17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Pripenjanje sodobne pop umetnosti v metasveto NFT

Pripenjanje sodobne pop umetnosti v metasveto NFT

Področje metaverz narašča, saj igre, nezamenljivi žetoni in sodobna uprizoritvena umetnost prispevajo k ustvarjanju interaktivnih in potopljivih ekosistemov, ki so samo digitalni. “Dobrodošli v okrožju Lobsteropolis v regiji Lobster Land” je pozdravno sporočilo, ki ob vstopu v mesto Lobsteropolis pozdravi uporabnike interneta.

Lobsteropolis, ki obstaja v virtualnem svetu Decentraland, temelječem na verigi blokov, je digitalno mesto, ki temelji na Lobster Universe britanskega sodobnega umetnika Philipa Colberta. Ambiciozen projekt ponuja verjetno več kot pogled na nastajajoče gibanje na stičišču umetnosti in tehnologije veriženja blokov, natančneje, prostore odprtega sveta, ki ljudem omogočajo interakcijo z umetnostjo v računalniško ustvarjenem okolju.

Dobrodošli v Lobsteropolisu; Digitalni svet pop arta Philipa Colberta je postavljen v Decentraland.

Rodil se je na Škotskem, zdaj pa živi in ​​dela v Londonu. Bil je nekdanji študent Univerze St Andrews. Preden je Colbert v metaverzi prišel do ideje o mestu Lobsteropolis, je bil že ime v svetu pop-umetnosti, nekdanji urednik Voguea André Leon Talley ga je pomazil za “botra” legendarnega pop artista Andyja Warhola.

Colbertovo delo, potopljeno v pop art etos “visoke umetnosti” in “nizke kulture”, je že pritegnilo pohvale velikega sveta umetnosti osebnosti, kot sta slavni dražbenec in kustos Simon de Pury ter iraški poslovnež in zbiralec sodobne umetnosti Charles Saatchi. Revija iD za modo in slog ga je nekoč imenovala “prestolonaslednik pop umetnosti.”

Vsi so dobrodošli

Neglibi žetoni ( NFT) so postali v zadnjem času bistveno bolj priljubljeni, umetnost NFT pa je nedvomno vseprisoten izraz tudi za tiste, ki ne poznajo kripto in blockchain prostora. Danes lahko skoraj vsakdo “kova” umetniško delo in ga proda na trgu NFT, kot je SuperRare.

Motnje so bile in so še vedno glavna modna beseda, ki se pojavlja, kadar je blockchain tema razprave. Morda potem ni presenetljivo, da nova tehnologija služi kot osnovna plast za inovativne pristope k razstavam galerij.

Lobsteropolis City je dom Colbertove prve popolnoma digitalne umetniške razstave, na ogled pa so nekatera njegova priljubljena dela, kot sta Vodnjak jastoga in Kriptofikcija. Obiskovalci bodo deležni tudi nekaj nevidnih del Colberta v okviru umetniških dražb NFT, ki jih bo gostil de Pury.

Colbertova osebnost jastoga je pripravljena sprejeti obiskovalce Lobsteropolisa

Eden od teh nevidnih NFT-jev je hibridno umetniško delo in glasbena predstava z naslovom Lob-Ster De-Vo, ustvarjena v sodelovanju z ameriško novovalovsko skupino Devo. Tema devolucije rock skupine se je pogosto močno naslanjala na multimedijski izraz, ki je morda postal stalnica v nastajajoči pripovedi o sodobni umetnosti v 21 prvo stoletje.

V Lobsteropolisu je Colbertova persona jastoga spet “umetniški protagonist” v upodabljanju, ki se zdi hkrati umetniška predstava in izraz umetnikovega sveta. “Skozi svojo umetnost sem si ustvaril svoj umetniški svet, kjer je moja oseba jastoga ključni pripovedovalec, digitalni prostor pa mi omogoča, da to pripoved raziskujem na nov način,” pojasnjuje v pogovoru za revijo Cointelegraph.

Colbert digitalno mesto, ki je nastajalo tri leta, imenuje “delo ljubezni”:

“Imam neverjetno ekipo ki mi pomagajo pri kodiranju in nalaganju v Decentraland, ekipa Vegas City pa mi je bila v veliko pomoč pri programiranju. Digitalna plat mojega dela je bila zelo delo ljubezni – to infrastrukturo gradim že nekaj časa. «

Pop art postane digitalni

Lobsteropolis vsebuje sestavljene elemente Colbertovega dela z več mednarodnih muzejskih razstav in razstav, vključno z njegovo slavno 2020 Razstava galerije Saatchi. Vendar pa mesto ni samo umetniška razstava, ampak interaktivni prostor za digitalno interakcijo na prostem.

Tudi pred nastopom COVID – 06 napredek tako navidezne resničnosti kot razširjene resničnosti premika meje digitalne interakcije. Že obstajajo čudovite igralne pokrajine, kjer lahko uporabniki ustvarijo avatarje za izkušnje in raziskovanje razpršenih digitalnih okolij, bogatih s funkcijami, od resničnih digitalnih domorodcev do še bolj fantastičnih elementov.

Obiskovalci Lobsteropolisa imajo veliko možnosti za raziskovanje znotraj mesta. “Ena izmed zanimivosti je Lobster Lounge: prizorišče koncertov za skupine avatarjev in prostor za prireditve, kjer se lahko avatarji pogovarjajo,” pravi Colbert in dodaja:

“V Lobsteropolis Cityu je močan vidik igranja, kjer lahko avatarji komunicirajo z drugimi in ustvarijo sloj fantazije. “

Nahaja se v Vegas Cityju v Decentralandu, Colbertova dežela digitalnih jastogov pa seveda igra dom igralnice. “Obstaja tudi igralnica, kjer avatarji dobijo kovance jastoga in lahko igrajo blackjack, igrajo igralne avtomate in kupujejo digitalne izdelke v mojem supermarketu,” pravi Colbert.

Casino City Lobster, kjer lahko obiskovalci igrajo blackjack in igralne avtomate s kovanci jastoga.

Colbert je po lastnem priznanju obseden z križišče umetnosti in glasbe. Po njegovem mnenju prostor NFT ustvarja platformo za sinergično mešanje obeh oblik umetnosti na “revolucionaren način”.

Poleg soustvarjanja skladbe Lob-Ster De-Vo NFT bo glasbena skupina izvedla tudi DJ-jev v živo v trgovini Lobster Land Records, ki je v bližini muzeja Lobster Land – prizorišča dražbe gostil de Pury.

Colbertovo sodelovanje s skupino pri ustvarjanju Lob-Ster De-Vo bo osrednje del otvoritvene dražbe junija 30. Po besedah ​​umetnika umetniško delo Lob-Ster De-Vo NFT raziskuje vlogo digitalne ideologije v nastajajoči virtualno usmerjeni dobi človeške interakcije.

Za Colberta je Lob-Ster De-Vo NFT preizkus vloge, ki jo igra umetnost, saj se zdi, da se človeštvo premika proti zrelejšemu digitaliziranemu prostoru. Del se tudi pokloni ikonskemu zadetku Deva 1981 ” Skozi to, da si kul “- še posebej tema treh križanj.

Colbert se spominja svojega zgodnjega eksperimentiranja z NFT-ji in kako te izkušnje ga pripeljal proti Lobsteropolisu kot digitalnemu mestu: »Prvi NFT, ki sem ga naredil, se je imenoval Cryptofixtion. Želel sem si izdelati skulpturo jastoga za križanje, navdihnjen s proučevanjem Dalijevih slik in ukvarjanjem z idejo tehnologije kot nove religije. «

Mesta, kot sta Lobster Mart in Lobster Land Records, pomagajo uporabnikom ustvariti “plast fantazije”

Moderno- dnevna filozofija je resnično polna razmišljanj o prepletenosti tehnologije in religije, zlasti v okviru tega napredka, ki morda ponuja alternativno transcendentalno izkušnjo.

“Z našo obsedenostjo s telefoni kot načinom uživanja izkušenj se nam je ideja o križu iz zaslonov zdela zelo logična,” pravi Colbert in dodaja:

“Nato sem ugotovil, da bo bolje deloval kot digitalni svet: Nekatere stvari so v digitalni obliki bolj neskončne, čiste in zmogljive. Od takrat sledim svojemu postopku. “

Nesmrtnost in popolnost

To iskanje “neskončnih, čistih in močnih” možnosti je Colberta neizogibno pripeljalo v digitalni svet in neizprosno v NFT-je. »Pozabite na kubizem. To je umetniški izraz in izkušnja na drugi ravni. Z vzponom NFT je gibanje digitalne umetnosti zdaj plimski val, zato je možnih toliko idej. “

Colbert je v taborišču tistih, ki vidijo nove umetniške oblike, ki se pojavljajo na stičišču NFT-jev in sodobne umetnosti, pri čemer se lahko pojavijo celo nova umetniška gibanja, ko več umetnikov začne interakcijo z metaverzami, ki temeljijo na blockchainu.

„Križanec in hibrid je zelo zanimivo – zakaj bi se zataknili v eno škatlo, ko lahko med seboj sodelujete? Digital ima neskončnost v svoji popolnosti, fizično umetnost pa je vedno mogoče kopirati na način, ki je digitalna umetnost ne more. “

Z NFT-ji imajo umetniki zdaj možnost, da poleg svojih del vključijo tudi metapodatke – edinstvene digitalne atribute. Ta funkcija bi lahko digitalni umetnosti prinesla dodaten občutek izvirnosti in pristnosti. Po Colbertovih besedah: „Vedno obstajajo vprašanja glede pristnosti. Ljudje so obsedeni z avtentičnostjo, to je jedro našega vrednostnega sistema. «

Colbertova razmišljanja o nesmrtnosti in popolnosti digitalne umetnosti verjetno ponujajo tudi lečo, s katero lahko opazujejo njegovo umetniško preučevanje ideje tehnologije kot nove religije. Umetnost kot medij filozofskih komentarjev morda doseže še večjo družbeno-epistemsko vrednost v okviru 21 potovanje v stoletju k popolnemu digitalnemu ohranjanju.

Ko se digitalna umetnost razvija, Colbert pravi, da pričakuje, da bo imela tehnologija NFT pomembno vlogo, zlasti ob pojavu interaktivnih okolij metaverzumov. Po Colbertovem mnenju delo znotraj metavestra ponuja “naslednji val možnosti, da spremenimo svoj pogled na digitalno umetnost in način, kako jo doživljamo.”

“Z umetniškega vidika me je navdihnila celostna ideja. Ponuja način spreminjanja konteksta. Če spremenite kontekst, spremenite pogled na nekaj, potem pa se spremeni tudi to. «

Morda je pogosto težko natančno določiti spodrsljaj – točko, kjer se je pojavil določen tehnološki napredek. Ta resničnost velja za preboje, ki spreminjajo paradigme, kot je bila električna revolucija poznih časov 19 th in zgodnji 20. stoletje, pa tudi rojstvo dobe mobilnega interneta.

Vendar se zdi verjetno, da so metaverze zrasle nad razmišljanja, ki temeljijo na znanstveni fantastiki, in bi morda lahko postale naslednje ponavljajoče se stanje sodobnega sveta.

Colbert pravi, da Lobsteropolis ni vsega v umetnosti in glasbi NFT

Če ima Colbert prav in metaverses s tehnologijo NFT kot osnovno podlago, spremeni zaznavanje in kontekst, potem bo naslednje ponovljivo stanje nasledstva sodobnega sveta morda na robu. Zdi se, da je nekaj gotovo, to so metaverze, toda koliko časa preden se popolnoma uresniči, bo pokazal čas.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments