18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Prevarantske države se izmikajo gospodarskim sankcijam, a je kripto napaka?

Prevarantske države se izmikajo gospodarskim sankcijam, a je kripto napaka?

Ko so ZDA prvič začele preganjati kripto podjetja zaradi kršitve pravil o ekonomskih sankcijah, se niso ravno začele s pokom.

Decembra je Urad za zunanje zadeve Ministrstva za finance Nadzor premoženja (OFAC) je objavil poravnavo s ponudnikom kripto denarnice BitGo , potem ko podjetje Palo Alto ni uspelo preprečiti osebam, ki se nahajajo v regiji Krim, Iranu, Sudanu, Kubi in Siriji, “da bi uporabljale svojo neodvisno skrbniško storitev upravljanja digitalnih denarnic.” Kazen za “183 očitne kršitve” ameriških sankcij? Neznanskih $ 98, 830.

To je bil “prvi objavljeni izvršilni postopek OFAC zoper posel v industriji blockchain, « v skladu s za odvetniško družbo Steptoe, čeprav je šest tednov pozneje OFAC dosegel podobno poravnavo z BitPay , podjetje za obdelavo plačil, za 2, 102 “očitne kršitve več sankcijskih programov”, v katerih naj bi BitPay dovoljeval osebam v istih državah kot v primeru BitGo – vendar z dodatkom Severne Koreje – “, da poslujejo s trgovci v ZDA in drugod z digitalna valuta na platformi BitPay, čeprav je BitPay imel informacije o lokaciji, vključno z naslovi internetnega protokola in drugimi podatki o lokaciji, o teh osebah pred izvedbo transakcij. ” BitPay se je strinjal, da bo plačal $ 507, 375 za reševanje morebitne civilne odgovornosti.

Toda do bodočih kršiteljev morda ne bo treba ravnati tako prizanesljivo.

Omeniti velja, da se običajno uporabljajo ekonomske sankcije “ proti državam in skupinam posameznikov, kot so teroristi in preprodajalci mamil, “ po v ameriško zakladnico, običajno „z uporabo blokade premoženja in trgovinskih omejitev za doseganje ciljev zunanje politike in nacionalne varnosti.“

Prihaja še več izvršilnih ukrepov

“Kriptoindustrija bi morala absolutno pričakovati več izvršilnih ukrepov od OFAC-a in lahko pričakuje da bodo tudi veliko večje kazni, «za revijo David Carlisle, direktor političnih in regulativnih zadev pri Elliptic. »Prva dva izvršilna ukrepa OFAC-a na tem področju sta bila dokaj preprosta primera, kjer osnovne kršitve niso bile hude, globe pa majhne. Toda naslednji primeri bi lahko bili drugačni, «pravi in ​​doda:

“Nedvomno bodo še drugi primeri, ki vključujejo veliko hujše in hujše kršitve – in lahko pričakujemo, da bo OFAC izrekel globe kripto podjetjem, ki so veliko večje od tistih, ki smo jih videli doslej. ”

Pričakujte več izvršilnih ukrepov, na primer tistih, ki ciljajo na BitPay in BitGo, je za Magazine povedal Doug McCalmont, ustanovitelj podjetja BlocAlt Consulting LLC, pa tudi “razširitev ciljnih posameznikov, na primer kodirnikov, povezanih s tehnologijo.”

Združeni organi v zadnjih letih pogosto uporabljajo sankcijske režime Države, pa tudi Evropska unija in Združeni narodi, pogosto ciljajo na “prevarantske” nacionalne države, kot sta Severna Koreja in Iran. Eden najbolj znanih zgodnjih primerov kriptografije Virgil Griffith, nekdanji heker, ki je bil aretiran aprila 2019 , potem ko je govoril na konferenci blockchain in cryptocurrency v Severna Koreja je v nasprotju s sankcijami proti tej izobčeni državi obtožila ZDA.

“Kršitve sankcij so resnična težava,” pravi David Jevans, izvršni direktor CipherTrace, čigar kripto forenzično podjetje je nedavno ugotovila , da več kot 72, 000 edinstveni iranski naslovi IP so povezani z več kot 4,5 milijona edinstvenih naslovov Bitcoin, “kar kaže, da so kršitve sankcij verjetno razširjene in večinoma neodkrite s strani ponudnikov storitev navideznega premoženja ,” pravi za revijo .

Niso zaskrbljeni samo ameriški organi “Slabi igralci”, ki uporabljajo nastajajoči blockchain tec hnologije, da bi se izognili gospodarskim sankcijam. Agata Ferreira, docentka na Univerzi za tehnologijo v Varšavi, za Magazine pravi, da evropski organi postajajo “bolj aktivni in bolj osredotočeni. Kripto prostor je pod vedno večjim nadzorom in mislim, da se bo ta trend ohranil in pospešil. “

Po mnenju Roberta A. Schwingerja, partnerja v skupini za komercialne spore pri Norton Rose Fulbright, tudi nedavni kripto fokus OFAC-a ni presenetljiv. Ameriški vladi ne preostane drugega, kot da zajezi ta novi razred sredstev kriptovalut, ker „če tega ne bi storila, bi bila nova sankcijska ureditev brez zobe brez režima. Igralci v kriptovalutah, ki ignorirajo omejitve, ki jih nalagajo mednarodne sankcije ZDA, so opozorjeni, da to počnejo na lastno odgovornost, « je napisal na Law.com.

Ali je DeFi problematičen?

Ko kripto posvojitev raste, raste zdi se neizogibno le, da se bodo njegova decentralizirana finančna omrežja (DeFi) odzvala na več posebnih pravic nacionalnih držav, vključno z gospodarskimi sankcijami. Toda ali ni nekaj samega po sebi problematično pri zatiranju decentralizirane borze (DEX)? Ali ima borza sploh naslov sedeža? Je sploh kdo doma? In ali bi sploh moral nekomu odgovoriti, če je resnično decentraliziran?

Uveljavljanje predpisov v decentraliziranem svetu predstavlja določene izzive, pravi za revijo Timothy Massad, nekdanji predsednik ameriške komisije za trgovanje s terminskimi terminskimi pogodbami, zdaj pa višji sodelavec na univerzi Harvard University Kennedy School, toda ameriški regulatorji to skušajo ugotoviti. Bi lahko vlada sčasoma pritisnila na razvijalce v podjetjih DeFi, vključno z decentraliziranimi borzami? “Da, v kodo lahko vgradijo nekaj ustreznih postopkov … vendar je veliko lažje iti po centraliziranih posrednikih,” pravi Massad.

“Mislim, da bomo videli, da bodo razvijalci DeFi pod resničnim pritiskom, da se zagotovi, da njihovih platform ni mogoče zlorabiti zaradi utaje sankcij – na primer z uveljavljanjem naslova uvrstitev na črni seznam, «pravi Carlisle in dodaja:» V zadnjem času se veliko govori o tem finančne institucije, ki se zanimajo za DeFi, vendar si težko predstavljamo, da bi večje institucije sodelovale v DeFi, razen če so prepričani, da je združljiva z zahtevami glede sankcij. ”

Projekti DeFi so “decentralizirani, vmesni in brez meja – vse, kar naš pravni in regulativni okvir ni, «Ferreira obvešča revijo. Slednji temeljijo na centralizirani, posredniški in na jurisdikciji temelječi arhitekturi. “Zato je to izziv in učna krivulja za regulatorje in ne bodo vse predlagane rešitve optimalne,” dodaja Ferreira.

Evropska unija se zaveda izziva skladnosti s sistemom DeFi. Njen nedavni regulativni predlog Markets in Crypto-Assets (MiCA) bo “prisilil DEX, da imajo pravne osebe, da lahko poslujejo z državljani EU, kar dejansko prepoveduje popolnoma decentralizirane menjave,” pravi Jevans za revijo. Dodaja: “Številni tako imenovani DEX imajo zelo centralizirano upravljanje, vlagatelje tveganega kapitala in fizični sedež, zaradi česar jih je FATF kategoriziral kot VASP.”

Izpolnjevanje zahtev za skladnost podjetij za digitalne storitve, kot sta BitPay in BitGo bo zahteval nekaj truda. “Poskus identificirati, kje se nasprotna stranka nahaja v kripto transakciji, je že po naravi težaven zaradi narave tehnologije,” ugotavlja Carlisle, vendar se morajo kripto podjetja zavedati, da kadar koli sklenejo transakcijo, “in se ne trudijo, da bi identificirale vira ali cilja sredstev, prevzemajo veliko tveganje kršitev sankcij. “

Tudi kripto rudarstvo nosi tveganja za spoštovanje sankcij. “Če obdelujete transakcije v imenu udeležencev v rudarskem bazenu, ki je povezan z državo, kot je Iran, ali plačate pristojbino iranskemu rudarju,” bi lahko naleteli na OFAC, pravi Carlisle. Tudi pri plačevanju z odkupno programsko opremo obstaja tveganje sankcij, “ker so nekatere kampanje z odkupno programsko opremo vključevale kiber kriminalce v krajih, kot sta Severna Koreja in Iran.”

Nato tudi naraščajoča uporaba kovancev za zasebnost , na primer Monero in Dash, ki skrivata naslove uporabnikov in zneske transakcij – za razliko od Bitcoina – nalogo otežuje, verjetno.

Podjetja za forenzično veriženje blokov pa preučujejo, kako “izboljšati skladnost sankcij s strani ponudnikov storitev navideznega premoženja,” komentira McCalmont. CipherTrace je na primer razvil zmožnost sledenja valuti z izboljšano anonimnostjo (AEC) Monero, za katero so nekoč menili, da je “zlati standard AEC”. Dodaja:

„Ta [forensic] podjetja bodo izkoristila priložnost in uvedla zmogljivosti, ki bodo„ zaobšle “vsako„ skladnost “, ki jo uporabljajo decentralizirane borze. To je res neka regulativna tekma v orožju. “

In zdi se, da vložki naraščajo.

“V tej fazi je ogromno dokazov, da so države, ki so sankcionirale uporabljajo kripto, “pravi Carlisle in zaključuje,” kibernetski kriminal, povezan s kripto, v Severni Koreji, je zbral vsaj stotine milijonov dolarjev. Iran in Venezuela sta kriptokopavanje obravnavala kot način za izogibanje sankcijam in ustvarjanje prihodkov. “

Povezano: Severnokorejsko kripto hakiranje: ločevanje dejstev od fikcije, revija Cointelegraph

Da bi ostali v “regulativni tekmi orožja”, nekatera kripto podjetja zdaj uporabljajo orodja, kot je blockchain analytics, pripoveduje Carlisle, da bi ugotovila, ali kripto denarnica pripada sankcionirani stranki, vendar je tudi v tem primeru ohranjanje skladnosti lahko težavno. “Ne samo, da morate naslove pregledati s seznama OFAC, morali bi imeti sisteme, ki so kalibrirani za zaznavanje bolj subtilnih znakov nevarnosti sankcij, vaše osebje pa mora biti usposobljeno za reševanje situacij, ki vključujejo morebitne težave s sankcijami.”

Tudi OFAC deluje po načelu stroge odgovornosti. “Lahko ste odgovorni, tudi če ste ravnali v dobri veri”, brez kakršnega koli napačnega početja, dodaja Carlisle. “Kriptoindustrija bo morala delovati po zelo visokih standardih skladnosti s sankcijami, da se izogne ​​naletom na OFAC.”

Del večjega, globalnega regulativnega trenda

Nedavna sankcijska dejavnost je le del globalne represije, ki jo lahko pričakujemo v kripto sektorju, pravijo nekateri. Maja je ameriško ministrstvo za finance objavilo strožja nova pravila za Bitcoin in druge kriptovalute. Kripto prenosi v vrednosti $ 10, 000 ali več bo treba prijaviti Upravi za davke.

Ta akcija ministrstva za finance bo verjetno prvi pomemben korak k globalni ureditvi “za kriptovalute, v skladu s Nigelu Greenu, izvršnemu direktorju in ustanovitelju skupine deVere, v javni izjavi. “To je neizogibno, saj trg raste in dozori.”

Kriptoskupnost se tudi ne bi smela boriti – morali bi jo sprejeti, predlaga Green. “Zavzemati se moramo za sorazmerno ureditev,” pravi in ​​pojasnjuje:

„Pomagal bi zaščititi vlagatelje, okrepil trg, se boril proti kriminalu in zmanjšal potencialno možnost za motenje svetovne finančne stabilnosti, da ne omenjam ponudbe potencialno dolgoročno gospodarsko spodbudo za te države ki ga uvajajo. ”

V odsotnosti nove zakonodaje o kripto in regulativnih smernicah morajo sami igralci – tj. Industrija kripto in verig blokov – urediti svojo hišo, James Cooper, pridruženi dekan izkustvenega učenja na California Western School of Law v San Diegu, pravi za Magazine in dodaja: »Obvezni smo ustanoviti samoregulativne organizacije. […] Industrija mora izriniti vse slabe akterje. “

Če 95% odstotkov medijskih zgodb in pogovor javnosti o kripto fokusih na ransomware ali iranskih rudarjih ali kriminalnih združbah, “potem je nekaj narobe,” nadaljuje Cooper, ker se vse dobre stvari, kot sta blockchain za varnost hrane ali blockchain za sledenje cepivom, potisnejo ven.

Bretton Woods za kripto?

“Potrebujemo svoje Trenutek iz Bretton Woodsa, «meni Cooper in se sklicuje na medvladni sporazum, ki je določal obrise mednarodnih financ po drugi svetovni vojni. Nekaj ​​podobnega je potrebno za kripto stoletje.

Ne vsi se strinjajo. “Brettonwoodski sporazum je centraliziral denarno politiko,” pravi Jevans, in “gre za pristop, ki verjetno ne bo sprejet v decentralizirano blockchain gospodarstvo, saj imajo različni projekti divje cilje in modele upravljanja. “

Po njegovem mnenju sta obetavni nedavno posodobljeni skladnosti projektne skupine za finančne ukrepe smernice , ki jasno kažejo, “da decentralizirane izmenjave kot kot tudi druge platforme DeFi so odgovorne za zagotavljanje skladnosti z globalnimi sankcijami ter zakoni o pranju denarja in financiranju terorizma. Rešitev je, da ti subjekti, ki jih FATF zdaj uvršča med VASP, sprejmejo rešitve, ki jim omogočajo doseganje skladnosti, ne da bi pri tem žrtvovali decentralizacijo in zasebnost uporabnikov. ”

Številni so pozvali k mednarodnemu sodelovanju pri obravnavi teh novih tehnološkega razvoja, kot sta kripto in veriga blokov, ugotavlja Ferreira, a “nisem prepričan, kako izvedljiv je. Oblasti včasih ukrepajo, kadar obstaja sprožilec. Tehtnica je bila takšen sprožilec – in budnica – za oblasti. ” Dodaja: “Morda bomo v prihodnosti videli še druge dogodke, ki bi lahko mobilizirali oblasti k bolj mednarodno usklajenim ukrepom.”

Decentralizacija v nasprotju z zakonodajo?

Toda ali ni nobenega prirojenega konflikta med gospodarskimi sankcijami, ki so jih uvedle suverene države, ali kvazi vladami, kot so OZN, in decentraliziranimi finance?

Ena od prednosti decentraliziranega financiranja navsezadnje je, da gre za varovanje pred centralizirano vladno korupcijo, vključno z avtoritarnostjo. Ali bi lahko na primer splošna prepoved iranskih uporabnikov izključila iranske disidente, ki želijo denar nakazati zunaj dosega vlade? “Absolutno,” odgovori McCalmont:

“Jaz,„ navaden Joe fant, “lahko ustvarim račun na decentralizirana izmenjava v nekaj minutah in takoj prerazporeditev sredstev v Severno Korejo, Sirijo, Iran – povsem pod radarjem in z malo truda – pove veliko. Če imajo ti disidenti voljo, nedvomno obstaja pot. «

Vse, kar lahko tukaj zahtevamo, je povprečje med dvema neželenima rezultatoma. Mlad, razvijajoč se sektor, kot je kripto in blockchain industrija, bo neizogibno imel “vakuume”, ki jih bodo hudobni nedržavni akterji skušali izkoristiti, “dokler država ne vstopi in jih ne izžene,” pravi Cooper za revijo.

To je pričakovati. Toda ZDA so šle skozi štiri leta protiregulacijske retorike, vsaj na nacionalni ravni, in zdaj pod novo upravo obstaja nevarnost, da bodo poskušale monopolizirati vsa digitalna sredstva – in zadušiti inovacije.

Narediti nič ni slabo, nadaljuje Cooper, toda ameriška vlada – ali katero koli drugo državno monopoliziranje digitalnih sredstev, bodisi prek digitalne valute centralne banke ali na drug način, je prav tako nezaželeno. Izziv je “najti sladko točko.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments