-0.6 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Predsednik SEC Gary Gensler poudarja, da so kripto trgi odprti za manipulacije,...

Predsednik SEC Gary Gensler poudarja, da so kripto trgi odprti za manipulacije, vlagatelji pa ranljivi

SEC Chairman Gary Gensler Stresses Crypto Markets Are Open to Manipulation, Investors Are Vulnerable

Predsednik US Securities in Komisija za borzo (SEC), Gary Gensler, je pozvala k večji zaščiti vlagateljev na kripto trgih. “Ta razred sredstev je v nekaterih aplikacijah poln goljufij, prevar in zlorab,” je dejal. “V mnogih primerih vlagatelji ne morejo dobiti strogih, uravnoteženih in popolnih informacij o žetonih ali platformah za trgovanje in posojanje.”

Gary Gensler želi več zaščite vlagateljev na kripto trgih

Predsednik SEC Gary Gensler je na zadnji seji svetovalnega odbora za vlagatelje izrazil zaskrbljenost glede trgov kriptovalut teden.

Svetovalni odbor za vlagatelje, ki ga je ustanovil oddelek 911 zakona Dodd-Frank, svetuje SEC glede regulativnih prednostnih nalog, vključno s “pobudami za zaščito interesov vlagateljev in spodbujanje zaupanja vlagateljev in integritete trga vrednostnih papirjev.”

Med svojim govorom je Gensler izrazil nekaj pomislekov v zvezi s trgi kriptovalut.

Začel je s priznanjem, da so »Bela knjiga o bitcoinih Satoshija Nakamota in kripto trgi, ki so sledili, katalizatorji za spremeniti.” Avgusta je Gensler dejal, da je “inovacija Bitcoinovega psevdonimnega ustvarjalca resnična” in “je bila in bi lahko še naprej bila katalizator sprememb na področju financ in denarja.”

Citiranje Gensler je svetovalnemu odboru za vlagatelje povedal: “To je razred sredstev, ki spada v okvire javne politike skrbi za vlagatelje, varovanja pred nezakonitimi dejavnostmi in zaščite naše finančne stabilnosti.” Menil je:

Na žalost je ta razred sredstev poln goljufij, prevar in zlorab v določenih aplikacijah … V mnogih primerih , vlagatelji ne morejo dobiti strogih, uravnoteženih in popolnih informacij o žetonih ali platformah za trgovanje in posojanje.

“Trenutno preprosto nimamo dovolj zaščite vlagateljev v kriptovalute,” je opisal šef SEC. “Ameriška javnost kupuje, prodaja in posoja kriptovalute na platformah za trgovanje, posojanje in decentralizirano financiranje (defi), kjer obstajajo znatne vrzeli v zaščiti vlagateljev.” Poudaril je:

To pušča trge odprte za manipulacijo. Zaradi tega so vlagatelji ranljivi. Če teh vprašanj ne rešimo, me skrbi, da bo veliko ljudi poškodovanih.

Gensler je nadaljeval z razlago da se veliko kripto “žetonov ponuja in prodaja kot vrednostne papirje.” O tem, ali se žeton obravnava kot vrednostni papir, je dejal: »Na tem področju je pravzaprav veliko jasnosti. V 720 je kongres določil definicijo vrednostnega papirja, ki je vključevala približno 20 predmetov, kot so delnice, obveznice in obveznice.”

Predsednik SEC je nadaljeval: »Ena od postavk je naložbena pogodba« in opozoril, da so številni žetoni na kripto trgih »lahko neregistrirani vrednostni papirji, brez zahtevanih razkritij ali nadzora trga.«

Gensler meni:

Najbolje je ne čakati za veliko razlitje na tretjem prehodu – kriptovalute z vsemi njenimi žetoni, trgovanjem in posojanjem, ki se dogaja – za čiščenje vprašanj zaščite vlagateljev.

Predsednik SEC je svoj govor zaključil z navedbo, da bi morali operaterji kripto platform in izdajatelji žetonov “priti in se pogovoriti z osebjem v SEC.”

Dodal je: »Finančne inovacije skozi zgodovino ne uspevajo dolgo zunaj naših okvirov javne politike. Če se bo to področje nadaljevalo ali doseglo svoj potencial, da bi bilo katalizator sprememb, bi bilo bolje, da ga vključimo v okvire javne politike.«

Kaj menite o komentarjih predsednika SEC Garyja Genslerja o zaščiti vlagateljev in manipulaciji kripto trga? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

US SEC Charges Man With Defrauding Crypto Investors in Two Digital Asset Securities Offerings

US SEC Charges Man With Defrauding Crypto Investors in Two Digital Asset Securities Offerings

US Treasury Secretary Yellen Says She's Undecided Whether the Fed Should Issue Digital Currency US SEC Charges Man With Defrauding Crypto Investors in Two Digital Asset Securities Offerings

US SEC Charges Man With Defrauding Crypto Investors in Two Digital Asset Securities Offerings

US SEC Charges Man With Defrauding Crypto Investors in Two Digital Asset Securities Offerings US SEC Charges Man With Defrauding Crypto Investors in Two Digital Asset Securities Offerings US SEC Charges Man With Defrauding Crypto Investors in Two Digital Asset Securities Offerings

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, CNBC TV

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, navedene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments