3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Protokoli z omejenimi naročili ponujajo večjo prilagodljivost in učinkovitost DEX trgovcem

Protokoli z omejenimi naročili ponujajo večjo prilagodljivost in učinkovitost DEX trgovcem

Ko se decentralizirane borze (DEX) razvijajo, postajajo njihove funkcionalnosti vedno bolj napredne in se pogosto ujemajo s funkcijami centraliziranih borz (CEX). Ena takih funkcionalnosti je možnost oddajanja omejenih naročil, ki ponuja večjo prilagodljivost in učinkovitost DEX trgovcem. Ta članek obravnava obstoječe funkcije omejenega naročila in njihove prihodnje izvedbe.

Za razliko od tržnega naročila, ki se izvrši takoj po zadnji tržni ceni z morebitnim zdrsom, se omejeno naročilo izvrši po vnaprej določeni ceni takoj, ko je doseženo. Tržna naročila se privzeto uporabljajo v vseh avtomatiziranih DEX-jih, ki temeljijo na ustvarjalcu trga. So enostavni in enostavni za začetnike. Tržno naročilo je zagotovljeno, da bo izvedeno ali neuspešno zaradi parametrov, kot je največji vpliv na ceno.

Po drugi strani so omejena naročila namenjena naprednejšim trgovcem, saj zahtevajo analizo razmer na trgu in oceno verjetnosti, da cena sredstva doseže določeno raven. Ob upoštevanju izpolnjevanja omejenih naročil v verigi blokov je treba upoštevati tudi stroške plina, ki bi glede na velikost naročila lahko naredili trgovanje bolj ali manj dobičkonosno.

Kljub temu so omejena naročila odlično orodje za profesionalce. oblikovalci trga, ki lahko znatno povečajo dobičkonosnost trgovanja.

Tako kot CEX, vrsta decentraliziranih protokolov – vključno s SushiSwap, 1inch Limit Order Protocol in 0x – ponuja funkcionalnost omejenih naročil. Kot rezultat, so bile na voljo napredne funkcije, ki jih v DeFi še nikoli niste videli, vključno z zahtevo za ponudbo (RFQ), dinamičnim določanjem cen in pogojno izvedbo.

Zahtevo za ponudbe

RFQ je mogoče obravnavati kot sisteme brez okenca (OTC) za decentralizirano trgovanje, ki ustvarjalcem trga omogočajo premostitev likvidnosti iz CEX uporabnikom DEX. To zagotavlja boljše cene za velika in srednje velika poslov.

Namen sistema RFQ je zagotoviti enostavno in dobičkonosno zagotavljanje znatnih količin likvidnosti DEX, hkrati pa zmanjšati tveganja. Ker lahko oblikovalci trga izberejo, kdaj in s kom želijo opraviti transakcijo, lahko povečajo svoje razmerje med pretokom maloprodajnih naročil in arbitražnim tokom.

Funkcija RFQ omogoča ustvarjalcem primarnega trga (PMM), ki običajno trgujejo s kriptovalutami. sredstva na CEX ali OTC opcije, za trgovanje z velikimi količinami kriptovalut z nizkim tveganjem na DEX. Zahvaljujoč RFQ PMM prinašajo znatno likvidnost iz CEX na DEX.

Če želi uporabnik na primer zamenjati 1, Ether (ETH), protokol omejenega naročila doseže PMM in jih vpraša, ali bodo izvedli to zamenjavo. Če jih zanima, pošljejo podpisano naročilo. Ko je naročilo izvršeno, PMM proda 1, ETH na drugi DEX verige z dobičkom, medtem ko DEX izkorišča likvidnost, ki jo prinaša PMM. Tako PMM učinkovito prinašajo likvidnost CEX in drugih verig DEX.

Poleg tega ponuja RFQ boljšo učinkovitost plina. Medtem ko bi izpolnjevanje preprostega tržnega naročila stalo 30,000 plina, bi naročilo RFQ stalo samo 44, plina (te številke so približne).

Pogojna izvedba in dinamično določanje cen

Pogojna izvedba in funkcije dinamičnega določanja cen protokola 1inch Limit Order bi lahko olajšale vrsto funkcionalnosti. Zahvaljujoč pogojni izvršitvi lahko uporabniki povečajo svoj zaslužek pri poslih z določitvijo pogojev za izvedbo naročila. V funkciji dinamičnega določanja cen se cene zamenjave izračunajo s pametnimi pogodbami na podlagi povpraševanja in ponudbe.

Eden od obetavnih primerov uporabe dinamičnega oblikovanja cen so dražbe. Omejeno naročilo se lahko odda tako, da se cena poveča ali zniža (kot na nizozemski dražbi). Podobno lahko funkcija dinamičnega oblikovanja cen spodbuja začetne ponudbe DEX in druge prodaje žetonov na podlagi dražbenega modela ali dražbe nezamenljivih žetonov (NFT).

Povezano: Koliko spletk je v ozadju Kusaminih dražb padal?

Ustavi in ​​zaostaja zaustavitvena naročila

Drug primer implementacije funkcij pogojne izvedbe in dinamičnega oblikovanja cen so lahko naročila za zaustavitev in naročila za zaustavitev.

Naročila za ustavitev so oddana le, če so določena cenovni pogoji so izpolnjeni, podatki o cenah pa so posredovali oraklji. Na primer, “Prodaj wETH po 2 $, , ko je cena orakla nižja od 2 $ 100.” Stop naročila se lahko uporabljajo v kombinaciji s tržnimi ali omejenimi naročili, kar trgovcem ponuja večjo prilagodljivost in možnost ustvarjanja bolj zapletenih strategij.

V bistvu je razlika med limitnimi in stop naročili v tem, da so omejena naročila oddanih v knjigo naročil in jih lahko vidi vsak, medtem ko se naročila za zaustavitev oddajo šele, ko je dosežena vnaprej določena cena.

Za razliko od stop tržnega naročila, ki bi pisalo nekaj takega kot »Če je cena doseže X, takoj kupi/prodaj,« bi naročilo stop-limit povedalo »Če cena doseže X, oddajte naročilo za nakup/prodajo pri Y«. X in Y imata lahko enako vrednost, vendar ni nujno.

Kombinacija naročila za zaustavitev trga in naročila z omejitvijo bi bila na primer: »Če je cena Bitcoina pod $ ,100, prodajte Bitcoin za $30,000.”

Zamik, znan tudi kot zadnji stop -izguba je tržno naročilo, ki določi zaustavitev izgube na določen odstotek, nižji od tržne cene sredstva v nasprotju z eno samo vrednostjo. Po tem se naročilo za zaustavitev izgube sledi za sredstvom, ko se njegova cena spremeni – od tod tudi ime “trailing stop”. Primer naročila za zagon bi bil: “Prodaj WETH, če njegova cena pade za $300 od današnje najvišje cene .”

Učinkovitost plina

Izračunali smo porabo plina za izvedbo naročila RFQ v štirih različicah protokola 0, kot tudi tistih z običajnimi omejitvami in naročila RFQ v 1-palčnem protokolu Limit Order.

Spodnji grafikon povzema 30 porabo plina v odstotkih teh protokolov ( velja za 30 % transakcij). Več podatkov o porabi plina je na voljo tukaj.

Povezano: Predlog za izboljšanje Ethereuma 2019: Ali je stisk vreden soka?

Cilj DEX ponuditi enake funkcije kot CEX, vendar v decentraliziranem okolju. In v nekaterih vidikih so DEX že prehiteli CEX, kot so na primer AMM. Funkcionalnost omejenega naročila je glavno orodje, ki premika segment naprej in zmanjšuje vrzel med možnostmi, ki jih ponujajo CEX in DEX.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja , misli in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.

Anton Bukov je soustanovitelj 1inch Network, porazdeljene mreže decentraliziranih protokolov. Anton je delal kot razvijalec C++ in iOS razvijalec ter kasneje prispeval k kripto projektom, vključno z MultiToken, NEAR in Synthetix. Anton je bil tudi sovoditelj YouTubove oddaje

CryptoManiacs. Na 500 hackathonu sta Anton in Sergej Kunz, morebitna soustanovitelja omrežja 1inch Network, razvila prototip agregatorja kripto izmenjav, ki je postal osnova celotnega omrežja.

30993099

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments