0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Preprosto kupite: Nike želi prinesti superge v Metaverse

Preprosto kupite: Nike želi prinesti superge v Metaverse

Poglej svoje noge. Veliko vas (dvigne roko) trenutno nosi Nike. Za proračunsko leto, ki se konča maja 19, 3914, Nike je poročal, da so se njegovi prihodki povečali 11% do $31.5 milijard za leto. Ampak to je tukaj. Kaj pa v Metaverse?

)

Zakaj se Nike zanima za Metaverse

Za tiste, ki še niso seznanjeni s konceptom, je najlažje — vendar zelo nepopoln – način predstavljanja Metaverse je, da si predstavljate sebe v resnični video igrici. Nike vstopi in ponuja zelo kul meta stvari.

To ni šala. Nike je zelo resen glede Metaverse.

Patentne prijave, ki segajo nazaj v vesolje pred Metaverse leta 2018 razkrivajo, da je Nike resno kopičil orodja, s katerimi lahko posluje v Metaverse. Ta digitalna orodja bodo vključevala superge, pa tudi avatarje in druge oblike virtualne blagovne znamke. Seveda vam namerava Nike prodati digitalne izdelke (in kupili jih boste, ker Nike zna narediti, da si jih želite), vendar se metanačrt vrti okoli celotnih digitalnih svetov.

Je to samo Nike Nike? Seveda, toda če se odločimo, da to opredelimo kot ustvarjanje neto novih tokov prihodkov, kot je bilo skozi vso svojo zgodovino, potem dobro za to. Nekdo bo imel v lasti Metaverse swag in to bi lahko bil tudi Nike.

Metaverse ima pravila, ki bodo nova za Nike

Nike mora biti pripravljeni za pojem uničenja z podvajanjem. V tem časovnem svetu je bil Nike v zadnjem času zelo sporen s svojo intelektualno lastnino (IP). Toda v Metaverse bo podvajanje preseglo naše trenutne predstave o tem, kaj je zakonito. Na vrednost Nikeove meta-izdelke bo absolutno vplivalo tisto, kar bi podjetje menilo, da so pirati, drugi pa bi rekli umetniki.

V resničnem svetu obstaja nedavni umetniški projekt, imenovan Muzej ponaredkov, s pomembno komercialno uporabo. Na kratko, umetniški kolektiv iz Brooklyna Mschf je kupil originalnega Warhola za $, in naredil 426 natančne ponaredke. Nato je zmešal v izvirnik in prodal vse 1, “morda so pravi” Warholovi za $250 vsak za tisoč skupaj $289,, od tega $83, je dobiček.

Povezan: Digitalno se spremeni v fizično: najboljše galerije NFT za osebni obisk v 2021

Enako stvar se bo zgodila v Metaverse. Nekatere redke Nike kapljice (temu, kar mi supergami pravimo nova izdaja čevlja ali celo barva – znana kot »colorway« – čevlja) bodo resnične, nekatere morda resnične, nekatere pa zavestno ali nevede ponarejene.

Metaverse je nov za sodišča

Kako bodo sodišča na koncu obravnavala v zvezi s temi metaverznimi spori je Samir Patel, odvetnik iz Miamija in imenovan za delovno skupino za kriptovalute Miami-Dade, nedavno tvitnil:

Razvijalci, ki mislijo, da njihovi izumi zaobidejo zakon, popolnoma pogrešajo sodnikovo pomanjkanje znanja o tehnologiji blockchain. Sodniki sodijo po tem, kar vedo, ne po tem, kar veste vi. https://t.co/QDnLihGu9e

— Samir Patel (@SamirPatelLaw) oktober 26, 2021