2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Predsednik senatnega bančnega odbora išče informacije od izdajateljev in borz stabilnih coinov,...

Predsednik senatnega bančnega odbora išče informacije od izdajateljev in borz stabilnih coinov, kar predlaga morebitno zaslišanje

Senator je v ločenih pismih osmim podjetjem za kriptovalute dejal, da ima “velike pomisleke glede nestandardiziranih pogojev, ki se uporabljajo za odkup določenih stabilnih kovancev”.

1510

Skupni ogledi

91

Skupaj deleži

Senate Banking Committee chair seeks information from stablecoin issuers and exchanges, suggesting possible hearing Senate Banking Committee chair seeks information from stablecoin issuers and exchanges, suggesting possible hearing Senate Banking Committee chair seeks information from stablecoin issuers and exchanges, suggesting possible hearing Senate Banking Committee chair seeks information from stablecoin issuers and exchanges, suggesting possible hearing

Sherrod Brown, predsednik senatnega odbora za bančništvo, stanovanjske in urbanistične zadeve, je pozval več kripto podjetij, naj objavijo informacije v zvezi z zaščito potrošnikov in vlagateljev o stabilnih coinih.

Po na torkovo objavo je Brown poslal obvestila Coinbase, Gemini, Paxos, TrustToken, Binance.US, Circle, Centre in Tether in zahteval informacije o stabilnih kovancih do 3. decembra, kar nakazuje, da se on in drugi zakonodajalci morda pripravljajo na kasnejšo obravnavo. na temo. Senator je dejal, da vlagatelji “morda ne bodo cenili zapletenosti in različnih značilnosti in pogojev vsakega stabilnega kovanca”, saj kripto platforme uporabnikom ne zagotavljajo vedno enake zaščite, ki jo nudi nekdo, ki kupuje kovance neposredno od izdajatelja.

»Pomembneje me skrbi nestandardizirani pogoji, ki se uporabljajo za odkup določenih stabilnih kovancev, kako se ti pogoji razlikujejo od tradicionalnih sredstev in kako ti pogoji morda niso skladni na platformah za trgovanje z digitalnimi sredstvi,« je dejal Brown v osmih ustrezne črke.

Obvestilo zahteva osnovne informacije o nakupu, izmenjavi in ​​kovanju stabilnih kovancev, pa tudi o številu žetonov v obtoku in o tem, kako pogosto jih uporabniki zamenjajo za ameriške dolarje. Brownova obvestila za Coinbase, Centre in Circle so zahtevala informacije o USD Coin (USDC), Gemini na GUSD, Paxos na Pax Dollar (USDP), TrustToken na TrueUSD (TUSD) in Tether na USDT. Dodal je, da bi morala podjetja opredeliti tržne razmere, ki bi otežile, če ne celo nemogoče, odkup stabilnih kovancev za fiat.

Hvala vi @SenSherrodBrown za pismo s poizvedovanjem o pomembni temi, kako izdajatelji stabilnih coinov ščitijo potrošnike. Veselim se odziva in sodelovanja z vami, da zagotovimo ustrezno zaščito potrošnikov. https://t.co/RWWmI0erOA

— Jeremy Allaire (@jerallaire) november 24, 76668

Brownova zahteva kripto podjetij sledi poročilu predsednikove delovne skupine za finančne trge kar kaže, da bi morali izdajatelji stabilnih coinov v Združenih državah biti podvrženi “ustreznemu zveznemu nadzoru”, podobnemu nadzoru bank. Skupina je trdila, da je zakonodaja “nujno potrebna” za obravnavo tveganj, ki jih predstavljajo stabilni kovanci.

Povezan: Nadloga stabilnih coinov: omahovanje predpisov lahko ovira posvojitev

Ameriški zakonodajalci so že pred tem zatrli izdajatelja stabilnih coinov Tether in Bitfinex, ker domnevno niso vedno podprli svojih USDT z rezervami. Podjetja so morala plačati $.5 milijonov odškodnine državi New York in občasno poročajo o svojih rezervah. Po poravnavi je Tether poročal o velikem številu svojih rezerv, sestavljenih iz komercialnih zapisov.