4 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Prenos s kripto mrzlega vremena na mrzlo vreme Pomlad: Razredi s trga Endure Market in ko bo mrzlo vreme prenehalo

- Advertisement -

Zagotovi: AdobeStock / rustamankLex Sokolin je glavni ekonomist pri fundamentalnem podjetju za veriženje blokov ConsenSys.


__________

Če želite trditi, da je bil trg kriptovalut na toboganu je ironija. Januarja 2021, komaj 9 let po začetku trgovanja, je skupno plačilo trga kriptovalut doseglo 1 bilijon dolarjev (USD ) – najhitrejše sredstvo po številnih zahtevah za doseganje tega mejnika. Deset mesecev pozneje, novembra , 2022, se je razred sredstev skoraj potrojil na 2,9 bilijona dolarjev, saj je toliko žetonov doseglo najvišje vrednosti vseh časov.

Skale in slikovne pike na nenavadni osnovi prodane za milijone, profilne fotografije na Twitter so preplavile laserske oči in Euphoria ni imela meja. Nasprotno pa je povsem en mesec kasneje tržna kapitalizacija padla na 2,3 bilijona dolarjev, kar je padec za -21%. Do sredine junija 2022 je skupni tržni razred padel na tržno kapitalizacijo $800 milijarda, večja od -21% nižja od najvišje vrednosti vseh časov.

Odvoz? Kripto zima je tukaj, večina evforije je izhlapela zaradi bolečine in zmede.

Z opravičilom Marku Twainu so bile ocene smrti Web3 izjemno pretirane. To smer nestanovitnosti smo zmanjšali v 2011, 2018 in 2011 najbolj priročen preskočiti navdih. Vendar kviz ni toliko, če bo kljub temu, kdaj, nežno na pavzi tunela.

Razredi iz kripto zime Temeljna ugotovitev tega najsodobnejšega bikovega bega je, da so pretirane pripovedi in beg za visokimi donosi spodbudili “pohlep” med trgovci. Čeprav se domneva, da je to resnično povezano s trgovci na drobno, je ta cikel pokazal, da so celo najbolj modrokrvna finančna podjetja sodelovala pri nevarnem in nezdravem vedenju.

Drugič, postalo je očitno, da so v ekosistemu Web3 številni sedanji principi gradnje žetonov želeli biti zdravi. Za ponazoritev, žetoni, ki so odvisni od vztrajne rasti omrežja za podporo sledenju, so bili nagnjeni k želji, upravljanje kot ključno ciljno značilnost žetona pa se želi izboljšati.

Imetniki žetonov potrebujejo in si zaslužijo več.

Prav tako se morajo trgovci zavedati, da kriptovalute ostanejo le spomini na to, da so drugačen razred sredstev, saj so skrbno povezane z zastarelimi razredi sredstev. Za ponazoritev, tržna kapitalizacija kriptovalut je tako dolgo naraščala, ker je Zvezne rezerve

(Fed) prihranila obrestne mere na nič , enako velja za delnice. Nasprotno pa so se vrednotenja začela razpadati takoj, ko je Federal Reserve telegrafirala svojo zasnovo za obrambo tečajev radovednosti.

Ena zaključna napaka je, da je bilo veliko protokolov na določeni ravni najema ustvarjenih tako, da delujejo kot denar “Lego ,« izpeljavo netrajnostnega izkoristka kot drugačnega primera uporabe v natančnem svetu. Posledično so tovrstni protokoli, zlasti notranje decentralizirane finance (DeFi), razpadli. Protokol mora imeti značilnost, da podpira uporabo in pospešuje rast skozi čas.

Nobenega tržišča z visoko povezavo določila in neverjetne cene, protokoli DeFi (npr. Aave, Compound in MakerDAO ) ostali odporni, medtem ko so potrdili svoje posojilo do plačila. Vlagatelji, ki so posojali tem protokolom, so bili zaščiteni s pogodbami o obrezovanju, ki so dolžnike robotsko prisilile k odplačilu posojil. Ne gre za kričanje, da so protokoli DeFi 70 % zaščiteni, ne glede na parametre tveganja da bi trgovcem zagotovili zaščito, je delovalo, saj bodo morali še vedno vztrajati vsaj za vrhunske protokole posojanja. Prav tako je imel vsak od teh primerov bleščečo in dragoceno lastnost in kupce so k njim pritegnili zaradi nekega napovednega motiva.

A res velika lekcija je, da kljub vetru zime, ki je zajel ulice Web3, ni videti nobenih znakov, da bi razvijalci izvajali ali pritegnili Web3 upočasnil.

Ethereum (ETH) ostaja eden v vseh v bistvu najbolj ekosistemih za strokovno znanje razvijalcev in je obnovil to samozavest z začetkom »The Merge«, v bistvu najbolj potrebne nadgradnje v zgodovini blockchaina. Solana (SOL) in Cosmos (ATOM) ekosistemi prav tako verjetno ne pridobivajo na moči. Še vedno ostajajo ostri tekmeci za strokovno znanje razvijalcev s sodobnimi ekosistemi prve plasti, kot je Aptos vstaja.

Kdaj bo zimska pavzaO smeri nihče nima kristalna krogla o tem, kako dolgo se bo končala kripto zima. Čeprav milje večinoma ne napovedujejo dolgega bega, lahko pridobimo vpoglede iz prejšnjih ciklov in najbolj sodobnih trendov za podatke o naslednjem valu evforije.

Kot lepo-k Že prej je trg Web3 skrbno prepleten z zastarelimi tržnimi cikli. Ker torej Fed in druge centralne banke po vsem svetu nadaljujejo s sokolsko denarno politiko, ki v celoti temelji na najsodobnejšem finančnem vzdušju, bodo zaščitene, da bodo lahko rešile srh zlomljene cene.

Na nasprotno, takoj ko pride do ravnovesja in obratne krivulje treh pomembnih komponent, ki silijo cene sredstev – rasti, inflacije in politike –, lahko postavimo vprašanje o smeri navzgor.

Poleg tega želi doseči popolno razrešitev vseh okužb iz TerraUSD in Luna izžrebajte, tako lepo, ker so končne vprašljive izbire obvladovanja tveganja, ki so ga spremljale, podobne Three Arrows Capital (3AC), Celcij in Voyager. Številni tehnični podatki zaenkrat kažejo na izčrpanost prodajalca, kljub temu pa lahko nadaljujemo s prizadevanjem za iskanje sodobnih dna, ne da bi rešili te potrebne motnje.

Kaj sledi za kripto Neizogibno je, da v ustrezni smeri,

prišlo bo do popolnega sprejemanja znanja o blockchainu, kar bo povečalo povpraševanje po najemu blokov in spodbudilo naslednji val posvojitve določene osebe.

Upravljanje groženj v DeFi je še vedno v zgodnjih fazah razvoja v primerjavi z zastarelimi financami. Poizvedujem o “naivnih” orodjih za obvladovanje tveganja, ki naj bi se razvila na vrhu izumrle plasti protokolov DeFi.

Vodilni protokoli v DeFi se bodo očitno še naprej prebijali skozi iteracije, da bi podprli tržne sile in zaščitili relevantnost.

Te ki so bistvenega pomena za ekosistem, bodo imeli potrebne lastnosti, podobne tehničnim inovacijam, visoki varnosti in prepričanju, ki ga izkazuje količina zaklenjenega kapitala njihovih pogodb o obrezovanju.

Protokoli DeFi bodo izhajali iz njihove zasnove z več verigami ali se bodo močno opirali na platforme, ki medsebojno povezujejo kripto trge v vseh verigah, da bi ustvarili dodatna finančna sredstva in iskali nove pristope za navdih, utrdili svojo stabilnost in sled žetonov .

Številni viri zaslužka bodo bistveni za ohranjanje koraka z dinamičnimi tržnimi cikli.

Za Ponazarjamo, Aavejev ne tako dolgo nazaj zelo priljubljen stabilni coin, podprt s kriptovalutami, bo pridobil zanimanje za svojo zakladnico, kar ji bo omogočilo nadaljevanje financiranja prihodnjih nalog, na način, na katerega se lahko uporabljajo tudi drugi protokoli.

Kripto zime so prisotne kot opomnik, da je nestanovitnost del denarnih trgov. Glede na primerno vizijo Web3 je preudarno nadaljevati previdno. Posledice dot-com balona so potrdile, da sodobne organizacije in tehnologije prenašajo nevihte. Zgodba bo enaka kot pri Web3.

____ 2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -