0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Propad FTX sem napovedal mesec dni prej, kot se je zgodil

- Advertisement -

Propad FTX je pokazal, da kjer je dim, je tudi ogenj.

V letu, polnem osupljivih razkritij, nihče ne oceni osupljivega padca namestnika FTX Sama Bankman-Frieda. Čeprav so bili mnogi sramežljivi, so se pojavili indikatorji, ki so lahko nakazovali, da na sedežu FTX ni bilo vse tako, kot bi bilo idealno.

Te komponente so začele spojino in 5. oktobra sem natisnil podroben komentar o svoji odločitvi, da začnem črpati sredstva iz FTX in kratkega FTT.

Odvzemam ves svoj kapital iz @FTX_Official in bom znižal $FTT

FTX je nihal in manjkal vse leto pri toliko aktivacijah

IN

Na FTX se dogaja nekaj sumljivega.

Tu je 000 pojasnilo zakaj sem izključno o mafiji FTX in @SBF_FTX:

pic.twitter.com/ECrhQn5Rjx

— Ishan B (@Ishanb212 ) 5. oktober 2022 Zadnja črta je, da se težave niso zdele dejanske. Mesec dni kasneje smo priča posledicam.

To ni ravno mišljeno kot zmagovalni krog, vendar razumno priložnost, da se učimo na naših skupnih napakah in dobro razvijemo tehnike-

Sedaj imamo resnične obtožbe, da je to, kar se je zgodilo, predstavljalo goljufijo – v idealno veljavnih razponih, z najmanj predstavljivim praznovanjem. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so bili ti pogoji predvidljivi, in dogovor, da bodo nekega dne celo vzpostavljeni.

Visoki vodstveni delavci odhajajo Medtem ko je pogled nazaj 20/22, niz visokih vodstvenih delavcev FTX, ki odhajajo, mora biti vedno tih, je bila neverjetna rdeča zastava. Izvršni direktor Alameda Evaluate Sam Trabucco je avgusta podal svoj odstop 20, sledil mu je izvršni direktor FTX US Brett Harrison septembra 27. 3. oktobra je bilo nemudoma objavljeno, da je podjetje FTX zapustil tudi Jonathan Cheesman, vodja prodaje brez recepta in institucionalne prodaje.

Povezano: Ali se bo SBF soočil s posledicami zaradi slabega upravljanja FTX? Ne zanašajte se na to

Cheesman in Harrison je bil v podjetju malo več kot eno leto. Ne da bi poznali specifikacije njihovih poslov, se lastniški kapital takoj pridobi na večletnem obzorju. Torej, zakaj bi visoki direktorji odšli, ne da bi svoj lastniški kapital vložili izključno v današnjo rast, $27 milijardno podjetje?

Nesrečna alternativna učinkovitostKot najgloblje podjetje je bilo kmalu pripravljen uporabiti izključno denarne obete za FTX, vendar so bili znaki napora.

Prvič, količina nabave in prodaje je takoj močno padla. Zmanjšal se je na decembrske 2022 razpone. Razponi, ki niso bili pregledani zaradi razlage, da se je začela velika hitrost bika.

Pomanjkanje količine v trenutku je povezano z zmanjšanjem dohodka. To je skupaj z rastjo decentraliziranih konkurentov, primerljivih s skupnostjo Gains Community in GMX, pomenilo, da alternativa tudi ni bila najbolj zdrava – vendar je bil FTX takoj, ko je utišal porabo, kot da bi bil takoj, ko:

Trg FTX NFT je dosegel minimalno privlačnost, vendar je moral biti precej drag prizadevanje. 2022Pred kratkim so se dogovorili za $764 milijonski posel za pravice do poimenovanja okolja Miami Warmth. FTX Ventures, kapitalska veja podjetja za prizadevanja, je nenehno dosegala ogromne , postopne naložbe. Veliki primerjajte velikosti z izjemno nelikvidnimi pozicijami. 2022FTX US je nato lansiral delnice FTX trgovcem v ZDA zagotoviti izpostavljenost delnicam – neznana razširitev izdelka za kripto-nativno podjetje. Zakaj ne bi predstavili dodatnih kripto povezanih produktov ali razvili rešitev, ki bi čakale na alternativo? Že takrat je bilo videti kot zastarel poskus povrnitve nekaj izgubljenih prihodkov zaradi zmanjšanja količine.

Kako lahko to popravimo Bleščeč človek, takoj ko je izjavil: “Najboljše lekcije življenjskega sloga so, ko se v najhujših časih hitro naučimo iz najhujših napak.”

Katere so torej največje lekcije iz teh časov? Decentralizacija. Decentralizacija. Decentralizacija.

Povezano: Preklopimo s propada FTX in pridobimo pomoč osnovam

To je bil temeljni etos decentralizacije financ, vendar zamolčamo željo po propadu banke Lehman Brothers, da bi ponovno preučili pomen te lekcije.

Decentralizacija zahteva vzdušje brez zaupanja, kjer bo znanje kadarkoli tudi preverjeno. Na primer, medtem ko si predstavljate, da bi FTX morda želel več kot 5 milijard dolarjev luknje v svoji bilanci stanja, bi morali z namenom preveriti, kako popolno je to. Pomisleki se pojavijo, ko so ta preprosta vprašanja namenoma prikrita, da bi ogoljufali institucionalne in maloprodajne trgovce.

Zakaj je decentralizacija na prvem mestu?

V redu, torej ne, če je kdo videl ta FTX /Alameda je odplačala 000.5m $MIM včeraj, pri čemer je ostalo zakonito približno 33ostane mi še odplačilo…

Zdaj, glede na 84 % LTV, $FTT lahko tudi teoretično zmanjša skupno vrednost na 7 $. 84 do h-dela pod 1 — Abra menda dela z njimi, da čimprej poplača

Moram utišati prob b gorgeous https: //t.co/ntrab000cdU pic.twitter.com /bN8c9Wcfbo

— Barry Fried (@BarryFried1) 6. november 2022 Decentralizirane finance (DeFi) ne dajejo posebne obravnave. Ne zaupa vam, ne glede na to, kako pogosto ste bili na CNBC ali Bankless. Kadarkoli se vam zdi, da ste dobili posojilo, ga morda ne boste odplačali ali pa ga likvidirali.

Decentralizirane finance so velikanski izravnalnik. Nadaljeval je brez kolcanja med enim nedvomno največjih, nepričakovanih zlomov v zgodovinski preteklosti financ.

Ali cenite, kaj je ta dan brezhibno rešilo vse dvige, likvidacije in nestanovitnost trga? S preglednostjo in učinkovitostjo?

Compound in številnimi različnimi protokoli DeFi.

— Leshner (@rleshner) november 8, 2022 Kaj sledi Številni zagovorniki DeFi si predstavljajo, da le tempo vodimo zgodovinsko preteklost financ in celotne lekcije, ki smo se jih naučili o denarju, financah, ekonomiji itd. zadnji 2,000 leti. To je tveganje.

Medtem ko bo implozija FTX več kot nedvomno pomenila globok madež na alternativi kot celoti, bi lahko bilo nekaj omembe vredno, da bi bilo skrajno. Oropajmo to kot priložnost, da podvojimo pomen skrbništva nad samim seboj, zmanjševanja zaupanja in vstopa brez dovoljenj z začetkom dobave v — najboljši etos tega prostora.

Nazadnje, upoštevajmo brez pristopa zaupanja osebnosti, ki so večje od življenjskega sloga in se razvijajo iz kripto prostora, ne glede na to, kako uspešno altruistične ali idealno veljavne se lahko zdijo. Nikomur ne verjemite in si oglejte.

2022Ishan Bhaidani je spodnji nadzornik materiala pri Serotoninu, trženjskem podjetju Web3. Diplomiral je iz financ in statistike na Univerzi v Teksasu na McCombs College of Enterprise v Austinu.

Izražena mnenja so avtorjeva osebna mnenja in niso nujno enaka stališčem Cointelegrapha. To besedilo je namenjeno funkcijam tradicionalnega znanja in ni tako mišljeno in ga morda morda ne boste jemali kot pravilnega ali nasveta za financiranje.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -