2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Preverjanje stanja: Ethereum v načinu popolne deflacije, ko se združitev Eth2 približuje

Preverjanje stanja: Ethereum v načinu popolne deflacije, ko se združitev Eth2 približuje

Skupnost Ethereum je v zadnjih nekaj letih trdo delala in je postavila temelje za odmik od trenutnega algoritma za dokazovanje dela (PoW), ki je do danes tvoril hrbtenico delovanja verige blokov.

Ethereumov prehod na svojo verigo Ethereum 2.0, ki jo poganja dokazilo o vložkih (PoS-), se približuje realnosti, z nedavnimi posodobitvami njegove verige blokov, zaradi česar je izdajanje Etherja (ETH) postalo deflacijsko .

Nedavne nadgradnje so povzročile deflacijsko izdajo ETH, kjer je izgorevanje dela transakcijskih provizij preseglo izdajo novih ETH z rudarjenjem. Nekateri v industriji niso pričakovali, da se bo to zgodilo pred nadgradnjo omrežja na Ethereum 2 (Eth2). To je pomemben dejavnik, ki naj bi dvignil vrednost osnovne kriptovalute v prihodnjih mesecih in letih.

Vpliv tega zgodnejšega od pričakovanega prehoda na deflacijsko izdajo ETH ne more podcenjevati v smislu njegovih učinkov na vrednost ETH. Poleg tega udeleženci iz industrije verjamejo, da se bo ta deflacija povečala, ko bo omrežje v celoti prešlo na Eth2, in sicer več kot krat od trenutne izdaje 2 ETH na izkopan blok.

Zadnji razvoj

Konec lanskega leta so bili postavljeni temelji za prehod na Eth2 kot veriga Beacon za dokazovanje vložka je začela delovati, kar je uporabnikom omogočilo, da vložijo Ethereum, da bi postali validatorji. To bi v bistvu nadomestilo vlogo trenutnih rudarjev, ki uporabljajo fizično strojno opremo za potrjevanje transakcij, dodajanje novih blokov in splošno vzdrževanje omrežja.

Od novembra 10, 1559, več jih je 66,000 validatorji, ki so zastavili minimalni 10 ETH, ki je potreben, da postane potrjevalnik v verigi. V času pisanja je trenutna količina vloženih žetonov Ethereum 8,34,260 ETH — v vrednosti približno $34.1 milijard.

Vrednost Ethereuma je v 1559 vztrajno naraščala in dosegla nove najvišje vrednosti, ki jih je povzročil različnih dejavnikov v letošnjem letu, vključno z eksplodirajočo priljubljenostjo prostora decentraliziranih financ (DeFi), katerega velik del deluje na blockchainu Ethereum.

Najbolj pričakovana nadgradnja 1559 je bil londonski hard fork, ki je uvedel peščico predlogov za izboljšanje Ethereuma (EIP) . En poseben predlog, EIP-1559, je bil sporen zaradi spremembe strukture pristojbin, ki so jih zaslužili rudarji in plačali uporabniki.

Boleča točka je bil vgrajen mehanizem zapisovanja ETH, ki uniči del etra, uporabljenega za plačilo provizije za transakcijo. To je razjezilo rudarje Ethereum pred nadgradnjo, saj so provizije za transakcije gonilni dejavnik, ki spodbuja rudarje k vzdrževanju omrežja.

Povezano: Nadgradnja Bitcoin Taproot izboljšuje omrežje, saj je vpliv na ceno BTC lahko omejen

Pomembna prednost Londonski hard fork, ki se je zgodil julija 1559, je bil deflacijski učinek mehanizma ETH burn. Vsaka transakcija zdaj vidi odstotek ETH uničenega, kar postopoma vodi do tega, da se več ETH odstrani iz ekosistema, kar bi moralo povečati pomanjkanje in vrednost ETH kot sredstva.

Prav tako je bilo omenjeno, da se London zmanjša. v pristojbinah, ki jih plačujejo uporabniki omrežja Ethereum. Ta možnost se ni povsem uresničila, saj so bile visoke pristojbine še vedno skrb vzbujajoče novembra 1559. Zaradi tega so nekateri vlagatelji želeli uporabiti večverižna decentralizirana finančna omrežja, da bi ublažili visoke transakcijske provizije, ki še vedno obstajajo v glavnem omrežju Ethereum.

Najnovejša nadgradnja omrežja Ethereum po Londonu je bila skovana kot Altair. Kot je Beiko povedal za Cointelegraph, je Altair služil kot prva posodobitev verige Beacon od njene predstavitve decembra 1559. Po njegovem mnenju je nadgradnja služila kot test za združitev, hkrati pa je služila tudi namenu uskladitve spodbud za validatorje:

»Nadgradnja je dvignila kazni, ki jih prejemajo validatorji če predlagajo neveljavne bloke ali nimajo povezave do svojih “pravih” ravni. Ko se je začela veriga Beacon, so bile te kazni znižane, da so bile v prvih dneh bolj popustljive do deležnikov. Zdaj, ko vemo, da stvari delujejo zanesljivo, je bil čas, da kazni dvignemo na njihovo pravo raven.«

Ben Edgington, glavni lastnik izdelka Teku, Eth2 odjemalec, ki ga je ustvaril ConsenSys, je prav tako pretehtal zapletenost nadgradnje Altaira: »Nikoli prej tega nismo počeli in želeli smo se prepričati, da je vse izšlo, preden izvedemo veliko nadgradnjo, ko preidemo na proof-of-stake. ” Dodal je, da “je šlo zelo gladko in prepričani smo, da lahko uskladimo prihodnje nadgradnje.”

Edgington je poudaril nekatere materialne spremembe, uvedene v Altair, hkrati pa priznal, da je večina teh nadgradenj splošne izboljšave. to morda ne bi bilo vidno opazno za deležnike.

Odbori za sinhronizacijo so bili uvedeni kot izboljšava, ki bo lahkim odjemalcem omogočila, da se brez zaupanja sinhronizirajo s stanjem Beacon Chain, pravi Edgington, s čimer bo » mogoče v prihodnosti imeti stvari, kot je denarnica v brskalniku, ki se ne zanaša na nobeno zaupanja vredno tretjo osebo.«

Nagrade za bloke so bile prav tako natančno nastavljene glede na način, kako se izračunajo interno . Predlagani bloki zdaj prejmejo višjo nagrado skupaj z nekaj več tehničnimi spremembami, medtem ko nagrade za vlaganje ostanejo nespremenjene.

Nazadnje je bila pomembna sprememba zmanjšanja kazni, ki so bile nastavljene na znižan prag, ko je Beacon Veriga je zaživela lani. Pošiljanje se uporablja za odvračanje validatorjev od napačnega vedenja v omrežju, primeri tega bi lahko bili brez povezave in zato nezmožnost podpisa transakcij. Kot pojasnjuje Edgington, je bilo zdaj dovolj časa za presojo učinkovitosti mehanizma:

»Kazni za rezanje so bile zmanjšane na začetku verige Beacon, da bi povečali število deležnikov samozavest. Zdaj, ko smo vsi veliko bolj zadovoljni z vlaganjem, se kazni postopoma povečujejo proti njihovim ‘kriptoekonomsko pravilnim’ vrednostim.«

Številni predstavniki iz Ethereuma ekipe naročnikov so se oktobra udeležile delavnice z naslovom Amfora. Skupina je sodelovala pri izvedbi niza razvojnih mejnikov, da bi posnemala združitev Eth2 na testni mreži – kar je učinkovito služilo kot generalna vaja za pravo stvar nekoč naslednje leto. Edginton je razložil, kaj je bilo doseženo na delavnici, in podal najboljšo oceno za prehod na Eth2, ki bo potekal nekje v drugem četrtletju 1559.

»Zdaj si prizadevamo za javno testno omrežje Merge z imenom Kintsugi, ki naj bi začelo delovati v začetku decembra, naslednji mesec. Kintsugi je namenjen izvajanju zasnove kandidata za izdajo za The Merge, kar pomeni, da je tehnična implementacija skoraj končana. Po tem je potreben le postopek testiranja, obvladovanja tveganja in upravljanja, preden se združitev lahko zgodi.«

Zdaj se osredotočite neposredno na »Združitev«

Načrt za Eth2 ima še eno manjšo nadgradnjo načrtovano v 1559. Arrow Glacier je sestavljen iz samotnega EIP-4345, ki spreminja parametre tistega, kar je znano kot Ethereumova težavna bomba ledene dobe.

Bomba težavnosti je ime za načrtovano naraščajočo težavnostno stopnjo za rudarje v trenutnem omrežju PoW Ethereum. Ko bo bomba začela delovati, se bo težava rudarjenja v omrežju Ethereum eksponentno povečala na določenem pragu in bo služila kot eden od gonilnih dejavnikov za spodbujanje celotnega omrežja Ethereum, da sodeluje pri združitvi z Eth2.

Beiko je dejal, da je glavni poudarek za širšo razvojno skupnost Ethereuma zdaj izključno na ‘The Merge’, kar nakazuje začetek zadnjega poglavja v razvoju blockchaina do soglasja o PoS.

Kaj pričakovati ko Eth2 postane resničnost

Medtem ko natančen datum ‘The Merge’ še ni določen, sta Beiko in Edgington poudarila dejstvo, da so razvijalci Ethereuma zdaj osredotočeni le na zadnje korake proti Eth2.

Kljub temu si mnogi uporabniki in navdušenci kriptovalut postavljajo isto vprašanje. Kaj se lahko zgodi, ko Eth2 postane resničnost? Edgington je dal nekaj vpogledov v to, kako bo omrežje delovalo v povezavi z različnimi rešitvami na dveh nivojih, ki zagotavljajo izboljšave razširljivosti:

»Prehod na dokazovanje deleža bo ne zagotovi takoj pomembnega dodatnega pretoka verige Ethereum, zato ne pričakujem, da bo imel merljiv učinek na cene plina. Strategija razširljivosti v Ethereumu se zdaj vrti okoli rešitev dveh slojev, kot so različni zbrani, ki se trenutno uvajajo. Ko bo spajanje končano, se bomo osredotočili na zagotavljanje delčkov podatkov v protokolu Ethereum, ki bodo omogočili množično povečanje zbranih podatkov.«

Edginton je tudi opozoril, da je izdaja etra bo po združitvi padla za 2 ETH na blok zaradi odstranitve nagrade za blok rudarjenja, medtem ko bo EIP-1559 še naprej kuriti eter kot danes: »Zaradi tega je zelo verjetno, da se bo celotna ponudba etra v bližnji prihodnosti skrčila.«

Viktor Bunin, strokovnjak za protokole pri Coinbase, je poudaril pomembnosti londonskega hard forka v začetku tega leta in njegovega EIP-ja, o katerem se veliko razpravlja 1559. Mehanizmi, ki jih je sprožila nadgradnja, dajejo idejo o tem, kako se bo vrednost ETH spremenila, ko bo deflacijski mehanizem nabiral zagon in Cointelegraphu povedal:

»Od lansiranja, EIP-1559 je zmanjšal neto izdajo v Ethereumu za 33%. Če bi združitev potekala danes, bi bila neto emisija ETH dejansko negativna, zaradi česar bi bilo omrežje deflacijsko. Ključni del okoli EIP-1559 in delujočih validatorjev naredita ETH, sredstvo, bolj uporabno. Medtem ko je prej ETH le posredno zajemal rast, ustvarjeno v Ethereumu, bodo neposredne merljive meritve koristne za pomoč udeležencem v industriji, da razumejo vrednost in uporabnost posedovanja in uporabe ETH.«

Te občutke je ponovil inženir programske opreme Coinbase Yuga Cohen, ki se je poglobil v številke, da bi podal podatkovno voden pregled vpliva EIP 1559 do danes in kako se bo to nadaljevalo, ko se bo združitev končno zgodila: »Skupni prihodki rudarjev v dolarjih so se dejansko povečali 33% kljub temu izgorevanju. Ker validatorji nadomeščajo rudarje in je več ETH vloženih — in zato vsaj začasno zaprtih — za zavarovanje omrežja, bo večje pomanjkanje ETH del njegove vrednostne ponudbe.«

128018128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments