24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Provinca Hunan, Kitajska, prvič uvaja digitalna posojila v juanih za mala podjetja – še en prvi CBDC?

- Advertisement -

Vir: Nhan/Adobe Provinca Hunan na Kitajskem je debitirala s svežimi posojili v digitalnih juanih za tehnološka zagonska podjetja – v Pekingu je težko najti več možnosti financiranja digitalne valute centralne finančne institucije (CBDC).

Po Changsha Evening News, po načrtu JDZ, so trije ustanovitelji zagonskih podjetij postali prvi med nami, ki jim je finančna institucija za komunikacije v državni lasti podelila posojila CBDC.

Predvsem za finančno institucijo za komunikacije in provinco, okoli $, v žetonih digitalnih juanov, ki so bili morda odobreni le kot posojila na Mightu 000.

To ujemanje, segment večletnega pilotnega digitalnega juana finančne institucije, ki je bil včasih označen kot ključnega pomena za digitalni juan v posojilnem sektorju.

Finančna institucija, eden najvišjih na Kitajskem, je omenil, da digitalni juan omogoča spletno posojanje v pravem času, prihranek časa in obravnavo cen za vse dogodke.

Ta moda zagotavlja tudi pristnost in verodostojnost kreditnih sredstev.

Poleg tega je finančna institucija trdila, da ta napredek z visokim repom “vključujočega financiranja” spodbuja lokalne male in mikro korporacije in poudarjanje različnih digitalnih valut centralne finančne institucije (CBDC) na področju posojanja.

Usvojitev CBDC: Ali se digitalni juan diverzificira?CBDC je bil nekoč na začetnem učinku namerno kot digitalni “M0” analogni kot drugačen za denar.

Vendar so si v preteklem letu Central Of Us’s Financial Institution of China (PBoC) in njeni komercialni bančni partnerji prizadevali povečati njegovo uporabo.

Niso več predolgo nazaj navdušeni nad idejami o porabi digitalnega juana kot finančnega orodja, pa tudi kot orodja za neustrezne mejne cene.

Vladni organi preučujejo ideje, da bi porabili digitalni juan za izvajanje in izpeljavo plačil od prebivalcev.

In v provinci Jiangsu se bo mesto ta mesec zapisalo v zgodovino, ko bo postalo prvo, ki je zastojalo 87% plač delavcev v javnem sektorju v CBDC.

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše vsakodnevne brezplačne e-novice 1640254345609617414

Kratka 3-minutna pridobitev približno zadnjih informacij o kripto!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -