17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Raziskava FCA ugotavlja, da več kot 2 milijona odraslih v Združenem kraljestvu...

Raziskava FCA ugotavlja, da več kot 2 milijona odraslih v Združenem kraljestvu zdaj hrani kripto

Zavedanje o kripto v Združenem kraljestvu se je povečalo, vendar je razumevanje padlo, je po novi raziskavi dejal FCA.

1710 Skupno ogledov

73 Skupaj delnice

Over 2 million adults in UK now hold crypto, FCA survey finds

Nova študija Združenega kraljestva Financial Conduct Authority je pokazala znatno povečanje lastništva kriptovalut v državi.

V četrtek je FCA objavila rezultate raziskave potrošnikov, ki je pokazala, da da ima 2,3 milijona odraslih v Združenem kraljestvu zdaj kripto premoženje, lani pa 1,9 milijona. Poleg naraščajočega števila kripto vlagateljev je študija odkrila tudi povečanje obsega lastništva, pri čemer so se mediani deleži povečali na 300 Britanski funt ($ ) iz 260 funtov ($ 260 ) v 2020.

Naraščajoča priljubljenost držanja kriptovalut se ujema s povečanjem stopnje ozaveščenosti kot 78% odraslih je reklo, da je že slišalo za kripto od 73% lansko leto.

Vir: FCA

Kljub vse večji ozaveščenosti in lastništvu p crypto, je študija FCA zaznamovala opazen upad razumevanja kriptovalut, kar kaže na to, da nekateri ljudje, ki so že slišali za kripto, morda tega ne razumejo v celoti. , samo 65% anketirancev je pravilno opredelilo definicijo kriptovalute s seznama izjav, za 4% manj kot 2020. “To nakazuje, da lahko obstaja tveganje, da bodo potrošniki vpleteni v kriptovaluto, ne da bi jo jasno razumeli,” je opozoril FCA. Povezano: Kripto in ‘meme stacks’ se je izogibal 90% britanskih finančnih svetovalcev

Sheldon Mills, izvršni direktor FCA za potrošnike in konkurenco, je dejal, da so nekateri vlagatelji iz Združenega kraljestva letos imeli koristi od bikovega trga. “Vendar je pomembno, da stranke razumejo, da ker ti izdelki v veliki meri niso urejeni, da v primeru, da gre kaj narobe, verjetno ne bodo imeli dostopa do FSCS ali službe finančnega varuha človekovih pravic,” je dodal.

Študija FCA je tudi navedla, da potrošniki v Združenem kraljestvu bistveno favorizirajo Bitcoin (BTC) pred drugimi kriptovalutami, pri čemer 82% vprašanih, ki priznavajo BTC. Med tistimi, ki so prepoznali vsaj eno kriptovaluto, 70% je prepoznalo samo Bitcoin, navzgor 15% od 2020, je zapisano v študiji. “Zdi se verjetno, da so mnogi odrasli, ki so že slišali za kriptovalute, seznanjeni samo z Bitcoini,” je dejal FCA.

Vir: FCA

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments