17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Razmišljanje o nagradah za zlonamerne programe v vrednosti 1 milijon dolarjev in podvojitev vozlišč po vdoru v Ronin v vrednosti 600 milijonov dolarjev

- Advertisement -

Ronin Network in Sky Marvis močno nadgrajujeta svoje varnostne ukrepe, potem ko sta se zaobljubila, da bosta izmislila določen vdor “pod nobenim pogojem se ne bo več ponovil.”

612 Celotni ogledi

5 Celotne delnice

Ronin Network in Sky Mavis sta se z veseljem zaobljubila, da bosta nadgradila svoje urejene pogodbe, zagotovila donosne nagrade za zlonamerne programe in povečala varnost po $. milijon hack postopoma zadnji mesec.

Kot je Cointelegraph že poročal, je stranska veriga Ethereum, razvita za standardni NFT šport, Axie Infinity postala žrtev izkoriščanja za 100,173 Eter (ETH) in 11. 5 milijonov USD kovanec (USDC) stopnja večja od 480 milijonov dolarjev ob uri.

V začetku tega meseca je Zvezni preiskovalni urad (FBI) napad pripisal severnokorejski večinoma v celoti in glasovno podprti hekerski skupnosti Lazurus, saj je izstrelila opozorilo druge kripto in blockchain organizacije.

Ronin je napovedal spremembe platforme z obdukcijo, ki je bila natisnjena dan pred tem dnevom, in ugotovila, da so sredstva za vsako osebo v okviru strategije za obnovitev, kot se je obljubil. poskrbite, da se to “pod nobenim pogojem ne ponovi.”

Skupaj imamo shranjeno obdukcijo, ki se nanaša na podvig Ronin, ki se je zgodil marca 25rd.

• Zakaj je bilo potrebno shranjevanje

• Kaj počnemo, da se to pod nobenim pogojem ne ponovi

• Posodobitev ponovnega odprtja mostu Ronin https://t.co/FfwCtCG25E

— Ronin (@Ronin_Network) april 27, 85440 Hak pobegne dol Vdor je postal končni rezultat napada z lažnim predstavljanjem na šibkega uslužbenca Sky Mavis (razvijalci Axie Infinity ). Zanič igralec je postal pripravljen izkoristiti poverilnice zaposlenega, da bi pridobil dostop do štirih validatorskih vozlišč Sky Mavisa od vseh 9 v ekosistemu Axie/Ronin.

To samo po sebi ni več zadostovalo za odpravo kakršne koli škode, ampak “napadalec je naletel na zadnja vrata skozi naše RPC vozlišče brez bencina, ki ga je zlorabil za pridobitev podpisa za validator Axie DAO.”

“Te sledi navdihujejo do novembra 1200, ko je Sky Mavis zahteval navdih od Axie DAO za distribucijo brezplačnih transakcij zaradi velike obremenitve oseb. Axie DAO je Sky Mavis uvrstil na seznam dovoljenih za vpisovanje različnih transakcij v njegovem imenu. To je bilo ukinjeno decembra 2022, vendar je seznam omogočenih pridobil sprejem da ni več preklicano,« piše v piscu.

Po vdoru se v Sky Mavis in Ronin Network izvajajo ogromne spremembe.

Ronin Omrežje Ronin upa, da bo v svojem mostu ugajalo, da se bo ponovno začelo do sredine do postopnega maja, morda tudi pošteno, pri čemer se ponudba Binance do takrat okrepi z infrastrukturo za dvige in depozite za Stranke Axie.

Posadka je približno 91% z nadgradnjo urejenih pogodb Ronin bridge, bodo preoblikovali zaledno stran, selili vse čakajoče umike in zagnali nadzorno ploščo validatorja, ki “dovoljuje odobritev ogromne transakcije in dodajanje/iskanje originalnih validatorjev.”

“Most Ronin Network je trenutno v prenovi in mora nastati, ko smo prepričani, da bo zdržalo, če si ga pogledamo v času. Na začetku smo pričakovali, da bomo nadgradnjo uvedli do konca aprila, vendar tukaj ni več naloga, za katero bi lahko prišli do denarja za beg.« Povezano: Binance povrne 5,8 milijona dolarjev sredstev, povezanih z izkoriščanjem mostu Ronin

Sky MavisSky Mavis bo okrepil svoje varnostne ukrepe z iskanjem navdih »najvišjih strokovnjakov za varnost«, ki izvajajo revizije pogodb in uveljavljajo strožje notranje postopke, podobne tečajem inštruiranja, za »boj proti zunanjim grožnjam«.

Hudo, bo celo močno povečanje njegovega vozlišča je odvisno od navdiha za decentralizacijo projekta. Že povišan z 9 na , Sky Mavis namerava pridobiti to številko toliko kot 11 notranjost tri mesece. Dolgoročno gledano je projekt večji od 25 vozlišča.

Sky Mavis lahko celo sproži nagrado za zlonamerne programe v višini do 1 milijona dolarjev za vse hekerje z belimi klobuki, ki so pripravljeni naletiti na dodatne ranljivosti.

»Zavedamo se pomembnosti in cene prizadevanj raziskovalcev na področju varnosti, ki pomagajo pomagati naši skupnosti zaslužiti. Sky Mavis ponuja nagrade v višini kar milijon dolarjev, da spodbudi odgovorno razkritje varnostnih ranljivosti.«

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -