22.9 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Prekoračili smo že vrhunsko korporacijo - Michael Anderson, Framework Ventures

Prekoračili smo že vrhunsko korporacijo – Michael Anderson, Framework Ventures

Pandemija je za vedno spremenila družbo – in v mnogih primerih ne na bolje. Toda ko se bodo zgodovinarji čez nekaj desetletij ozrli nazaj, bodo to obdobje videli kot prelomnico pri prehodu iz gospodarstva, v katerem prevladujejo korporacije, v nov model z množičnim izvajanjem, kjer udeležence spodbujajo z žetoni, da razvijejo projekt in si delijo dobiček?

Morda se sliši namišljeno, glede na to, da mega korporacije prevladujejo nad sedanjo resničnostjo, vendar si predstavljajte svet, v katerem imajo vozniki Uber in njihovi potniki v lasti in upravljajo decentralizirano mrežo za delitve vozil Ali tak, pri katerem lastniki nepremičnin Airbnb, gostje in celo čistilno osebje sodelujejo pri uspehu zadružnega posla.

“Kaj se je zgodilo v zadnjem času 10 do 12 bi verjetno trajalo mesece 10 do 10 let, če ne bi bilo pandemije, «pojasnjuje Michael Anderson, soustanovitelj Framework Ventures. Sklad VC, Framework Ventures, je zbral 115 milijonov dolarjev za dva investicijska sklada in je pomemben igralec DeFi-ja. zgodaj na Chainlink, Synthetix in Yearn.finance.Anderson pravi, da se je koncept decentraliziranega kolektivnega napora normaliziral z delom od doma.

“Takšen koncept dela v podjetju, kjer se vsak dan pojaviš, tam pa je pisarna to je nekako razčlenjeno, «pravi. “Prisili ljudi, da imajo vprašanja, ali to potrebujemo za naprej?”

Koncept “Uber kot decentralizirane avtonomne organizacije (DAO)” obstaja že od vsaj 2016, ko projekt blockchain Arcade City je začel govoriti po uspešnem zbiranju sredstev za nesrečni DAO. Vendar je zdaj končno začelo zajemati zeitgeist. Samo ta mesec je soustanovitelj Bankless David Hoffman napisal dolga razprava na temo z naslovom “Prihodnost dela” in dotaknjen Bloombergov Joe Weisenthal o tem v svojem delu “Obstaja nova vizija za kripto”. Medtem je tehnološki milijarder Mark Cuban konec maja objavil v Twitterju, da je prevzem korporacij DAO “končna kombinacija kapitalizma in progresivizma.”

Prihodnost korporacij bi lahko bila zelo različna, saj DAO prevzamejo stara podjetja. To je popolna kombinacija kapitalizma in progresivizma. Podjetniki, ki omogočajo DAO, lahko zaslužijo $. Če se skupnost odlikuje pri upravljanju, vsi delijo navzgor. Nezaupljiv lahko plača

– Mark Cuban (@mcuban) May 31, 2021

Sektor DeFi je bil na krvavitvi vzpona DAO-jev in digitalnih organizacij (DO), ki so si podobni, vendar jih manj urejajo kodeksi in aren nisem avtonomen. Omogočili so model sodelovanja in kolektivno lastništvo protokolov, ki so postali priljubljeni v DeFi kot oblika upravljanja in kot način za razvoj množičnih virov.

Pridelava pridelkov je morda začela življenje s slabim ugledom gverilskega trženja Meet-Ponzinomics, vendar je hitro postalo jasno, da je to odličen način, da najaktivnejše udeležence v skupnosti nagradite z žetoni in pogosto z deležem prihodka. To pa spodbuja najboljše udeležence, da pomagajo razvijati protokol in v projekt vnašajo vedno večje število.

“Ta lastniški element je tisto, kar ima moč,” pojasnjuje Anderson. “In najboljše skupnosti so tiste, v katerih imate najzgodnejše posvojitelje, privedene že od samega začetka, in postanejo vaši največji podporniki, postanejo podpora strankam in postanejo razvoj podjetja.”

Razmišljanje večje

Če deluje v DeFi, ni razloga, da ne bi mogel delo v drugih panogah in gospodarstvih. Vsaka tržnica bi lahko imela koristi, kar pa ne pomeni zgolj tokeniziranih različic eBay ali Uber. Anderson uporablja primer proizvodne linije oblačil, v kateri bi bilo mogoče s tem novim modelom spodbuditi in organizirati pridobivanje materialov, oblikovanje oblačil, distribucijo in prodajo.

“Mislim, da je tisto, kar smo videli v zadnjih nekaj letih, vrhunec korporacij. In to, kar mislim, da imamo zdaj z ustanovitvijo DAO, je skoraj nadomestilo za družbo z omejeno odgovornostjo ali družbo na splošno, «pravi. “Gre za nadomestitev slojev spodbude, kot so delniške in delniške opcije, z žetoni.”

“Večinoma gre za DeFi, vendar če širim to področje, mislim, da lahko začnete uporabljati ta model na katerem koli trgu. Mislim, da na koncu postane resnično edinstven način spodbujanja sodelovanja. “

Model ima obilo prednosti: biti decentraliziran pomeni, da lahko kdor koli kjer koli na svetu, ki ima idejo za gradnjo na vrhu protokola – ali kdo najde boljši način, da nekaj naredi – skoči in izkoristi koristi. Pospeši se tudi postopek ponovitve in evolucije. Nič več ne smete čakati, da zobniki korporacije nejevoljno sprejmejo nov način početja. Preprosto se zgodi z učinkovitim tekmovanjem, ki daje najboljši rezultat za kolektiv.

“Končno to naredi stvari bolj učinkovite in razširljive, hkrati pa tudi bolj poštene in odprte,” pojasnjuje Anderson in dodaja, da vsakomur in kjer koli omogoča, da tekmuje s tehnološkimi podjetniki v San Franciscu ali Silicijevi dolini, ki so prej imeli prednost v neposredni bližini kapitala.

“Razbijanje teh zidov je resnično vznemirljivo za prihodnost sveta, pa tudi prihodnost dela.”

“Lastništvo skupnosti je po mojem mnenju temeljna razlika in temeljna novost,” pravi . »In zato imam rad žetone. Gre za povsem nov oblikovalski prostor; samo praskamo po površini, kako jih lahko uporabimo na različne in nove načine. «

Pravičnejši od lastniškega kapitala

DAO in DO so na nek način sodoben koncept starejših konceptov o partnerstvih, zadrugah in sodelovanjih, ki jih je tehnologija storila tisočkrat bolj učinkovite. In čeprav so naši miselni modeli za tovrstno lastništvo trenutno podobni izročitvi lastniškega kapitala, Anderson pričakuje, da se bo to spremenilo, ko bo uporaba žetonov rasla in se razvijala.

Po mnenju Andersena je imeti jasno vizijo prihodnosti – ali trdno tezo o tem, kako se lahko stvari razvijajo v prihodnosti – ena od stvari, ki ločuje Framework Ventures od mnogih drugih vlagateljev v vesolje. V nasprotju s kratkoročnim, cenovno usmerjenim razmišljanjem, ki prevladuje v kripto, Anderson in soustanovitelj Vance Spencer verjameta, da preučujeta, kam gre digitalno financiranje v obdobju od pet do deset let, in temu primerno dajeta stave. Zaradi svojih navdihujočih in dobro argumentiranih misli o prihodnosti so priljubljeni gostje v oddajah DeFi na temo.

Prvi velik uspeh Framework-a je prišel, še preden sta celo formalizirala sklad, Anderson in Spencer pa sta razvila tezo o potrebi po pametnih pogodbah za dostop do varnih in zanesljivih informacij iz resničnega sveta, ki jih naložba v decentralizirano oracle omrežje Chainlink:

“Za množično sprejemanje zanimivih pametnih pogodb bodo potrebni varni podatkovni viri, zunanji od verige blokov (tj. Podatki o obrestnih merah iz banke), in ohranjati zasebnost, kadar so vključeni v pametno pogodbe. Podatkovni viri, ki izpolnjujejo te pogoje, trenutno niso na voljo. «

Njihova investicijska teza – česar moj kratek povzetek v resnici ne more narediti pravično – se je dobro obrestoval. Anderson navaja primer Don Valentinea, pokojnega tveganega kapitalista, ki je ustanovil Sequoia Capital, ki je investiral v Apple, potem ko je imel podobno epifanijo, da bi bili osebni računalniki nekoč v vsakem domu in na vsaki pisarniški mizi. To je skrivnost uspešnega vlaganja VC, pravi Anderson.

“Iskanje deli, ki se prilegajo tej viziji in novemu svetu, so pravzaprav lahki deli, «pravi. “Težko je, da lahko zaznate, veste, kako izgleda to prihodnje stanje.”

Že dolgo nazaj v zagonskem svetu

Anderson je odraščal v Palo Altu v Kaliforniji, “epicentru zagonskega sveta”, in se je udeležil univerze Yale v Connecticutu. Nameraval je študirati elektrotehniko ali računalništvo in igrati nogomet na fakulteti. Toda septembra prvega leta je četrta največja investicijska banka v ZDA – Lehman Brothers – propadla in vložila zahtevo za stečaj. Ta dogodek ga je navdušil nad financami in diplomo iz ekonomije in računalništva.

Po koncu je od družinskih članov svojih prijateljev slišal iz prve roke pretrese na Wall Streetu in poročal v New York Timesu in WSJ. Spoznal je zapleteno in skrivno naravo hipotekarnih vrednostnih papirjev in zavarovanih dolžniških obveznosti.

“Ko se enkrat zares poglobiš v to, kako poglobljeno in zapleteno je, mislim, da ni nikogar, ki bi dejansko razumel celoten sistem,” pravi. “Lahko bi celo življenje poskušali to ugotoviti.” Gravitiral je k fintehu kot potencialni rešitvi.

“Programska oprema je v mojih mislih osmo čudo sveta. Kako lahko izdelamo programsko opremo, ki pospešuje ali poudarja moč financ? «

Sprva je bil razpet med poklicno kariero v tehnologiji ali financah in se je zapletel v oboje. Med interniranjem v podjetju Apple v podjetju 2011 je bil zgrožen, ko je odkril, da je podjetje, ki ustvarja tako elegantne izdelke, organizirano kot “stoddy kind” korporativne neprozorne ustanove, «v kateri niti številni vodje oddelkov niso vedeli, kateri izdelek bo lansiran. Spoznal je, da tam verjetno ne bo vplival.

Anderson je tudi preživel tri mesece kot poletni analitik pri Barclays Bank, kjer je raziskoval podjetja, ki razmišljajo o objavi, kot sta GoPro in Dropbox.

“Naveličal sem se, da jih pokrivam, in spoznal sem, da si želim samo delati zanje,” razloži. “In tako me je končno pripeljalo do Dropboxa.”

Zapravil je tri leta pri Dropboxu in še dve pri Snapchatu, večinoma v vlogi vodje izdelkov. Tam se je naučil, kako sprejeti idejo od zasnove do izdelave, pri čemer je upošteval potrebe uporabnikov, saj se je izdelek povečal na milijone. To znanje se bo kasneje izkazalo za ključno izkušnjo pri tem, kako pristopa k rasti kripto omrežij, od katerih nobeno še ne deluje na potrošniški tehnološki ravni.

Kljub rudarjenju Bitcoinov med šolanjem Anderson ni zares padel po kripto zajčji luknji, dokler v ni prebral bele knjige Ethereum in v njegovih mislih se je ugasnila lučka. Kmalu zatem, ko se je preselil v Los Angeles, da bi delal za Snapchat, ga je prijatelj poslal na “zmenek na slepo sostanovalca” z Vanceom Spencerjem, ki je takrat delal za Netflix. Par se je povezal z Ethereumom precej od prvega vprašanja.

“Naše prijateljstvo se je zelo, zelo hitro razvilo. Skupaj smo začeli imeti neformalno naložbeno partnerstvo, kjer smo gledali različne angelske priložnosti, in od tam je kar nekako zraslo. «

Najboljši posnetek, razen imena

Ena stvar je razviti jasen vizija prihodnosti, druga pa je, da od nje izkoristite. Kot pri večini stvari je čas tudi vse. Na žalost sta bila Anderson in Spencer s prvim podvigom približno tri leta pred trgom 2017 Hashlete , v bistvu različica NFL nesramno priljubljenega NBA Top Shota.

Zbirateljski NFT predvajalnik kartice so uporabnikom omogočale vstop v fantazijske nogometne igre in osvajanje nagrad. Ena izmed trditev Andersona in Spencerja glede NFT-jev, ki jo šele začenjamo uresničevati 2021, je, da morajo NFT imeti korist in zagotavlja digitalno lastništvo.

Hashlete je bila prva aplikacija v Trgovina iOS se je povezala z Ethereumom, vendar je projekt trajal le sezono in pol, uničen zaradi visokih licenčnin in pomanjkanja zanimanja ali razumevanja za NFT v tistem času. Anderson in Spencer sta podjetje prodala športni holding v New Yorku.

“Vsekakor je težko nekaj potisniti, še posebej, če veste, da bi ta ideja morala delovati, a infrastrukture in tehnologije preprosto ni,” pravi. “[American entrepreneur] Marc Andreessen je dejal, da ni slabih idej, ampak samo napačen čas. Torej, tega je malo. Veste, da je prezgodaj isto kot napaka. “

“Rekel bi, da smo vsekakor zgradili svojo empatijo do podjetnikov v vesolju. In to nam je dalo veliko vpogleda v to, kako smo želeli zgraditi Framework in zakaj smo želeli zgraditi Framework. “

Glede na novo pridobljeno zanimanje za NFT-je letos Framework Ventures spet zasleduje vesolje.

Predloga za uspeh para je bila ustvarjena z začetno naložbo v Chainlink, ko je stala 11 centov med ICO v 2017. Andersonova investicijska naloga je še vedno na spletu in pojasnjuje, zakaj so imeli ciljno ceno $ 10 – $ 20 za 11 žeton centov. Že je minilo, da: pri približno $ 25 žeton predstavlja več kot 22, % donosa v približno treh letih.

“Verjetno 12 smo naredili 25 drugačne naložbe kot angeli pred zagonom Framework, vendar je bila Chainlink zagotovo najbolj uspešna od teh. Ampak mislim, da je tista, s katero smo v najtesnejših odnosih, samo zaradi širine, s katero se lahko razširijo v vse različne panoge. «

Partnerstvo so pozneje formalizirali, naložba v Link pa je privedla do številnih drugih, vključno z Aave, dHedge, Synthetix, Yearn.finance, Dodo, Edgeware, Fractal, Futureswap, Kava, Pods, Primitive, Teller, The Graph in Zapper. »Tako smo spoznali vse te druge ekipe. Orakuli verižne verige so običajno običajna izbira, «pravi.

Pomen community

Druga predpostavka je ta v decentraliziranem odprtokodnem svetu – v katerem je mogoče klonirati kateri koli protokol in izločiti njegovo likvidnost – je kakovost skupnosti okoli projekta pomembnejša od skoraj vsega drugega.

“Skupnost je nekaj, kar ima resnično obrambni jarek, ” on reče. »In tako je razvoj skupnosti za nas najpomembnejši. Radi bi rekli, da lahko ocenite ekipo, lahko ocenite izdelek, lahko ocenite trg, toda najbolj branljivi elementi katere koli naložbe bodo osrednja ekipa in nato, kako to preide v skupnost in lastništvo skupnosti. ”

Namesto zgolj vlagatelji so aktivni udeleženci v skupnosti tudi, če so zelo vplivni in unovčeni člani skupnosti. Sestrska entiteta, imenovana Frameworks Labs, ima 17 programske inženirje, ki gradijo orodja in sisteme za povečanje rasti in sodelovanje pri projektih, v katere so vlagali.

“Mi smo eno večjih vozlišč Chainlink v omrežju. Smo eno večjih vozlišč Graph. Aktivni smo trgovci, če vlagamo v menjavo in zagotavljanje likvidnosti, «pravi. „To samo pomeni, da smo zavihali rokave, saj smo eden večjih uporabnikov, eden največjih dobaviteljev za večino naložb, ki jih naredimo; nekako določimo svoj rob. «

Anderson in Spencer glej to je popolna uskladitev interesov in zato lahko ta novi decentralizirani organizacijski model odvzame del moči tehnološkim monopolom in korporacijam, ki prevladujejo v vsakdanjem življenju.Takrat, ko se je internet začel širiti, so prevladovale utopične vizije njegovega potenciala za demokratizacijo sveta in vračanje moči. Kaj se je dejansko zgodilo, je bil razvoj zasvojenih algoritmov, filtriranje mehurčkov in preklic kulture, zahvaljujoč tehnološkim monopolom, kot sta Google in Facebook.

Morda je to še ena utopična vizija, vendar morda model DeFi / Web 3.0 lahko uspe tam, kjer ni uspel internet. Anderson poudarja, da je nekoč živel tik ob ulici od Googla. Pravi: “Google je imel to znamenito vrstico:” Ne bodi zloben. ” No, verige blokov omogočajo nekaj še boljšega, to je: ‘Ne more biti zlo.’ “

“Ko gradite kriptografska jamstva za preglednost in decentralizacijo, veste, korporacija ne more izvleči vrednost na enak način. “

Radikalna preglednost pomeni, da bodo najboljši projekti z najbolj premišljenimi spodbudami pritegnili najostrejše misli in tiste, ki držijo 50% žetonov, ki se bodo vrnili v maloprodajo, se bo v prihodnosti izogibalo.

“Mislim, da s takšnimi modeli v resnici ne prideš tako daleč, ker je vse pregledno in spodbude so usklajene z uporabniki izdelka, uporabniki z omrežja, bolj kot karkoli, kar sem videl v prejšnjih tehnoloških generacijah. “

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments