14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Preostali koraki za vključevanje institucionalnih naložb

Preostali koraki za vključevanje institucionalnih naložb

Rečeno je bilo, da imate samo eno priložnost, da naredite prvi vtis. Morda je najboljši primer tega starega pregovora prostor s kriptovalutami.

Kripto pokrajina je od izhodnih prevar in pranja denarja do nerevidirane kode in visokoogljičnih odtisov preživela večji del preteklega desetletja, ko se je očistila svoje zloglasne preteklosti. Za mnoge je bilo saniranje decentraliziranega ekosistema neizogibno – preprosto vprašanje kdaj in ne če. Ta miselnost je ovirala občutek nujnosti, ki bi moral biti na ogled, in je morda na koncu prispeval k skepticizmu, ki so ga pokazali glavni institucionalni vlagatelji.

Vendar pa je danes decentralizirano gospodarstvo preraslo v nekaj veliko večjega. Tudi ob nestanovitnosti trga so vrhunec decentraliziranih financ, neznanstveni žetoni norejo in medletno zvišanje cen žetonov terjali pozornost istih vlagateljev, ki so se nekoč izogibali decentraliziranemu gospodarstvu.

Kako torej pretvoriti ta institucionalni interes v institucionalno naložbo? Čeprav je odgovor lahko preprost, se bo izvedba verjetno izkazala za veliko bolj zahtevno. Oglejmo si, kaj je treba storiti v naslednjih mesecih in letih, da se ohrani glavni institucionalni interes in zagotovijo institucionalne naložbe.

Povezano: Institucionalni vlagatelji ne bodo prevzeli bitcoina – Ti

Varnost

Glede na pretekli teden je naravno, da tržno stabilnost prepoznamo kot najbolj očiten problem v kripto. A da ne bo pomote, glavni (in najbolj zastrašujoč) izziv, s katerim se sooča kripto prostor, je varnost.

Po poročilu CipherTrace o kripto valutah in poročilu o preprečevanju pranja denarja so velike kraje kripto valut, vdori in prevare znašali 1,9 milijarde USD 2020 – druga najvišja zabeležena letna vrednost. Dobra novica pa je, da je ta številka drastično znižana s 4,5 milijarde dolarjev goljufij, zabeleženih v 2019.

Platforme po vsem svetu so sprejele pomembne, trajne ukrepe, da bi kripto ekosistem postal varnejše okolje za trgovce. Z zmanjšanjem kraje kripto skoraj 60% v 2020, zgodnji znaki kažejo, da poostreni varnostni ukrepi delujejo in prostor postaja veliko varnejši.

Povezano: Poročilo o vdorih v kripto izmenjave 2011 – 2020

Vsekakor je to samo po sebi impresiven podvig. Vendar pa bo za obrestne mere za naložbe potrebno več kot le zmanjšanje goljufij. Skupni napori si bodo prizadevali za izvajanje ukrepov za preprečevanje hudobnih dejavnosti. Platforme v vesolju so zadolžene, da institucijam dokažejo, da kripto prostor ni več za neprijetne namene, temveč preizkušeno digitalno gospodarstvo, ki si ga ne moremo prezreti.

Primarni način za splošne institucionalne naložbe privabiti z veleprodajnim čiščenjem prostora – zavezo, da bomo uporabnikom katere koli ravni usposobljenosti ponudili platforme, ki so temeljito preverjene in ki zagotavljajo varnost. Varne in varne platforme za trgovanje morajo omogočiti trgovanje med ekosistemi, ne da bi se bali pomanjkljive platforme ali slabega seznama.

Glavne institucionalne vlagatelje vodi zdrava strategija v varnih okoljih, ne pa hipe cikli ustvarjanje napačnih informacij. V resnici je kripto prostor v fazi dozorevanja. Da pa bo dozorela do točke, ki se prevede v institucionalne dolarje, pa bo potrebna bolj trajna rast.

Uporabnost

Kriptovaluta že dolgo trpi zaradi težave z uporabnostjo. Kar zadeva finančne naložbe, gresta varnost in uporabnost z roko v roki. Seveda se uporabniki počutijo bolj varne, kadar je po platformi enostavno krmariti in je funkcionalnost na nivoju. Vendar pa zaradi hitrosti trženja in obsega uporabniška izkušnja ali UX ni bila prva prioriteta kripto izmenjav in brisanje tega dojemanja iz oči običajnih opazovalcev je težka bitka.

Povezano: Za pospešitev sprejemanja kriptovalut , najprej moramo izboljšati uporabniško izkušnjo

V zgodnjih dneh kriptografije je bilo veliko bolj prizanesljivo. Subpar UX je bilo enostavno spregledati, ker je bila večina kripto uporabnikov trgovcev in špekulantov, ki so imeli tehnično znanje za zapletenost krmarjenja. Ko pa je v vesolje vstopilo manj tehničnih navdušencev, so borze in trgovalne platforme svojo pozornost usmerile v razvoj uporabniškega uporabniškega okolja. Medtem ko se je UX nedvomno izboljšal že od zgodnjih dni, še vedno obstaja pot do olajšanja transakcij za bolj zahtevne prišleke, ki so navajeni brezhibnega UX v obstoječih aplikacijah za trgovanje.

Trenutno povprečni trgovec s kriptovalutami uporablja 3. 36 borze kriptovalut za nakup, prodajo in držanje različnih valut. To pomeni, da naj bi povprečni trgovec preklapljal med več kot tremi ločenimi vmesniki, opravil tri različne preglede preteklosti in spremljal promptne cene na treh borzah. To je naporen postopek tudi za najbolj izkušene trgovce. Predpostavka, da je prostor pripravljen sprejeti nove običajne uporabnike, je povsem zgrešena.

Pozno 2020 je v prostoru naraslo maloprodajno in institucionalno zanimanje. Vendar platforme še vedno ovirajo neustrezni UX in še zdaleč niso uporabniku prijazne. Da bi zadostili prilivu institucionalnih uporabnikov, ki niso kripto pametni, je bistvenega pomena, da platforme funkcionalnost in uporabnost dajo prednost, da ne samo pritegnejo te uporabnike, temveč jih tudi obdržijo.

Povezano: Odkrivanje finančne pismenosti: Crypto vodi maloprodajne naložbe dajatev

Zrelost

Mogoče pred rokom prostor kriptovalut ustvarja pomembne valove med tradicionalnimi vlagatelji. Z velikimi vlagatelji, kot sta Mark Cuban in Michael Saylor, ki normalizirata naložbe v kriptovalute, skupaj s kripto izmenjavo Coinbase, ki kotira na Nasdaqu, obstaja razlog za domnevo, da se bo kriptovaluta prebila v več naložbenih portfeljev. S tem je pretvorba špekulantov v vlagatelje odvisna od zmožnosti smiselnega dozorevanja kripto prostora.

Kriptoprostor od zunaj še vedno pričara slike dvajsetletnega prebijanja v kleti na GitHub in Reddit. Medtem ko večina od nas ve, da to še zdaleč ni, so tisti v vesolju dolžni dokazati dolgoročno sposobnost preživetja tega, kar se razvija od znotraj.

2020 je pospešil zanimanje za kriptovalute na načine brez primere. Ko bolj centralizirani laiki vstopajo v decentraliziran ekosistem, prostor nima druge izbire, kot da dozori – in to hitro. Bodite prepričani, da bo prostor dozorel, da bo ustrezal tem novim zanimanjem.

Povezano: Kaj čaka za kripto in verigo blokov v 2021? Odgovor strokovnjakov

Nahajamo se na povsem neznanem ozemlju. Vzpon kriptovalut v osrednje središče pozornosti se je zgodil hitreje, kot so mnogi napovedovali. Da pa institucionalni vlagatelji lahko prostor za kriptovalute jemljejo dovolj resno za naložbe, mora ekosistem postati čistejši, uporabnejši in zrelejši. Trenutna ponovitev prostora trpi zaradi njegove kariraste zgodovine in tisti v kriptosferi so dolžni preoblikovati njegovo podobo.

Ta članek ne vsebuje investicijskih nasvetov ali priporočila. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave.

Pogledi, misli in mnenja izraženi tukaj so samo avtorjevi in ​​ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

James Gillingham je izvršni direktor in soustanovitelj podjetja Finxflo. James se ukvarja z razvojem in izvajanjem strateških načrtov in politik podjetja, ohranja odprt dialog z zainteresiranimi stranmi in spodbuja organizacijski uspeh. Je strokovnjak za upravljanje in izvajanje strateških ciljev na visoki ravni z več kot 13 letnimi izkušnjami pri gradnji, razvoju in širitvi večnacionalnih organizacij .

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments