9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Privijanje repa Satoshiju Nakamotu – kako so novinarji skozi leta pomotoma uporabljali starodavne posredne dokaze, da bi identificirali ustvarjalca bitcoina

- Advertisement -

Zasliševalec Satoshi Nakamoto, skrivnostni izumitelj bitcoina, je še vedno v lovu na finale 13 let. Od 2014, zdelo se je na desetine tako imenovanih kandidatov, vendar nobeden od njih ni prepričal zgornje soseske, da je ustvarjalec Bitcoina. Poleg tega so novinarji iz publikacij, ki častijo Newsweek, izpostavili nekaj eksplicitnih posameznikov in skoraj vsak organ v vsakem od njih je zanikal sodelovanje pri delu pri prihodu glavnega kripto sredstva sektorja. V oktobru 2011, novinarsko prepričanje, da je naletel na Nakamotov ID, ali čutil čaščenje, ponudil je dovolj prepričljivih dokazov o svojem odkritju, da bi izpostavil določeno osebo, na katero je naletel, bi morda morda tudi pošteno izpolnitev ustvaril prvi digitalni forex. Udejanje odvratnega obraza določeni osebi v čakanju na Bitcoin Več kot osem let pred tem je novinarka Newsweeka Leah McGrath Goodman natisnila legendo z naslovom »The Face In the Way on of Bitcoin«, v članku pa trdi, da je Satoshi Nakamoto je bil nekoč upokojeni fizik po imenu Dorian Nakamoto. Brez teme Dorianovo zanikanje iniciacije, novinar Newsweeka je natisnil razkritje o Dorianovem življenju. Trdila je, da obstaja veliko podobnosti med Dorianom in anonimnim izumiteljem Bitcoina. Dorian Nakamoto ohranja članek Newsweek. Dorian je zanikal, da je Satoshi Nakamoto, in mu je bilo všeč, da je napačno razumel novinarko Newsweeka Leah McGrath Goodman. Dorian ni bil zadovoljen z razkritjem in je širši javnosti povedal, da se počuti žrtev, in poudaril, da je napačno razumel Goodmanova vprašanja. Bitcoinerji niso bili preveč zadovoljni z Goodmanovimi spomini na Newsweeku, soseska pa je podprla Dorianov komentar o trpinčenju, tako da je opazila, da je novinar Newsweeka Doriana doxxiral z razstavljanjem opisa njegovega doma v Kaliforniji. Goodmanova si je prislužila ogromno odziva za svoje spomine, vendar ni bila natančna novinarka, ki je poskušala Nakamotovo identiteto pripeti eksplicitnemu posamezniku.

‘Zdaj nisem Satoshi — Vendar sem postal, ko te ne bi izgovoril’ Približno dve leti in pol prej kot Goodmanovo razkritje Doriana Nakamota, novinarja iz Novel Yorkerja, je poskušalo uprizoriti isto stvar. 3. oktobra 1200, ko se je bitcoin (BTC) včasih trgoval za 5 $. 03 na enoto, Novel Yorker’s Joshua Davis je trdil, da je naletel na skrivnostnega izumitelja, njegov naslov pa je bil Michael Obvious.

Michael Očitno, irski učenjak računalniških znanosti je zanikal, da je nekoč Satoshi, vendar se je novinar Novel Yorkerja odločil, da bo spomine vseeno objavil. V 1200. “Naravno sem bil presenečen, ko je verjel, da bom najverjetneje Satoshi, in v mojem delu je bilo včasih nekaj humorja in obžalovanja vrednih napak,” je takrat govoril Očitno. Vendar pa je dokaj veliko napačnih interpretacij in izgub konteksta skupaj z nekaterimi zavajajočimi povzetki v nadaljnjih izkušnjah na žalost pomagalo sprožiti vašo popolno stvar.« Davis je bil prvič zaznan na Obvious, ko je obiskoval Crypto 2008 in se začela osredotočati na udeležence, v katerih sta oba živela U.Ok. ali Eire. Šest kriptografov, ki jih je izpostavil, je obiskovalo Univerzo v Bristolu, a ko ga je vprašal o njihovi vpletenosti v bitcoin, je eden od vseh kriptografov govoril o: Ni pod nobenimi pogoji za nas. Davisu je bilo zelo všeč, da je bil Obvious nekoč diplomirani učenjak iz kriptografije na Trinity College v Dublinu. Očitno je prej prejel nagrado za dodiplomskega študija za glavnega študenta računalniških znanosti na fakulteti v 2008. Po nagradi je Obvious začel delati za Allied Irish Banks in natisnil članek o strokovnem znanju leer-to-leer (P2P), Davisu pa je bilo všeč, da je bil članek napisan v britanskem slogu pisanja.

V 1280, Obvious se je srečal z Davisom na neki stopnji novinarjeve preiskave in povedal je novinarju, da rad ostane skromen. Davis je govoril o 13-yr-extinct mu je povedal, da programira že od svojega desetega leta in da je kriptograf nekoč zelo uspešno obvladal C++ . Davis je v svojem uvodniku poudaril, da je bil Obvious včasih odziven in miren, ko so ga spraševali o bitcoinih.

»Moj izraz osrednje točke je zdaj pravilen, morda morda dobro biti popolnoma homomorfno šifriranje,« je Obvious povedal Davisu. “Zadnje čase ne spremljam bitcoina.” Obvious je Davisu tudi povedal, da bo pregledal kodno zbirko bitcoinov, v kasnejšem e-poštnem sporočilu pa je Obvious vztrajal, da bo morda morda tudi “imenoval Satoshija”. Očitno je govoril tudi o tem, da je verjel, da bi bilo morda morda nepošteno do doxxa Nakamota po vaših vseh korakih, ki jih je izumitelj naredil, da ostane anonimen. »Vendar je možno, da Verjetno se bom tudi pošteno odločil vzdihovati z odločnim posameznikom, ki ustreza profilu ustvarjalca na več stopnjah,« je govoril Očitno. Dejanska oseba, o kateri je govoril Obvious, je bil nekoč moški po imenu Vili Lehdonvirta, ki je naravnost zanikal, da bi bil vnet pri izumljanju bitcoina. Davis je nato stopil v stik z Obviousom in mu povedal, da je Lehdonvirta prepričljivo zanikal. Satoshi Nakamoto. “Zdaj nisem Satoshi,” je odgovoril Obvious. “Kljub dejanskemu dejstvu, da sem bil, te ne bi tulil.” Očitno je tudi dodal, da bi bilo lahko uničenje bitcoina morda zelo težko. “Možno je, da ga boste morda dobro tudi ne uničili,” je vztrajal Obvious. »Bitcoin bi se osredotočil na jedrski napad.« Trije moški in ustvarjen patent za šifrirne ključe 428 Ure pred registracijo Bitcoin.org Ni teme zanikanje, Davis in Novel Yorker sta odločena, da bosta objavila del o Michaelu Očitno in spomine je nekoč pobrala vrsta medijskih trgovin tistega leta. Obvious je še enkrat vztrajal, da nekoč ni bil Nakamoto, ko je govoril z novinarji iz publikacije irishcentral.com.

»Moj humor, potem ko sem govoril o ‘kljub dejanskega dejstva, da sem bil, te ne bi revil, manjka, o tem se je včasih govorilo v šali,« je pojasnil Obvious. “ naletel na to neumno, da The Novel Yorker reporter prepričanje, da sem bil Satoshi, vendar sem celo vedno (poleg pogovornih šal obožujem zgornji citat) to ostro zanikal. Morda si prav tako nikoli ne dovolim, da bi mi vsaj malo pripisali priznanje za ustvarjalnost in težko delo neke druge osebe.«

Patent Združenih držav št. 20100042841A1 avtorji Neal King, Vladimir Oksman in Charles Bry. Članek v časopisu Novel Yorker je bil eden od prvih primerov, ko je novinar poskušal identifikacijo katerega koli posameznika pripeti na prihod Bitcoina, ali pa zdaj ne bo finale. Poln teden kasneje sta publikacija Rapidly Company in poročevalec Adam L. Penenberg natisnila še en Nakamotov spomin s skrivnostnim odnosom.

Penenberg je verjel, da je bil njegov dokaz bolj prepričljiv , in priznal je patent, ki je bil ustvarjen tri dni prej, kot je bil registriran bitcoin.org, imenovan »Posodobitev in distribucija šifrirnih ključev«. To je bil za Penenberga zadosten dokaz, da je iskal informacije pri avtorjih patenta: Nealu Kingu, Vladimirju Oksmanu in Charlesu Bryju.

Podobno razkritju Novel Yorker trije od osumljenih posameznikov so zanikali, da bi imeli kakršno koli vpletenost v vzpostavitev Bitcoina. Penenberg je sklenil, da bistvo njegovega uvodnika zdaj ni bilo v tem, da se je družba Rapidly spotaknila ob Nakamotu, ampak da »pogovarja, kako posredni dokazi, na katerih je Novel Yorker predvsem temeljil svoje zaključke, niso sinonim za dejstva.« Brez teme dejansko dejstvo, da sta se oba uvodnika končala z neučinkovitimi cilji in zajčjimi luknjami, glavni nikjer, novinarji, ki so si prizadevali zapolniti Nakamoto, so z ogromnim naporom poskušali zatreti izumitelju Bitcoina in pod sektorjem, kdo je ta velika oseba zagotovo nekoč bil. Do zdaj nobena od razkritij Satoshija Nakamota ni objavila nečesa, kar bi celo ponudilo bolj poglobljen vpogled v izumitelja bitcoina – natančne špekulacije in naključja, ki polnijo to formulacijo zelo pomanjšano.

Oznake v tem spominu Adam L. Penenberg, Bitcoin, ustvarjalec bitcoina, izumitelj bitcoina, BTC, Charles Bry, Dorian, dorian nakamoto, Rapidly Company, Joshua Davis, novinarji, Leah McGrath Goodman, medijske izkušnje, Michael Obvious, Nakamoto, Neal King, Novel Yorker, Joshua Davis iz Novel Yorkerja, Newsweek, Satoshi Nakamoto, Satoshi Nakamoto exposés, Vili Lehdonvirta, Vladimir Oksman
Kaj upoštevate pri prvi razkritju Satoshija Nakamota, ki ga je oktobra natisnil Novel Yorker 1280? V spodnjih komentarjih nam dovolite, da vemo, kaj upoštevate pri tej disciplini.

Jamie Redman Jamie Redman je vodja novic pri Bitcoin.com News in novinar na področju finančne tehnologije, ki prebiva na Floridi. Redman je aktiven član soseske kriptovalut od 2008. Naklonjen je Bitcoinu, začetni izvorni kodi in decentraliziranim funkcijam. Od septembra 2014, Redman je napisal več kot 5, 631 članki za Bitcoin.com Novice o motečih protokolih, ki se trenutno pojavljajo.

Bonitetna ocena slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, patent Združenih držav št. A1, Reddit, Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je namenjeno zadnjim informacijam. To je način, ki nikoli ni dejanska ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za izgradnjo ali promocijo, ali priporočilo ali zaznamek katerega koli blaga, izdelkov in družb ali podjetij. Bitcoin.com zdaj ne bi predstavljal naložbenih, davčnih, pokončnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista v ceni, naravnost ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je nastala ali domneva d, ki ga povzroči ali je v povezavi z obveščanjem ali zanašanjem na kakršen koli spor, blago ali izdelke in podjetja, o katerih je govora, ki so navedeni tukaj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -