15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Pregled Altcoin: Cene po padcu dajo vlagateljem priložnost, da zgradijo raznolik portfelj

Pregled Altcoin: Cene po padcu dajo vlagateljem priložnost, da zgradijo raznolik portfelj

Dobrodošli v Altcoin Roundup Cointelegraph Market, poglobljenem glasilu, ki se osredotoča na naložbe z vidika temeljne analize in skuša prepoznati nastajajoče blockchain projekte in žetone, ki zapolnjujejo nišne zahteve na rastočem trgu kriptovalut.

Koncept večsektorskega vlaganja se že dolgo zagovarja v tradicionalnih financah kot običajnem pristopu k oblikovanju uravnoteženega portfelja. Tipične alokacije vključujejo zastopanje delnic, državnih in podjetniških obveznic, blaga in nepremičnin.

Zdaj, ko je trg kriptovalut zrasel v večmilijonski ekosistem s številnimi nastajajočimi sredstvi, se začenjajo jasni sektorji da se pojavijo. Pametni kripto vlagatelji, ki želijo na svojih posestvih uporabiti prakse diverzifikacije portfelja, bi morali začeti biti pozorni.

Skupna tržna kapitalizacija kriptovalut. Vir: CoinMarketCap

prejšnji Altcoin Roundup je razpravljal o nekaterih vrhunskih rešitvah in kovancih, kot so Polkadot / DOT, Cosmos / ATOM in Solana / SOL, ki so v zadnjem letu postajale pomembnejše, vendar bi ti projekti lahko spadali tudi pod naložbeni dežnik z velikimi kapicami. odmevna sredstva, kot so Bitcoin (BTC), Ether (ETH) in Cardano’s ADA.

Ko vlagatelj ustrezno zastopa projekte modrih čipov, lahko razmislite o drugih nastajajočih sektorjih, kot so decentralizirano financiranje (DeFi), orakuli in stabilkovanci. DeFi: Uniswap, Aave in PancakeSwap

Decentralizirano financiranje se je pojavilo poleti DeFi v 2020, sektor pa je pomagal sprožiti trenutni bikovski trg, tako da je novo raven navdušenja kripto ekosistema, ki je potreboval naslednjo veliko inovacijo.

Ena najboljših meritev, ki se uporablja za dokazovanje naraščajočega uspeha DeFi-ja kot celote, je uvrstitev celotne vrednosti (TVL), ki je skupaj dosegla najvišjo vrednost pri $ 157 63 maja 08, glede na podatke Defi Llama, in znaša $ 116. 60 milijard v času pisanja.

Skupna tržna kapitalizacija kriptovalut. Vir: CoinMarketCap

sprostitev vmesnika za decentralizirano izmenjavo (DEX) Uniswap-a, ki je omogočil takojšen zagon novih projektov in dostopnost žetonov širši javnosti, je pripomogla k vžigu vala rasti in inovacij na trgu, ki se še naprej širi vse do danes.

V manj kot letu dni se je Uniswap razvil v najvišji DEX, ki je služil kripto skupnosti, saj je dosegel rekord v vseh časih v višini 5 USD. 74 milijard v 19 – urni obseg trgovanja med razprodaja na trgu maja 19 in 5 USD 37 v skupni količini zaklenjenih na platformi.

Dnevna glasnost DEX. Vir: Dune Analytics

Širok nabor likvidnostnih bazenov je glavna privlačnost vlagateljev, ki želijo diverzificirati svoj kripto portfelj. Preko teh združenj lahko deležniki zaslužijo donos z zagotavljanjem likvidnosti za borzo v zameno za del trgovalnih provizij. Številni bazeni ponujajo donosnost donosov v razponu od 25% do 2, 000%, trgovci pa lahko izberejo bazeni, ki temeljijo na različnih dejavnikih, vključno z njihovo apetitom po tveganju.

Medtem ko je Uniswap vodil pot pri DEX-ih, obstajajo tudi druge možnosti, kot je posojilna platforma Aave, ki se je izkazala za najvišjo Protokol DeFi s skupno vrednostjo zaklenjen, z več kot $ 14 .1 milijard v TVL v času pisanja.

Nedavna odločitev družbe Aave, da ponudi dostop do ravni dva (L2) na Polygon, je prinesla obnovljivo energijo v ekosistem AAVE, saj so trgovci in likvidnost z veseljem prešli v okolje z nižjimi provizijami, ki ga ponuja Polygon. To je povzročilo znatno povečanje TVL tako za AAVE kot za matični žeton Polygona, MATIC, ki je zdaj TVL na drugem mestu, z $ 06. 01 milijard, zaklenjenih za protokol.

Vsak uravnotežen portfelj ima tudi majhno dodelitev od 1% do 5%, namenjeno premoženju z večjim tveganjem, na kripto trgu pa ne primanjkuje visoko tveganih sredstev z visoko rastjo.

Za imetnike žetonov, ki so v zameno za večje donose odprti za malo večje tveganje, se Binance Smart Chain-based PancakeSwap ponaša s TVL v višini 7 USD. 67 milijard in ponuja letne odstotne stopnje (APR) do do 482. 54%, glede na spletno stran projekta, z vsemi nagradami, izplačanimi v izvornem žetonu CAKE protokola.

Stablecoins so novi “varčevalni računi”

Čeprav žeton, ki ostane vezan na fiksno vrednost, morda ne zveni kot najbolj privlačna priložnost za vlagatelje, stabilni kovanci so se razvili, da igrajo ključno vlogo pri delovanju širšega ekosistema kriptovalut.

Stablecoins pogosto služijo kot hrbtenica trgovalnih parov na centraliziranih in decentraliziranih borzah, pa tudi trgovcem ponuja preprost način zaklepanja dobička.

Najpomembnejša stabilkovanca sta Tether (USDT) in USD Coin (USDC), ki imata v obtoku zaloge v USD 60. 9 milijard in $ 18. 6 milijard žetonov. Tether je trenutno najbolj tržen kripto žeton, ki se ponaša 24 – obseg ur trgovanja, ki se giblje od $ 100 milijard dolarjev 290 milijard.

Tether (USDT) v primerjavi s USD Coin (USDC) v primerjavi z DAI v obtoku. Vir: CoinGecko

Drugo priljubljeni stabilkovanci vključujejo Binance USD (BUSD), stabilkoin, ustvarjen za uporabo v ekosistemu Binance Smart Chain, pa tudi algoritmično nadzorovani stabilcoin DAI, ki se kova z zastavnim zavarovanjem na protokolu Maker.

Za tiste, ki želijo zaslužiti malo dodatnega donosa, medtem ko so v varnosti stabilnostnih kovancev, je na voljo več možnosti, na primer deponiranje žetonov v posojilni protokol, kot je AAVE, da zaslužijo do 5% na vlogah ali decentralizirana krivulja za izmenjavo stabilnikov, ki ponuja donos do 50% za nekatere ponujene bazene stabilnih kovancev.

Druge priljubljene možnosti vključujejo dobavo likvidnosti za različne decentralizirane borze, kot je PancakeSwap , ki ponuja 8. 64% za svoj likvidnostni sklad DAI-BUSD ali QuickSwap, ki ponuja nagrado in nadomestilo za letni odstotek donosa 15. % za svoj sklad USDT-USDC in 26. 75% za svoj DAI-USDC sklad.

Orac les

V svetu, v katerem vse bolj prevladujejo digitalni podatki, noben portfelj kriptovalut ne bi bil popoln brez dostopa do ponudnika oracle. Te entitete so težke uteži v panogi, ki olajšujejo varno izmenjavo podatkov in informacij znotraj ekosistema kriptovalut, pa tudi širših finančnih trgov.

Trenutno je Chainlink eden najbolj prevladujočih oracle projektov in ključni igralec, ki vključuje uspešno odprtokodno skupnost ponudnikov podatkov, upravljavce vozlišč, razvijalce pametnih pogodb, raziskovalce in revizorje varnosti.

– TheLinkMarine 2.0 (@ TheLinkMarine1) maj 18, 2021

Čeprav mreža Chainlink trenutno ne ponuja neposrednega načina zaslužka z donosom s poenostavljenim mehanizmom vlaganja ali upravljanja, imajo imetniki žetonov enostavno, da shranijo svoje zaloge v likvidnostne baze DEX in protokole DeFi, kot je Aave.

Za vlagatelje, ki niso pripravljeni zaupati decentraliziranim menjalnicam in platformam DeFi, so centralizirana donosna podjetja, kot so Nexo, Celsius in BlockFi, na voljo tudi kripto vlagateljem, ki želijo zaslužiti donosnost svojih deležev .

Centralizirane borze, kot sta Coinbase in Binance, ponujajo tudi možnosti neposrednega vložka. Na primer, vlagatelji lahko vložijo BAND do 11. 7% APR na večjih borzah.

Kot rezultat Številni vrhunski projekti, ki so bili maja razprodani in so z trga kriptovalut izbrisali več kot 1,2 bilijona dolarjev, so zdaj precej pod svojimi najvišjimi vrednostmi in trgujejo po cenah, ki bi jih nekateri vlagatelji označili za cene.

Čeprav udeleženci na trgu še vedno niso prepričani, v katero smer se kratkoročno usmerjajo cene, bi bilo pametno te priložnosti raziskati prej kot slej, saj lahko razvpito nestanoviten kripto trg naredi pomemben premakne s kapico.

Želite več informacij o diverzifikaciji zgoraj omenjenih projektov?

  • Razumevanje sistemski prehod z digitalizacije na tokenizacijo finančnih storitev
  • DeFi plača popravek kripto trga, saj Uniswap v3 vodi k bremenitvi
  • Analitik pravi, da so se DeFi in stabilkovanci dobro obdržali, ko so se implodirali kripto trgi
  • Negativne stopnje financiranja spodbujajo trgovce k dolgim ​​Polygonom in AAVE
  • Chainlink sprosti novo belo knjigo v smeri preusmeritve na pametne pogodbene izračune

Tu izraženi pogledi in mnenja so izključno avtorjeva in niso nujno odražajo stališča Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments