-0.6 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Raziskava CBDC 'Project Atom' Australian Reserve Bank ugotavlja številne prednosti

Raziskava CBDC 'Project Atom' Australian Reserve Bank ugotavlja številne prednosti

Reserve Bank of Australia (RBA) je objavila poročilo o svojem dvoletnem raziskovalnem projektu veleprodajnih digitalnih valut centralne banke (CBDC), ki poudarja prednosti digitalizacije in avtonomizacije ročnega papirnega bančništva. procesi, ki uporabljajo tehnologijo porazdeljene knjige (DLT).

Poročilo označuje zaključek dvoletnega projekta, imenovanega “Project Atom”, ki je bil izveden v partnerstvu s Commonwealth Bank of Australia (CBA), National Australia Bank (NAB), Perpetual , in ConsenSys, skupaj z dodatnim prispevkom King & Wood Mallesons.

V komentarju projekta Atom je pomočnica guvernerke RBA (finančni sistem) Michele Bullock opozorila, da je „pokazal potencial za veleprodajno CBDC in tokenizacijo sredstev za izboljšanje učinkovitosti, obvladovanja tveganja in inovativnosti na veleprodajnem finančnem področju. tržnih transakcij.”

Veleprodajni CBDC se nanaša na digitalno valuto, ki jo izda centralna banka, ki je zasnovana za poravnavo medbančnih nakazil in transakcij med finančnimi institucijami, v nasprotju s maloprodajno CBDC, ki je namenjena javni uporabi.

Raziskava CBDC je bila objavljena 8. decembra, istega dne, ko je blagajnik in namestnik vodje liberalcev Josh Frydenberg razkril ambiciozen “načrt plačil in kripto reform” za fintech in kripto regulacijo v Avstraliji. Vlada je navedla, da podpira vsaj šest predlogov kripto reform, ki jih je priporočil senatni odbor, in preiskuje druge.

Prepočasi? Smo na vožnji z raketno ladjo. Dobro se primi. https://t.co/meuqgKjp3h

— Steve Vallas (@stevevallas) 8. december 2021

Projekt je obsegal dokazilo o konceptu (POC) za izdajo »tokenizirane oblike CBDC«, ki bi se lahko uporabljala na digitaliziranem veleprodajnem trgu sindiciranih posojil. Testiranje je potekalo na platformi DLT (distributed ledger technology), ki temelji na Ethereumu.

Poročilo je ugotovilo, da bi veleprodajni CBDC, podprt s tehnologijo DLT, lahko znatno povečal učinkovitost in zmanjšal operativno tveganje z “nadomestitvijo zelo ročnih in papirnih postopkov, povezanih z izvorom in servisiranjem” podatkov, transakcije, plačila posojil in poravnave, če naštejemo le nekaj.

Nekatera vprašanja, ki jih je izpostavil RBA, so se nanašala na »zasebnost transakcij, končnost, prepustnost in učinkovitost« uporabe CBDC in DLT, zlasti v zvezi z verigami blokov, ki niso zasnovane za veleprodajne namene.

POC je eksperimentiral z dvostopenjskim modelom za izdajo in distribucijo CBDC, pri čemer je RBA izdal digitalno valuto poslovnim bankam, nato pa so banke odprle dostop do »upravičenih udeleženci veleprodajnega trga, ki jih sponzorirajo na platformi.«

Povezano:

Reserve Bank opozarja Avstralce, da ne štekajo na “modjo” poganjane kriptovalute

RBA je povedala, da je raziskala koncept CBDC od — kljub temu, da je večkrat zmanjšal njen pomen —, vendar se je postopoma osredotočil na digitalno valuto od 2020 ob naraščajočem zanimanju vlad po vsem svetu, pri čemer navaja zlasti Kitajsko, ki je že uvedla številne javne preizkuse digitalnega juana.

Bullock je poudaril, da bo RBA “nadaljeval svoje raziskave o CBDC kot del svojega strateškega poudarka na podpori razvoja plačil.”

Govor z avstralskim finančnim pregledom 8. decembra je Sophie Gilder, vodja blokovne verige in digitalnih sredstev CBA, poudarila “koristi na visoki ravni” uporabe CBDC in opozorila, da bi interoperabilni register in plačilni sistem lahko zagotovili večjo preglednost plačil, podatkov in revizija:

»Mislim na to kot na ‘operativno alfa’: večja učinkovitost in večja preglednost, kar pomeni, da vam ni treba ločeno revidirati in poročati o dejavnostih, in lahko ima boljšo AML postopke, ker imate preverjanje v realnem času.«

»To bi bilo koristno za gospodarstvo in bi regulatorjem olajšalo opravljanje svojega dela, medtem ko bi bila programirljivost velikanski skok naprej in zelo koristen,« je dodala.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments