0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Priliv rudarjev kriptovalut v Kazahstan naj bi obremenjeval oskrbo z energijo

Priliv rudarjev kriptovalut v Kazahstan naj bi obremenjeval oskrbo z energijo

Po besedah ​​državnega namestnika ministra za energijo obravnavanja potencialne obremenitve kazahstanskega elektroenergetskega omrežja zaradi rudarjev kriptovalut “ne moremo več odlašati.”

992

Skupni ogledi

Skupaj deleži

Influx of crypto miners to Kazakhstan reportedly strains energy supplyInflux of crypto miners to Kazakhstan reportedly strains energy supplyInflux of crypto miners to Kazakhstan reportedly strains energy supplyInflux of crypto miners to Kazakhstan reportedly strains energy supply

Kazahstansko energetsko omrežje je zdaj odgovorno za drugi največji prispevek k stopnji razpršitve bitcoinov, zato je morda nepripravljeno za obvladovanje dodajanja številnih rudarjev kriptovalut s Kitajske in drugih, ki želijo izkoristiti nizkocenovno električno energijo.

V poročilu Reutersa v sredo so vladni uradniki v Kazahstanu ocenili, da bi lahko neregistrirani rudarji kriptovalut v državi porabili dvakrat več energije kot registrirani, da bi se izognili plačilu davkov in drugih pristojbin. Skupaj bi lahko vsi rudarji kriptovalut v državi porabili kar 1,2 gigavata ali približno 8 % celotne proizvodnje električne energije v Kazahstanu.

Po besedah ​​Murata Zhurebekova, kazahstanskega namestnika ministra za energijo, obravnavanje potencialne obremenitve nacionalnega električnega omrežja “ne more biti več odlašano.” Dejal je, da uradniki nameravajo izdati direktivo ki bi omejil porabo energije neregistriranih rudarjev, vendar ni navedel, kako natančno bi jih lahko locirali.

Povezan: Senat Kazahstana odobri zakonodajo, ki ureja ponudnike kripto storitev

Z eksodusom rudarjev kriptovalut po zatiranju vlade na Kitajskem , sta tako Kazahstan kot Združene države trenutno državi, ki sta odgovorni za največje prispevke k moči zgoščevanja Bitcoin (BTC). Večji rudarski bazeni, vključno z BTC.com in podjetji, kot je Canaan, so odprli trgovino čez mejo.

Junija je predsednik Kasym-Jomart Tokayev podpisala zakonodajo, ki uvaja dodatne davke na energijo, ki jo uporabljajo rudarji kriptovalut, ki zakonito delujejo v Kazahstanu. Zakon naj bi uvedel dodatno pristojbino v višini 0, 480 na kilovat -ura, ki naj bi začela veljati januarja 1550.

Po podatkih Cambridge Centra za alternativne finance je Kazahstan ustvaril več kot % povprečnega mesečnega deleža hash rate za omrežje BTC od julija, pri čemer so ZDA prispevale več kot 18%. Cointelegraph je oktobra poročal, da po nekaterih ocenah prihodki od rudarjenja kriptovalut v Kazahstanu znašajo 1,5 milijarde dolarjev v naslednjih petih letih.

Influx of crypto miners to Kazakhstan reportedly strains energy supply

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments