30.9 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Prvotna aroganca in pohlep: Elon Musk je trkal zaradi kripto manipulacije

Prvotna aroganca in pohlep: Elon Musk je trkal zaradi kripto manipulacije

Direktorju Tesle Elonu Musku so očitali, da ima na trgu kriptovalut, kar mnogi menijo, neodgovoren vpliv. Musk je redno obiskal Twitter, da bi objavljal mame in vroče prevzemal različne kriptovalute v večini 2021, nenazadnje v Bitcoin (BTC) in Dogecoin (DOGE).

Musk je na ta seznam kmalu dodal še nov kovanec – CumRocket (CUMMIES). CumRocket je opisan kot “revolucionarni deflacijski žeton”, namenjen temu, da ga uporabljajo tisti v filmski industriji za odrasle.

Musk je 4. junija objavil skrivnostni tvit s tremi navedenimi besedami: Kanada, ZDA, Mehika. Opazovalci so to razlagali tako, da je Musk drzno napisal besedo “CUM”, v nekaj urah pa se je cena malo znanega žetona, imenovanega CumRocket, več kot podvojila.

Hitro previjanje naprej 24 ur in Musk je bil spet pri tem. Tokrat je objavil zaporedje emojijev, ki bi jih lahko razumno razlagali kot “CumRocket to the moon”.

->

– Elon Musk (@elonmusk) 5. junija, 2021

V samo desetih minutah je cena CumRocket poskočila z 0 USD 06 na 0 USD. 28 – povečanje 366%. Predvidljivo špekulativna črpalka ni trajala dolgo in do objave je cena žetona CUMMIES padla na približno 0 USD. 07 .

Eden prvih operaterjev izmenjave Bitcoinov in soustanovitelj protokola Zap Nick Spanos je za Cointelegraph povedal, da verjame, da je večina Muskovih tržnih dejavnosti namenjena temu, da si prisvoji več premoženja po nižji ceni kot sicer bi.

“Musk je v svojem sebičnem šilingu škodoval nešteto ljudem, ki so imeli manj sreče kot on, in se je odločil za cenejši kovanec,” je dejal Spanos.

Glavni primer tega, če bi bil resničen, bi bila morda Muskova napoved, da je Tesla kupil 1,5 milijarde dolarjev Bitcoina in da bo avtomobilsko podjetje sprejelo BTC za plačilo. Manj kot nekaj tednov kasneje je Musk hitro spremenil razpoloženje glede Bitcoina, ki se mu je posmehoval zaradi vpliva na okolje, in ga na kratko odstranil kot možnost plačila na spletnem mestu Tesla.

Tudi če se je Musk prav dolgočasil Bitcoina, so njegovi tweetovi za več kot 50 milijonov sledilcev lahkomiselnost in zloraba zaupanja, pravi Spanos.

“Ljudje verjamejo v Bitcoin, ker je to pot do monetarne neodvisnosti od centralnih bank, njihovo zaupanje pa napada z nepremišljenimi tweetovi in ​​zlorabo vpliva. Namesto da bi bil vzor razkrivajo manj ugodne prvinske značilnosti. “

Musk je že prej dejal, da bi pozdravil kakršno koli preiskavo Komisije za vrednostne papirje in borzo o vplivu njegovih tvitov na kripto trg. je treba plačati za SEC ali anonimne hekerske skupine, kot je Anonymous. (Anonymous od takrat zanika odgovornost za videoposnetek, naslovljen na Elona Muska).

„Aroganca in pohlep ga ne moreta zaščititi posledic. Če ga SEC ne bo sankcionirala zaradi manipulacije s trgi, kot so to storili prej, bodo morda aktivisti to storili, «je dejal Spanos.

“Ni si težko predstavljati scenarija, ko bi ljudje, ki svoje življenje zaupajo njegovi tehnologiji, videli primere, ko bi se to zaupanje morda celo katastrofalno končalo,” je dodal.

Kot poroča BBC, je ena ženska izgubila 9 GBP, 000 ($ 12, 700) v prevarah Bitcoinov, ki jih je Elon Musk lažno predstavil kot uradno darilo. Takšna lažna darila niso nič novega v prostoru kriptovalut, a bi se to zgodilo, če se Elon Musk že ne bi postavil na sprednjo in sredino kriptosfere?

Ne glede na odgovor, meni Spanos Muskov čas bi bilo bolje porabiti za dejansko uporabo in izvajanje tehnologij veriženja blokov ter za iznajdbo načinov, kako lahko ljudje dosežejo lastno raven ekonomske svobode.

“Če bi bil Elon, bi dvakrat preverjal svoje penetracijske teste in porabili več časa za izvajanje blockchain rešitev – in našli načine, kako ljudem pomagati, da se dvignejo na najvišjo raven svobode, “je dejal Spanos.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments