29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Provizije za transakcije Bitcoin in Ethereum se 95% umirijo od najvišjih vrednosti

Provizije za transakcije Bitcoin in Ethereum se 95% umirijo od najvišjih vrednosti

Zmanjšana omrežna aktivnost ima za posledico nižje pristojbine za Bitcoin in Ethereum, saj se oba močno umikata od svojih najvišjih vrednosti.

5475 Skupaj ogledov

000 Skupaj delnice

Bitcoin and Ethereum transaction fees sink 95% from all-time highs

Stroški uporabe verig blokov Bitcoin in Ethereum hitro upadajo, kar dokazuje 93% – 95% znižanja povprečnih provizij za transakcije v zadnjih nekaj mesecih.

Provizije se plačajo rudarjem, ki obdelujejo transakcije na tipičnem verižnem bloku za dokazovanje dela. Velikost provizije je odvisna od velikosti transakcije v bajtih in od tega, koliko transakcij je kovanec v preteklosti opravil (saj jih je treba preveriti vsakič, ko kovanec premaknete). Ponudba in povpraševanje po prostoru prav tako narekujeta višino provizije za transakcijo, saj imajo verige verig omejene zmogljivosti.

Tako Bitcoin kot Ethereum so videli, da so se njihovi transakcijski stroški v aprila oziroma maja, kar sovpada z naraščajočimi ocenami kovancev in vrhunci cen.

Povprečna provizija za Bitcoin je dosegla $ 62. 62 aprila 24 – a številka, ki je presegla $ 55 najvišji čas od decembra 2017, ki je stala več kot tri leta. Do nedelje so pristojbine padle že do 4 USD. 38. To je označilo 93% znižanje in poslana povprečna provizija za Bitcoin nazaj na raven, ki je ni bilo od decembra 2020, pred tržno črpalko 2021.

Isti splošni vzorec je bil priča Ethereumu, kjer so se povprečne provizije za transakcije zvišale do $ 69. 92 maja 12. To je bila še ena najvišja cena za uporabo Ethereuma, nedvomno pa jo je deloma spodbudila veja dejavnosti, ki je spremljala začetek decentraliziranega financiranja in borze Uniswap, ki je že dolgo največji porabnik virov na Ethereumu.

V nedeljo so bile povprečne provizije Ethereuma le 3 USD. 44 – številka, ki je ni bilo videti od prvega januarja 2021 – v višini 95% znižanje. Pristojbine na obeh verigah blokov ponavadi poskočijo, kadar koli se nenadoma zviša cena kovanca ali se pojavi nova aplikacija, ki poveča uporabo omrežja.

Zgodovinsko povečanje provizij za transakcije. Vir: Bitinfocharts.com

Kot že poroča Cointelegraph, se število transakcij tako na Bitcoinu kot Ethereumu tudi upada. Med januarjem in junijem se je dnevno število transakcij Bitcoin zmanjšalo približno 400, , do samo 175, 000. Prav tako se je število dnevnih transakcij Ethereuma samo med majem in junijem zmanjšalo z 1,6 na 1 milijon, kar pomeni 37. 5% padec.