15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Q1 SEC Vložitev prikazuje Argentinski Tech Giant Globant, vložen v Bitcoin

Q1 SEC Vložitev prikazuje Argentinski Tech Giant Globant, vložen v Bitcoin

Q1 SEC Filing Shows Argentinian Tech Giant Globant Invested in Bitcoin

Globant, eden največjih štiri tehnološka podjetja v Argentini so po poročanju SEC-a tiho opravila prvi vstop v svet naložb v kriptovalute. Podjetje je kupilo bitcoin v prvih treh mesecih letošnjega leta in je zdaj del izbranega števila samorogov LATAM, ki so uporabili pristop, da del njegove vrednosti dajo v kripto sredstva.

Globant vlaga v kriptovalute

Globant, velikanski samorog s programsko opremo s sedežem v Argentini, se je pridružilo izbrani skupini podjetij, ki trenutno vlagajo v kriptovalute, v skladu z zadnjo prijavo na SEC. Podjetje, ustanovljeno leta 2003, je prijavilo nakup $ 500, 000 v bitcoinih (BTC) v prvem četrtletju leta 2021 (Q1). Majhna vsota za podjetje z oceno več kot 6,5 milijarde dolarjev, ki kotira na newyorški borzi (NYSE).

Globant je družbo bitcoin navedel kot del svojih neopredmetenih sredstev , rekoč, da je bitcoin:

Kriptovaluta, ki velja za neomejeno sredstvo za nedoločen čas, ker bitcoin nima fizične oblike in življenjska doba ni omejena, bitcoin ni predmet amortizacije, vendar je preizkušen zaradi oslabitve.

vložnik navaja, da je Globant kupil zgoraj omenjeno vrednost bitcoinov, vendar ne določa števila kupljenih bitcoinov ali cene, ki jo je družba plačala zanje. Vendar vloga pojasnjuje, da bo Globant priznal izgube zaradi oslabitve, če bo cena sredstev zaostala za ceno prevzema, dobički pa se ne bodo zabeležili do prodaje sredstva.

Medtem ko so nekatera ameriška podjetja, kot sta Microstrategy in Tesla, in upravljavci premoženja, kot je Grayscale, hitro vskočila v kriptovalute, so njeni kolegi s sedežem v LATAM-u bolj hladno pristopili k temu novemu razredu sredstev. To je lahko povezano s tem, kako hitro ta podjetja sprejmejo inovacije in kako obvladujejo razmerje med tveganji in priložnostmi zaradi lastnih poslovnih modelov.

Argentinska podjetja so začela sprejemati Crypto

Vendar Globant ni prvo argentinsko podjetje, ki je poseglo po kriptovalutah. Mercadolibre, e-tailer podjetje, ki ima velik odtis v LATAM-u, je ta mesec kupilo 7,8 milijona dolarjev bitcoinov in ga razglasilo za del svoje zakladniške strategije, kar bi lahko namignilo na več nakupov bitcoinov po cesti. Mercadolibre je prav tako lansiral nepremičninsko platformo, ki sprejema le bitcoin kot plačilo.

Več podjetij s sedežem v LATAM-u, zlasti argentinskih, naj bi kmalu zajelo kripto kot del svoje poslovne strategije , zaradi devalvacije nacionalne valute in težav, s katerimi se srečujejo pri pridobivanju dolarjev.

Kaj menite o Globantovem nakupu kriptovalut? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Spain's Largest Asset Managers Still Reluctant to Invest in Cryptocurrencies

Every Fourth Australian Willing to Be Paid in Bitcoin, Poll Finds

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments