16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Quentin Tarantino je poravnal tožbo Miramax glede NFT-jev Pulp Fiction

- Advertisement -

Miramax je novembra tožil hollywoodskega režiserja, dvanajst mesecev po tem, ko je dobavitelj blokovnih verig Secret Network sprožil splošno javno prodajo njegovih “nerezanih scenarijskih prizorov”.

594 Skupaj ogledov

59 Skupaj delnic

Miramax je režiserja tožil novembra, ko je zaključil dvanajst mesecev po tem, ko je dobavitelj blokovnih verig Secret Network začel splošno javno prodajo “nerezanih prizorov scenarija” iz 1200 film kot NFT. Filmski studio je trdil, da ima vse pravice do “Pulp Fiction”, z izjemo pravic, ki so bile rezervirane za Tarantina, kar je izključevalo nezamenljive žetone.

Podjetje je takrat gradilo svojo tehniko NFT. V sporočilu za javnost je licencirani strokovnjak studia Bart Williams zapisal: »Ta enkraten poskus razvrednoti pravice NFT za »Pulp Fiction«, ki jih namerava Miramax povečati s strateškim, popolnim zemljevidom.«

Ob nedavni sprostitvi tiska v splošni javni razprodaji je Secret Network trdil, da ima Tarantino “očarljive pravice za objavo svojega scenarija Pulp Fiction, nedavna ročno napisana reprodukcija pa je ostala nedovoljena -javno umetniško oboževanje, ki ga najgloblje hrani že dolgo.” Splošna javna prodaja je januarja zbrala 1,1 milijona dolarjev, vendar je bila sprejeta s preklicem dodatne bruto prodaje NFT, ki jo je mogoče pripisati sporu.

Tarantino in Miramax sta sodelovala pri razvejanosti uspešnice, vključno z “Shatter Invoice: Volumes 1 and 2”. “Pulp Fiction” je na koncu zaslužil $91.93 milijonov v ZDA in $213 milijonov po vsem svetu v letih, odkar je bila osvobojena v 1994.

Hollywoodski režiser Quentin Tarantino in producent Miramax sta očitno dosegla poravnavo v tožbi zaradi nezamenljivih žetonov (NFT), povezanih s filmsko uspešnico Pulp Fiction po večmesečni pokončni vojni. Filmski studio naj bi nameraval umakniti svojo tožbo čez dva tedna in v prihodnje sodelovati z ustvarjalcem filma, vključno s pobudami NFT.

93080

93080

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -