15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Predsednik SEC Gensler pravi, da izmenjave kriptovalut potrebujejo več predpisov, in kongres...

Predsednik SEC Gensler pravi, da izmenjave kriptovalut potrebujejo več predpisov, in kongres poziva, naj pretehta

SEC Chair Gensler Says Cryptocurrency Exchanges Need More Regulation, Asks Congress to Weigh in

Novi predsednik ZDA Komisija za vrednostne papirje in borze vrednostnih papirjev (SEC) Gary Gensler si prizadeva za večjo ureditev borz kriptovalut in navaja potrebo po zaščiti vlagateljev na tem področju. Kongres je pozval, naj pretehta.

Predsednik SID si prizadeva za večjo kripto regulacijo

Predsednik SEC Gary Gensler je v četrtek na konferenci Regulatornega organa za finančno industrijo (FINRA) spregovoril o regulaciji kriptovalut. FINRA je vladna neprofitna organizacija, ki nadzoruje ameriške posrednike.

“V SEC smo usmerjeni k iskanju kršitev, kjer koli jih najdemo v finančni sistem, «je začel Gensler. “To pomeni, da posameznike in podjetja brez strahu in naklonjenosti prevzamete za odgovornost v približno približno $ bilijone kapitalskih trgov, ki jih nadziramo. «

Na temo regulacije kriptovalut je novi predsednik SEC poudaril potrebo po večji zaščiti vlagateljev. Poudaril je, da bi rad videl več predpisov o borzah kriptovalut, vključno s tistimi, ki trgujejo samo z bitcoini in trenutno niso obvezni za registracijo pri SEC, je zatrdil:

To je precej nestanoviten, lahko bi rekli zelo nestanoviten, razred premoženja, naložbena javnost pa bi imela koristi od večje zaščite vlagateljev na kripto borzah.

Gensler je pojasnil, da “pri kripto borzah ni pooblastila za registracijo in pisanje pravil za zaščito javnosti, ki vlaga”, in ponovil, da bi “vlagajoča javnost imela koristi od več predpisov “na tem področju.

Predsednik SEC je tudi razkril, da je od kongresa zahteval, da to vprašanje preuči.

je tudi pojasnil, da kripto žetoni, ki se izdajajo na enak način kot tradicionalni naložbeni žetoni, spadajo v pristojnost SEC, in opozoril, da je agencija izvedla približno šest ducatov izvršilnih ukrepov proti tistim, ki ponujajo neregistrirane vrednostnih papirjev. “In tam je na stotine žetonov, zato bomo nadaljevali s pregledom in izvrševanjem in delali, kar bomo lahko v tem prostoru,” je menil. Glede na neodvisne raziskave je SEC sprožil 75 izvršilne ukrepe na kripto do zdaj.

Poleg tega je Gensler poudaril, da mora SEC posodobiti svoja pravila glede trženja kriptovalut in načina, kako se ta uporablja, vključno z igrami podobnimi funkcijami v mobilnih aplikacijah ponujajo maloprodajna posredništva, robo-svetovalci in podjetja za upravljanje premoženja.

„Narediti moramo vse, kar je v naši moči, da se slabi igralci ne bodo igrali s prihranki delovnih družin in da se pravila izvajajo agresivno in dosledno, «je zatrdil Gensler. »Odgovornost posameznika je pomemben del vsakega programa izvrševanja. Menim, da bi si morali še naprej prizadevati za rešitve in podobno olajšanje, kjer je to primerno, da bi zaščitili javnost. ” Predsednik SEC je menil:

Tehnologija se vedno razvija, tako kot tudi naši trgi. Ker še naprej spremljamo ta razvoj dogodkov, bi morala biti SEC in FINRA pripravljena sprožiti primere, ki vključujejo vprašanja, kot so kripto, cyber in fintech.

Ali menite, da menjalnice kriptovalut potrebujejo več predpisov? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

'Reiterated FUD' - Chinese Government to Continue Monitoring Bitcoin Mining  Sector

Dutch Central Bank Revokes Strict Verification Rules for Crypto Exchanges

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments