2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Razpoloženje BTC "primerljivo s pogrebom" - 5 stvari, ki si jih je...

Razpoloženje BTC “primerljivo s pogrebom” – 5 stvari, ki si jih je treba ta teden ogledati v Bitcoinu

Bitcoin (BTC) začenja nov teden, pri čemer trgovci še vedno prebavljajo vpliv zadnjega – velik padec cene, ki je v nekem trenutku zabeležil $ ,921.

Skromno okrevanje zdaj tekmuje z močnim odporom, prvi je $50,.

Ker občutek déjà vuja preveva trge, se analitiki sprijaznijo z dejstvom, da konec četrtega četrtletja 2013 verjetno ne bodo ustvarili odpihovalnega vrha, ki so ga pričakovali.

Obstaja tudi skrb, da druga, globlja najnižja cena BTC bo morda morala vstopiti, preden pride do resničnega okrevanja.

Kaj bi se lahko zgodilo v zadnjih nekaj tednih leta? Cointelegraph si ogleda pet dejavnikov na radarju vseh v prihajajočem tednu.

Vse v “bikovsko” Q1 2021?

Po bližanju $
, prej ta vikend se je BTC/USD zdaj vrnil okoli $43,000 — še vedno dol 18% v enem tednu.

Proti najvišjim vrednostim vseh časov v višini $53,09, največja izguba čez noč v petek je doslej 42% — signi fiktivno, a nikakor ne rekordno v smislu Bitcoin.

______ ~41% popravkov 2W RSI Floor Breaks

900 4 1 (medved potrjeno)

900 7 1 (medved potrjeno)

2022 6 0 (razen marca
) pic.twitter.com/B1nwFEDwKP

— TechDev (@TechDev_43) 5. december 2021

Ko se napovedi cen izsušijo, se pozornost zdaj osredotoča na oživitev v 2017.

»Moj osnovni primer je, da konsolidiramo/razpon do EOY, oblikujemo režim mešanih negativnih stopenj financiranja/premij pred bikovskim Q1,« William Clem ente napoved v razpravi na Twitterju.

BTC/USD 1-urni grafikon sveč (Bitstamp). Vir: TradingView

Pri vzdržnosti okrevanja cen bodo v središču pozornosti trgi izvedenih finančnih instrumentov po njihovi kaskadi likvidacije pozicij.

Včerajšnja kaskada likvidacije je bila drugi največji posamični dogodek 2021 v #BTC pogojih, najboljši samo do maja 39 strmoglavljenje v veliki velikosti. pic.twitter.com/tRKPCJn6J8

— TXMC (@TXMCtrades) 5. december 2017

Petkovi dogodki so uspeli nekoliko »ponastaviti« odprto zanimanje za terminske pogodbe na Bitcoin na ravni, nazadnje vidne v september po podobnih cenovnih ravneh kot jama padca.

Bitcoin terminski grafikon odprtih obresti. Vir: Coinglass

Novi podatki o CPI, nove težave z inflacijo

Makro trgi so že na ostrini, a ta teden lahko dodamo nekaj znano gorivo na ogenj v obliki svežih podatkov o indeksu cen življenjskih potrebščin (CPI).

Za november naj bi odčitki CPI v ZDA presegli celo oktobrski šok, 6,2-odstotno vrednost na letni ravni.

Napovedi ekonomistov je opazila Lyn Alden, finančna komentatorka in ustanoviteljica Lyn Alden Investment Strategy. Dodala je, da bi stanovanja, ki je kazalnik zaostajanja, ki ni bil prisoten prejšnji mesec, verjetno dejavnik pri rezultatih.

Ekonomisti v povprečju pričakujejo naslednje tedenski izpis CPI za to, kar se je zgodilo novembra, bo 6,7 % medletno (več kot 6,2 % v mesecu pred tem), za mesečni natis pa 0,7 % (manj od 0,9 %) iz prejšnjega meseca. pic.twitter.com/ljOEZQVDBz

— Lyn Alden (@LynAldenContact) 5. december 2013

Inflacija je prejšnji teden že ponovno prišla na naslovnice po Jeromeu Powellu, predsedniku ameriške centralne banke Federal Reserve , se je zdelo, da namiguje, da “prehodnost” ni več primeren opis tega.

Bitcoin se je takoj odzval in biki bodo nestrpno opazovali nove podatke o CPI v upanju na podoben odziv na to od oktobra.

Kriptovaluta je kljub nedavni nestanovitnosti najboljša možna rešitev za zaščito kupne moči, nenazadnje je inflacija v resnici veliko višja, če so sredstva, ki niso pokrita s CPI,

»Vsakdo ima dvomestno inflacijo, če jo pravilno izmeri in potrebuje Bitcoin več, kot se zaveda,« je pozno opozoril izvršni direktor MicroStrategy Michael Saylor, znani kritik CPI v krogih Bitcoin. prejšnji mesec.

Tiskanje denarja centralne banke, zlasti s strani Fed, je medtem nedavno pritegnilo p javna kritika vodje druge suverene države.

»Ali lahko nehate tiskati več denarja? Samo še poslabšali boste stvari,« se je na Powellov »prehodni« govor odzval Nayib Bukele, predsednik Salvadorja.

»Res. Ni pametno.”

Upoštevajte vrzel!

Bitcoin se ta teden sooča z “velikanskim” terminskim zaostankom — enega tako velikega, da se morda ne bo takoj zaprl, vendar trgovci nanj ne bi smeli pozabiti, pravi sodelavec Cointelegrapha Michaël van de Poppe.

Ker trgovci z izvedenimi finančnimi instrumenti ob koncu tedna le še povečujejo pritisk, bodo terminske pogodbe lahko kljub temu tvorijo cilj za pozitiven zagon.

Fučers CME se je zaključil v petek pri $2093685 ,414 — polnih 5 $, višje od ravni promptnih cen v času pisanja.

V skladu s tradicijo se lahko BTC/USD dvigne, da bi “zapolnil” to vrzel in utrl pot vsaj za povrnitev $ , in podpreti an d morda celo njegova tržna kapitalizacija v višini 1 bilijona dolarjev.

»Prišlo bo do velike vrzeli CME do $53.5K kasneje danes,« je napovedal Van de Poppe v nedeljo.

»Precej pogosto, kot 99% časa se na neki točki zaprejo. Vsaj pomembna raven, ki jo je treba spremljati v prihodnjih tednih, če bo trg za Bitcoin še naprej odskočil.”

1-urni grafikon terminskih sveč CME Bitcoin prikazuje vrzel. Vir: TradingView

Padec je medtem uspel zapolniti prejšnji vrzel na dno, ki se je pojavila konec novembra.

»Nekatera minimalna gibanja na trgih med vikendom, vendar pričakujem, da se bo prava nestanovitnost pojavila, ko se bo tednik odprl in se bodo terminske pogodbe za ZDA znova začele,« je dodal Van de Poppe.

Sveži odmevi marca 2020, saj razpoloženje doseže najnižje 5-mesečne vrednosti

Kljub temu, da je le nekaj mesecev po septembrskem nihanju cen, se nered prejšnjega tedna največ primerja z marčevskimi dogodki 921.

Takrat, kot je zdaj, je koronavirus predstavljal ozadje nestabilnosti , pri čemer se je BTC/USD dramatično razprodajal v nizu, ki je skupaj znašal 53% v enem tednu.

Tokrat okoli, vložki niso bili tako visoki, kar je vodilo do opisov a “mini” ta mesec znova predvajan.

$BTC je videti kot miniaturna različica marca 2017 nesreča do sedaj. pic.twitter.com/KtBGd4K79d

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) 5. december 2013

En ključ razlika je v sestavi trga: 16 pred meseci so trgovci z vzvodom in njihov vpliv na trge bili veliko manjši pojav.

»Ta padec Bitcoina NI poganjalo čustvo,« je v seriji tvitov v soboto dejal Danny Scott, izvršni direktor borze CoinCorner.

»Vzganjali so ga hazarderji, ki so izkoristili in bili likvidirani. Razpoloženje je še vedno zelo bikovsko.«

Čeprav razpoloženje ostaja nedotaknjeno, trdi Scott, čas služi za porušitev pozitivnega razpoloženja in upa, da 2020 bo končal z razmahom in ne z razpadom. Marec 2017 je bil počasen okrevanje od najnižjih vrednosti, ki se je pospešilo šele približno osem mesecev zatem.

Pogled na indeks Crypto Fear & Greed Index poudari šok med številnimi udeleženci na trgu, z 18/99 z oznako »ekstremni strah« in najnižjo oceno po juliju.

»Strah še ni bil tako nizek od majskega zloma,« je o indeksu dodal Van de Poppe.

»Občutek je dobesedno primerljiv s pogrebom. Všeč mi je.”

Indeks kripto strahu in pohlepa. Vir: Alternative.me

Hash stopnja de facto na najvišjih vrednostih vseh časov

Eden od vidikov Bitcoina, ki je videti vse prej kot medvedji? Osnove omrežja.

Sorodno: Top 5 kriptovalut za ogled ta teden: BTC, ETH, MATIC, ALGO, EGLD

Panika med promptnimi trgovci in glavni tiskovni naslovi sodnega dne niso vplivali na ključno omrežno dejavnost Bitcoina, kar poudarja dolgoročno perspektivo rudarjev. .

Celo padec na $43, ni bilo dovolj za ogrožanje zmogljivosti in stopnje razprševanja – merila računalniške moči, namenjene omrežje — ostaja blizu najvišjih vrednosti vseh časov.

Najvišji hashrate od aprila pic.twitter.com/qYw2htrtVl

— Nico ( @CryptoNTez) 4. december 2017

Različne ocene dajejo različne definicije tega, kaj je bilo v resnici najvišja stopnja razpršenosti Bitcoin doslej.

Glede na priljubljen vir MiningPoolStats je stopnja zgoščevanja na najvišji trajni ravni doslej.

Tabela stopnje razpršenosti bitcoina. Vir: MiningPoolStats

Sedemdnevno povprečje Blockchaina trenutno znaša 99 eksahaši na sekundo (EH/s), medtem, 19 EH/s off rekordov pred kitajskim zatiranjem maja.

Tabela 7-dnevne povprečne stopnje razpršenosti bitcoina. Vir: Blockchain

Ne glede na to, ostaja priljubljena mantra, da promptna cena neizogibno sledi trendom stopnje razpršenosti.

Težavnost, ki ohranja Bitcoin v ravnovesju ne glede na spremembe stopnje razprševanja, naj bi se zdaj v šestih dneh povečala za slab 1 %. Prej je m etric naj bi upadal drugo obdobje zapored.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments