15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Preverjanje dejstev: Ali je Coinbase odprl decentraliziran portal za preverjanje dejstev?

Preverjanje dejstev: Ali je Coinbase odprl decentraliziran portal za preverjanje dejstev?

Coinbase je odprl portal za preverjanje dejstev za boj proti „napačnim informacijam in napačnim opredelitvam o Coinbase ali kripto“, ki se delijo v spletu.

8919 Skupaj pogledi

8 Skupaj delnice

Fact check: Has Coinbase launched a decentralized fact checking portal?

Generalni direktor Coinbase Brian Armstrong je prek spletnega dnevnika podjetja objavil začetek tega, kar imenuje “preverjanje dejstev”.

Maja

prispevek z naslovom »Objavljanje preverjanja dejstev Coinbase: Decentralizacija resnice v dobi Napačne informacije, «je Armstrong izrazil željo podjetja po boju proti neresničnim trditvam, usmerjenim proti Coinbase in kripto industriji kot celoti:

“Ta odsek spletnega dnevnika bomo uporabili za boj proti napačnim informacijam in napačnim opredelitvam informacij o Coinbase ali kripto, ki se delijo po vsem svetu.”

Objava je bila podnaslovljena: “Vsako tehnološko podjetje bi moralo iti neposredno do svojega občinstva in postati medijsko podjetje,” kar je predlagal drugje v pi ece ni zelo težko: “Ne glede na to, ali gre za tradicionalne, družbene ali poslovne medije, vsi samo tipkamo besede po internetu.”

Medtem ko je naslov Armstrongovega članka v spletnem dnevniku predlaga, da bo preverjanje dejstev v prihodnosti vključevalo neko obliko decentralizacije, zdaj pa „preverjanje dejstev“ preprosto sestavljajo članki, ki odgovarjajo na tisto, kar Coinbase šteje za „napačne informacije“

Torej, z drugimi besedami, Coinbase namerava objaviti objave, ki izražajo mnenje Coinbase o zadevah, povezanih s Coinbase in kriptovalutami, na blogu Coinbase.

Nekateri se lahko trdijo, da to že počnejo. Dejansko oddelek za preverjanje dejstev trenutno vsebuje štiri precej običajne objave v spletnem dnevniku: odziv Coinbase na negativni članek New York Timesa o Coinbase, odziv podjetja na “napačne informacije” o prodaji delnic direktorjev Coinbase, pa tudi mnenje o vplivih Bitcoina na okolje in drugo o uporabi kripto v nezakonitih dejavnostih.

Armstrong trdi, da bo spletni dnevnik veljal za “vir resnice”.

“Da bi podjetja postala vir resnice, se bodo vedno pogosteje počutila udobno in si delila dejstva, ki jih tudi slikajo v negativni luči. Nič ni tako, kot da bi delili napake, da bi si ustvarili zaupanje. «

Armstrong je zelo nenaklonjen spopadanju z medijev in v 2020 zatrdil, da se voditelji podjetij vse pogosteje odločajo za neposredno povezavo s strankami v nasprotju s sodelovanjem z glavnimi novinarji:

“Objava v našem blogu / Twitterju / YouTubu nam omogoča, da povemo, kaj je v naših mislih in se pogovorite s strankami – ne dobijte niti ene ponudbe v drugače uravnoteženem (ali včasih naravnost povprečnem / hudomušnem) članku. «

Kasneje v prispevku je Armstrong predlagal, da bo podjetje postalo bolj proaktivno z ustvarjanjem vsebine in bo v prihodnosti morda sprejelo preverjanje dejstev na podlagi verige blokov:

“V prihodnosti se bo verjetno preselil tudi na več kripto domačih platform, kot je Bitclout ali kripto orakule. Dolgoročno bo resnični vir resnice tisto, kar je mogoče najti v verigi s priloženim kriptografskim podpisom. “

Nekatera podjetja in novice so že začele eksperimentirati s preverjanjem dejstev in preverjanjem z uporabo verige blokov.

Aprila 2020, italijanska novinska objava Ansa je predstavila sistem sledenja novic, ki temelji na blockchainu, da bralcem omogoči preverjanje izvora novic, ki se pojavljajo na katerem koli od različne medijske platforme podjetja.

V oktobru 2020 , Verizon je lansiral odprtokodni izdelek, ki temelji na blockchainu, in ki veže in varuje objave novic podjetja z uporabo “kriptografskih načel”, vendar je takrat opozorilo, da “na blockchainu trenutno sledijo samo spremembe besedila.”