3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija PRELOM: Mastercard lansira kripto-povezane kartice po vsej Aziji in Pacifiku

PRELOM: Mastercard lansira kripto-povezane kartice po vsej Aziji in Pacifiku

Od CBDC do plačil in do kriptoforenzike je Mastercard zelo aktiven na trgu digitalnih valut.

1671

Skupni ogledi

37

Skupni deleži

BREAKING: Mastercard launches crypto-linked cards across Asia-Pacific BREAKING: Mastercard launches crypto-linked cards across Asia-Pacific BREAKING: Mastercard launches crypto-linked cards across Asia-Pacific BREAKING: Mastercard launches crypto-linked cards across Asia-Pacific

Gigant kreditnih kartic Mastercard je v torek dosegel velik razcvet na trgu digitalnih sredstev z napovedjo uvedbe plačilnih kartic, povezanih s kriptovalutom, v azijsko-pacifiški regiji.

V partnerstvu s tremi ponudniki storitev kriptovalut, in sicer Amber Group in Bitkub na Tajskem ter CoinJar v Avstraliji, bo Mastercard ponudil plačilne kartice, financirane s kripto valutami, ki uporabnikom omogočajo takojšnjo pretvorbo svojih digitalnih sredstva v tradicionalni fiat denar.

„Namesto da neposredno prenašajo kriptovalute trgovcu, bodo imetniki kartic lahko zdaj svoje kriptovalute takoj pretvorili v tradicionalno fiat valuto, ki jo lahko porabijo povsod, kjer je Mastercard sprejeta po vsem svetu, tako na spletu kot brez povezave,” so sporočili iz podjetja.

Čeprav Mastercard ni navedel, katere kriptovalute bodo podprte, je podjetje izpostavilo Bitcoin (BTC) in Ether (ETH) kot dva sredstva, ki ju nekateri trgovci že sprejemajo, vendar še niso dosegli širše uporabe. Glede na lastno raziskavo Mastercard o azijsko-pacifiški regiji, % anketiranih ljudi pravi, da razmišljajo o uporabi kriptovalute v naslednjem letu.

Novice o kripto kreditnih karticah so se hitro razširile po Twitterju, vplivneži pa so oglašali vse večjo priljubljenost Bitcoina in drugih kriptovalut. Čeprav kriptovalute uživajo novo legitimnost kot razred sredstev za vlaganje, kar dokazuje nedavni mejnik na trgu v višini 3 bilijone dolarjev, je bil prevzem v plačilnem sektorju veliko počasnejši.

ZLOMILO : MasterCard lansira kartice, podprte s #Bitcoinom, po azijsko-pacifiški regiji, potem ko je danes objavil 3 partnerstva.

— Arhiv Bitcoin (@BTC_Archive) 8. november

Povezan:

Mastercard pripravlja svojo infrastrukturo za uvedbo CBDC