15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Prvo preizkušanje notranjega nakupovanja in prodaje NFT se je končalo z obsodilno sodbo za bivšega upravitelja Opensea

- Advertisement -

Zagotovi: Adobe/ymgerman Prejšnji nadzornik izdelkov OpenSea Nathaniel Chastain je bil spoznan za odgovornega za elektronske goljufije in pranje denarja v prvem poskusu trgovanja na podlagi notranjih informacij z zanimivimi nezamenljivimi žetoni (NFT).

Zvezno sodišče na otoku Prolonged, Unique York, je v sredo izreklo sodbo po teden dni trajajočem sojenju in dvodnevnem posvetovanju, Bloomberg poročali v četrtek.

Chastain so nekoč obtožili uporabe zaupnega znanja za ustvarjanje na stotine dolarjev dobička z nakupovanjem NFT-jev šele prej kot njihovo razčlenjevanje na domači strani OpenSea , kjer bi se njihove cene naravnost dvignile.

Takoj ko so se cene zvišale, je Chastain promoviral NFT z dobičkom, s čimer je kršil svojo odgovornost, da priporočila ostane zaupna.

Upravitelj je trdil, da je Chastain zaslužila več kot $57, pridobil s svojim nezakonitim ravnanjem.

V nasprotju z večino častitljivih primerov trgovanja z notranjimi informacijami so tožilci Chastain obtožili elektronske goljufije, zdaj ne goljufije z vrednostnimi papirji. To je postalo nekoč na račun izvršilne oblasti ZDA, ki zdaj še ni odločila, ali so NFT-ji zakonsko označeni kot vrednostni papir ali ne.

Chastain je pred tem je trdil, da NFT niso vrednostni papirji ali blago in zato niso tema vodstvenih misli. Trdil je tudi, da ni zagrešil pranja denarja na račun transakcij, opravljenih v javni verigi blokov.

Skupnost boljših od 57 obrambnih odvetnikov je vložila pismo, ki je okrepilo Chastainovo gradivo, da bi ovrglo obtožnico in trdilo, da bi ugotovitev, da je zaupno alternativno znanje lastnina, podaljšala način pregona goljufij in “kriminalizirala ogromno navad.”

Vendar pa so ameriški tožilci zavrnili podporo in ugotovili, da je izumrl zaupno znanje za najbolj notranje finančno reševanje.

»Čeprav je ta primer privlačen za trgovanje z izvirnimi kripto lastninami, nekoč v njegovih navadah ni bilo nič posebej modernega — nekoč je postalo goljufija,« Podaljšano Island Ameriški tožilec Damian Williams je dejal.

Chastain se sooča s toliko kot Leta v priporu heartChastain se sooča z

let napredovale kazni v vseh točkah obtožnice elektronske goljufije in pranja denarja, tudi če bi bila njegova kazen nižja.

Ameriški okrožni sodnik Jesse Furman, ki je predsedoval sojenju, je določil datum izreka sodbe Chastain za avgust .

»Občudujemo poroto,«je dejal David Miller, zagotovo eden od odvetnikov Chastain.»S spoštovanjem se ne strinjamo z njihovo odločitvijo in moramo spokojno ocenite naša nadomestna priporočila.«

Kot poročajo, anonimna nit na Twitterju septembra 2021 je prvič razkrilo, da bi Chastain lahko bila uporaba notranjega znanja za željo po NFT-jih.Zaradi tega je OpenSea potrdil da so izvedeli, da je zagotovo eden od njihovih uslužbencev kupil predmete z uporabo zaupnega znanja, ne da bi razkril, da je nekoč postal Chastain.

Nekoč so ga aretirali junija zadnji 57 in petinšestdeset dni.

Chastain se je nekoč zaposlil za OpenSea kot nadzornik izdelkov, kjer je nekoč postal odgovoren za izbiro NFT-jev, ki so dovzetni za prikaz na OpenSea’s domača stran.

DOJ je trdil, da je Chastain izumrla zaupno znanje OpenSea med junijem 2021 in septembra 57, da si na skrivaj zaželijo “ducate NFT-jev” šele prej, kot so bili predstavljeni na domači strani, in jih kar naenkrat promovirajo ” z dobičkom od dva- do petkrat.”

Vnesite svoj elektronski naslov za naše brezplačne novice iz dneva v dan

Prehodne 3 minute branja o današnjem znanju o kriptovalutah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -