-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Protokol DeFi Acala zbere 400 milijonov dolarjev množičnih posojil med prvo dražbo...

Protokol DeFi Acala zbere 400 milijonov dolarjev množičnih posojil med prvo dražbo parachain Polkadot

Tako parachains na Polkadot kot funkcije DeFi na Acali sta še vedno v fazi razvoja.

533

Skupni ogledi

53

Skupni deleži

DeFi protocol Acala raises $400M in crowdloans during first Polkadot parachain auctionDeFi protocol Acala raises $400M in crowdloans during first Polkadot parachain auctionDeFi protocol Acala raises $400M in crowdloans during first Polkadot parachain auctionDeFi protocol Acala raises $400M in crowdloans during first Polkadot parachain auction

Decentralizirani finančni protokol Acala je v ponedeljek objavil, da so zbrali 8,5 milijona DOT (vredno $41 .8 milijonov v času objave) od več kot , udeležencev . Protokol naj bi zmagal tudi na prvi dražbi parachain na Polkadotu.

Za razliko od tipičnih krogov množičnega financiranja je Acalin finančni mehanizem množično posojilo, kar pomeni, da bo moral sčasoma vrniti “kripto dolg”, ki ga je pridobil od vlagateljev.

V petek so razvijalci Polkadot dodali prvo parachain v svoje omrežje. Parachaini so verige blokov po meri, specifične za projekt, ki jih je mogoče integrirati v glavno verigo blokov. Posebnost Polkadota je njegova oblika sporočila navzkrižnega konsenza. V bistvu bi uporabnikom omogočil pošiljanje in prejemanje sredstev ter izvajanje pametnih pogodb med padali. Trenutno pa je tehnologija še vedno v močnem razvoju.

Prva veriga Polkadota je dodana

Referendum 14 je opravil registracijo parachaina Shell na Polkadot, da se zagotovi proizvodnja blokov, vključitev in dokončanje . Shell parachain ima izjemno omejeno funkcionalnost: nima niti pojma računov.

— Polkadot (@Polkadot) 5. november 2021

Med množičnim posojilom uporabniki naložijo svoj DOT v digitalni trezor in prejmejo dve vrsti žetonov po zagonu. Prvi je domači žeton Acala (ACA), ki bi se uporabljal za transakcijske provizije, zastavljanje, spodbujanje vozlišč, upravljanje in vzdrževanje protokola. Pomožni žeton ima fiksno zalogo ene milijarde in bo v celoti kovan v svojem bloku nastanka.

Drugi žeton, ki ga bodo prejeli vlagatelji, je Liquid Crowdloan DOT (lcDOT) . Vsak lcDOT predstavlja osnovni DOT, zaklenjen v množičnem posojilu. Med številnimi funkcijami lahko uporabniki uporabijo lcDOT kot zavarovanje za kovanje Acara USD (aUSD), domačega stabilnega coina omrežja. V dveh letih bodo uporabniki lahko unovčili svoj zaklenjeni DOT z lcDOT.

V začetku tega leta so razvijalci Acale zagnali testno omrežje in opravili varnostno revizijo s strani Trail of Bits. Trail of Bits je v revizijskem poročilu izpostavil pomanjkanje dokumentacije in implementiranih funkcij v zvezi s projektom. Ekonomska revizija projekta še poteka. Kar zadeva Polkadot, je tržna kapitalizacija žetona dosegla najvišjo vrednost v pričakovanju lansiranja parachain.