15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Prevara o Pentagonovi bombi poudarja energijo inteligence, ki jo je ustvaril človek – kaj bi to lahko pomenilo za kripto?

- Advertisement -

Vir slike: Pixabay Ponarejena slika eksplozije v Pentagonu je zaokrožila po platformah družbenih medijev in poudarjala prilagodljivost inteligence, ki jo je ustvaril človek.

V ponedeljek je slika, ustvarjena z umetno inteligenco, ki je potrdila, da se iz obstojne stavbe vije dim, povzročila udarne valove po platformah družbenih medijev in celo spodbudila netrajno razprodaja na ameriškem trgu zalog.

Ponarejeni zapisi so vplivali tudi na trg kriptovalut, saj je Bitcoin doživel hiter “bliskovski zlom” in zdrsnil na približno $26,500 pred okrevanjem na svoj novi model več kot $27,300, glede na CoinGecko.

Podoba se je spremenila v takoj, ko je bila vsaka stvar, ki jo je objavila zdaj suspendirana preverjena Twitterjeva bajka »Bloomberg Feed«, ki je trdila, da se je spremenila v takoj, ko se je v Pentagonu končala »eksplozija smreke«.

Vrsta prevladujočih medijskih trgovcev na drobno, vključno z medijsko hišo Russia At, ki je pod nadzorom Rusije, je tako pravilno kot nekateri vplivneži pobrala plošče, kar je dodatno prispevalo k distribuciji ponarejenih plošč.

Po drugi strani pa so bili drugi kot blisk, da bi ugotovili nedoslednosti v sliki in resničnost, da ni bilo drugih fotografij ali izkušenj drugih prič.

“Zagotavljam vam, da je ta slika, ki trdi, da se izravnava do “konča eksplozije do peterokotnika”, ustvarila umetna inteligenca,” je izjavil digitalni preiskovalec Chop Waters.

“Preizkusite pročelje stavbe, metodologijo pa ograjo zliva z mejami množice. Prav tako ne more biti nobenih drugih fotografij, videoposnetkov ali ljudi, ki bi objavljali kot priče iz prve roke.”

Enako je gasilska služba okrožja Arlington zavrnila trditev. “V Pentagonovem rezervatu ali na koncu rezervata ni NOBENE eksplozije ali incidenta,” so tvitnili, vključno s tem, da “ne bi smelo biti hitre grožnje ali nevarnosti za javnost.”

Lažna slika eksplozije Pentagona dviguje polje nad zmogljivostjo umetne inteligence Incident je sprožil pomisleke glede nevarnosti primernosti instrumentov umetne inteligence, ki jih lahko zlonamerni akterji po vsem svetu morda zelo pravilno oslabijo za širjenje napačnih informacij in povzročajo kaos na spletu.

Prevara Pentagona ne bi smela biti več glavni primer virusnih fotografij, ustvarjenih z AI, ki zavajajo javnost.

Prejšnji primeri vključujejo fotografije papeža Frančiška, ki nosi jakno Balenciaga, aretacijo ponarejenega nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa in globoke ponaredke slavnih oseb, ki prodajajo goljufije s kriptovalutami.

Te okoliščine so se končale tako, da so tehnični strokovnjaki pozvali k šestmesečni ustavitvi vzorca napredne umetne inteligence, razen če se vzpostavijo natančne varnostne smernice.

V začetku tega leta je Center for Man made Intelligence and Digital Coverage, vodilna skupina za tehnološko etiko, prav tako zahteval FTC v pritožbi, naj prepreči komercialne izdaje GPT-4, pri čemer se je skliceval na pomisleke glede zasebnosti in javne varnosti.

V pritožbi je posadka trdila, da je GPT-4 “pristranski, napačen in ogroža zasebnost in javno varnost.” Navedeno je tudi, da je instrument povzročil rano med nekaterimi strankami s svojimi bliskovitimi in človeško domišljenimi odgovori na poizvedbe.

Počakajte aprila Ameriški predsednik Joe Biden je prav tako opozoril, da bi lahko bila umetna inteligenca morda tudi zelo pravilno slaba, in poudaril, da se je spremenila v takoj, ko je odgovornost obrtniških podjetij očitna, da so njihovi izdelki stabilni za javnost, prej kot jih objavijo.

16606781544434360371660678154443436037 Vnesite svojo elektronsko pošto za naše glasilo Brezplačno na redni podlagi

Kot blisk 3 minute branja o zadnjih kripto zapisih!

1660678154443436037

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -