20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Prihajajoči album Muse NFT postane prva nova oblika, dodana na lestvice v zadnjih letih

- Advertisement -

Prihajajoči album Muse NFT bo morda najbolj kot trenutno primerna oblika albuma albuma od 2015. Pred tem prepričanjem o albumu so bili zaključni format, ki so ga dovoljevale svetovne lestvice, predvajanje albumov. Albumi z nezamenljivimi žetoni (NFT) so zdaj upravičeni do vseh in vseh lestvic Združenega kraljestva in Avstralije.

Will of the Folks i je deveti studijski album britanske rock skupine in bo morda izšel avgusta. 26t. Morda bi bil to vodilni album »Digital Pressing« s trga Web3 Serenade.

Serenade je ustvaril digitalne tiskovine kot »popolnoma novo, omejeno izdajo in zbirateljsko« glasbeno obliko, ki jo je lansiral diagram non -tehnologija zamenljivih žetonov. Trg je uporaba tega novega formata za zagotavljanje povezljivosti soseske in pomanjkanja izdelkov.

Max Shand, izvršni direktor in ustanovni oče Serenade, je Cointelegraphu svetoval: »Digitalno tiskanje omogoča glasbeni trgovini, da brez zapletov umesti NFT v nove poteke dela in inventivne procese, ne da bi bilo treba financirati nove naloge ali izumljati nove načine dela. Medtem ko se boste zelo verjetno odločili za inovacije v glasbeni trgovini, inovacije sferizirajte v albumskem ciklu, ker trgovina tako deluje.«

Trg je februarja letos sodeloval z Brit Awards, letno britansko pop glasbeno nagrado, s spletnim gostovanjem njihove serije NFT, ki je zagotovila £10 ($.12) vsak posebej.

Vsekakor, to zdaj ni kritičen dogodek vpletenosti NFT v glasbeno trgovino ali z glasbeniki z vrhov lestvic. Torej, zakaj je to tako prelomno?

V preteklosti so bili NFT-ji večinoma združeni v izdaje albumov ali druge oblike kampanj, povezanih z glasbo. Razen če zdaj ni bilo lansiranja celotnega albuma kot NFT. Albumi NFT kot oblika lestvice so obstajali prej kot ta uvedba, kljub dokazani realnosti, da bi bil album Muse morda kritičen, da bi padli pod te zahteve.

Predvsem format za digitalno tiskanje, ki ga zagotavlja Serenade, omogoča popolnoma novo obliko upravljanja licenčnin. Znotraj legitimne predstavitve za javnost je Serenade poudarila, da »se osredotoča na verigo blokov in ponuja zmogljivosti web3, podobne preverljivemu lastništvu, ter prilagodljivost pri trgovanju na sekundarnih trgih, digitalno tiskarstvo lahko celo pridobi pokončne, trajne avtorske honorarje za umetnike, imetnike avtorskih pravic in deklarirane lastnike materiala. .”

Povezan: Ticketmaster preiskuje produkcijo tveganih NFT-jev poleg izdajanja vstopnic

Tune trade poznavalci menijo, da je to še en korak k ” diagram naprej za glasbo.

Čeprav je to morda povsem novo na svetovnih glasbenih lestvicah, ni presenetljivo, da bi ga zagotovila Muse. Skupina je bila nekoč nedvomno ena od mnogih preliminarnih kritičnih umetnikov v trgovini, ki so izčrpali NFT v svojih inventivnih izdelkih.

Nedvomno je glavni pevec skupine Muse, Matt Bellamy, v začetku tega meseca opustil solo pesem kot NFT. Septembra 2020 je skupina sodelovala z razvpito misijo CryptoKitties, pozneje julija 2020 pa je logotip predstavil svoje soglasje z Serija NFT na Nifty Gateway.

Shand je Cointelegraphu svetoval, da je bilo sodelovanje z Muse pri tej predstavitvi nekoč neumno: »Muse je bila nekoč navidezen diagram, ki je bil kritičen umetnik za ustvarjanje sledilcev v digitalnem tisku, saj so so inovativni in imajo težko ciljno publiko popolnih privržencev, ki so vedno kazali apetit, da bi od skupine pridobili velikansko blago.«

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -