-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Raziskovalni center Pew: Vsaj 16 % Američanov ima v lasti kriptovalute

Raziskovalni center Pew: Vsaj 16 % Američanov ima v lasti kriptovalute

Zdi se, da anketa kaže, da vlagatelji v kriptovalute izkrivljajo mlajše in bolj moške kot celotno populacijo.

1434
Skupni ogledi

25

Skupaj deleži

Pew Research Center: At least 16% of Americans have owned cryptoPew Research Center: At least 16% of Americans have owned cryptoPew Research Center: At least 16% of Americans have owned cryptoPew Research Center: At least 16% of Americans have owned crypto

Raziskava, ki jo je objavil raziskovalni center Pew v četrtek, je pokazala, da je približno 16 % Američanov je vlagalo, trgovalo ali uporabljalo neko obliko kriptovalute. Število skoči na 31 % za ljudi v starosti 18–29, in še višje do 43 % za moške v istem starostnem razredu. Tudi temnopolti, latinoameriški in azijski udeleženci v študiji so imeli večjo verjetnost, da so vlagali v kriptovalute kot tisti, ki so se identificirali kot belci. Zdi se, da dohodkovnih razlik ni bilo.

Analitik Pew Research Andrew Perrin je rekel:

“Mi zdaj vidimo, da je velik delež ameriške javnosti vsaj malo slišal o kriptovalutah. Osupljivo je bilo videti, kako obstajajo demografske razlike v ozaveščenosti in uporabi kriptovalut.«

Anketa je vzorec je sestavljen iz ,91 odrasli, izbrani iz skupine American Trends Panel centra. Komisija se izbere z nacionalnim naključnim vzorčenjem naslovov, nato pa se ponderira s številnimi dejavniki, vključno z etnično pripadnostjo, politično stranko, spolom in izobrazbo.

Člani odbora so bili anketirani tudi o tem, ali so sploh slišali za kriptovalute. Skoraj četrtina anketiranih (16%) je povedalo, da so o kriptovalutih slišali veliko, medtem ko skoraj dve tretjini (62%) so rekli, da so nekaj slišali. Približno ena osmina (%) ni slišal ničesar o kriptovalutih. Tudi za to vprašanje je v navzkrižnih tabelah nekaj odstopanj glede na raso, spol, starost in dohodek.

daleč najverjetneje so bili azijski Američani (43%) poročati, da veliko vedo o kriptovaluti. Samo med 18% in 29 % vseh drugih etničnih skupin je poročalo, da so zelo dobro pozna kriptovalute. Medtem ko se stopnje naložb v kriptovalute niso razlikovale med dohodkovnimi razredi, se je stopnja anketirancev, ki trdijo, da dobro poznajo kriptovalute, povečala sorazmerno z dohodkom. Podobno kot pri stopnjah naložb v kriptovalute je obstajala močna povezava med mladostjo in moškim, ko je šlo za samoocenjeno znanje o kriptovalutah.

V 2015, Pew je naredil raziskavo, ki je postavila podobna (čeprav ne povsem identična) vprašanja o Bitcoinu (BTC), ne pa o kriptovalutah kot celoti. Takrat so bili rezultati precej drugačni. Samo 1% anketiranih je izjavilo, da so sami vlagali v Bitcoin in samo 29 % je sploh slišal za Bitcoin. Anketiranci, ki so slišali za Bitcoin, so se nagibali k belcem, univerzitetno izobraženim moškim z visokimi dohodki.