29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Račun za izdajo zakonitega plačilnega sredstva za Bitcoin v Salvadorju

Račun za izdajo zakonitega plačilnega sredstva za Bitcoin v Salvadorju

Račun predsednika Salvadorja o zakonitem plačilnem sredstvu za Bitcoin v Salvadorju je Kongres z večino sprejel tik pred 6. uro zjutraj. , 000 poslušalci predsednik Nayib Bukele je rekel, da bo podpisati zgodovinski zakon pozneje nocoj ali najprej jutri.

“Takoj začne veljati,” je dejal in pojasnil, da bo vlada dovolila 90 dni za postavitev infrastrukture na svoje mesto.

Zakon #BitcoinLaw je odobrila izredna večina v salvadorskem kongresu.

62 od 84 glasov!

Zgodovina! #Btc

– Nayib Bukele (@nayibbukele) 9. junija, 2021

Rekel je, da bi bilo sprejemanje Bitcoinov obvezno za vsa podjetja. “To morajo sprejeti po zakonu,” je dejal o trgovcih v državi. “Če greste v Mehiko, vam morajo vzeti peso.

” V primeru El Salvadorja bo Bitcoin zakonito plačilno sredstvo, tako kot ameriški dolar. “

Razkril je, da se bo v četrtek sestal z Mednarodnim denarnim skladom. Vlada bo izdala tudi uradno Bitcoin denarnico (vendar to ne bo obvezno). Vlada namerava imeti v skrbniškem skladu v svoji razvojni banki 150 milijonov USD ekvivalent Bitcoinov, da prevzame tveganja trgovcev.

Stalno prebivališče bo na voljo tistim, ki v Salvador vlagajo 3 BTC. Na vprašanje, ali bi država Bitcoin uvrstila v rezervo, je dejal, da ni bilo takojšnjih načrtov:

“Ne vem, da se to razvija zelo hitro. Ne izključujemo, da bi Bitcoin naše rezerve v bližnji prihodnosti. “

Predsednik je dejal, da ni razmišljal o rudarjenju Bitcoinov, ampak je bil naklonjen ideji rudarjenja Bitcoinov iz obnovljivih virov energije.

Zakon o Bitcoinih je bil zakon, ki je bil predložen danes danes, potem ko je Bukele objavil v Twitterju, da je »zakon Bitcoin pravkar poslal na kongres,« in naložil kopije zakona v španskem in angleškem jeziku.

Pravkar sem #BitcoinLaw poslal kongresu pic.twitter.com/DljnxsXlyt

— Nayib Bukele (@nayibbukele) 9. junija, 2021

„Namen tega zakona je urediti Bitcoin kot neomejeno zakonito plačilno sredstvo z osvobajajočo močjo, neomejeno v kateri koli transakciji, in na kateri koli naslov, ki ga zahtevajo javne ali zasebne fizične ali pravne osebe, «piše ​​v predlogu zakona.

Predlog zakona vsebuje seznam zanimivih predlogov, kot so davek na kapitalski dobiček za BTC z ničelnim davkom, dovoljena plačila davkov v BTC in gospodarski subjekti morajo BTC sprejeti kot plačilo, če jih ponudi „kdor pridobi dobro ali storitev. “

La # ComisiónFinanciera emite диктамент ugoden a iniciativa del Presidente de la República @nayibbukele en el sentido se apruebe la #LeyBitcoin que le allowirá al país recnocer al #Bitcoin como moneda de curso legal. pic.twitter.com/hPh0OfVgJB

— Asamblea Legislativa (@AsambleaSV) 9. junija, 2021

Po predlogu zakona bo država zagotovila infrastrukturo, ki uporabnikom Bitcoin omogoča, da po potrebi takoj pretvorijo iz BTC v USD. Poleg tega bo država zagotovila “usposabljanje in mehanizme” za pomoč državljanom, ki Bitcoinov ne poznajo – saj se bodo mnogi morali naučiti, kako uporabljati digitalno sredstvo.

Zanimivo je, da je po zadnji Bukelejevi napovedi svojo sliko profila v Twitterju spremenil v tisto, na kateri so modre laserske oči, v nasprotju z rdečimi, ki jih običajno najdemo v ikoničnem kripto memu.

# NewProfilePic pic.twitter.com/StGY0ctyk0

— Nayib Bukele (@nayibbukele) 9. junija, 2021

Bukelejeva progresivna kripto poteza je sprožila navdušenje številnih politikov po vsej Latinski Ameriki, ki so bodisi trdili svoje kripto predloge ali nadene rdeče laserske oči v podporo kripto.

7. junija je paragvajski kongresnik Carlitos Rejala objavil laserske oči in obljubil Bitcoin napoved pozneje ta teden.

Naslednji dan je mehiški senator Eduardo Murat Hinojosa razkril, da namerava “” spodbujati in predlagati pravni okvir za kripto kovance v spodnjem domu Mehike. ”

Medtem ko je Gabriel Silva, panamski kongresnik, tudi izjavil, da namerava še isti dan predložiti prokripto račun.

Predsednik Salvadorja @nayibbukele je na Twitterju prav in govori o računu Bitcoin, ki bo kmalu minil

Vlada bo ustvarila Bitcoin denarnico za trgovce (omogoči, lahko uporabi katero koli denarnico)

Sprejemanje Bitcoina je zakonsko pooblastilo https://t.co/He2u1HQiXN

– ChainLinkGod.eth 2.0 (@ChainLinkGod) 9. junija, 2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments