29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Razprodaja bitcoinov je verjetno igrala ključno vlogo pri povečanju privlačnosti zlata

Razprodaja bitcoinov je verjetno igrala ključno vlogo pri povečanju privlačnosti zlata

Maj je bil čas preizkušanja kriptovalut, kot je Bitcoin (BTC). Vodilno digitalno sredstvo se je že zamajalo, ko se je zbralo na skoraj $ 65, sredi aprila zaradi občutka ustvarjanja dobička med trgovci.

Elon Musk je pospešil razprodajo, tako da je obrnil načrte svojega podjetja, da sprejme Bitcoin kot plačilo za Tesline električne avtomobile.

Kasneje v mesecu Kitajska ljudska banka je finančnim institucijam v državi ponovno opozorila na uporabo virtualnih valut za plačila. Kitajske oblasti prav tako začenjajo pozorno spremljati kriptokopanje – postopek, s katerim računalniki kopajo kriptovalute, kot je Bitcoin.

Še več udarcev v kriptovalutni sektor so prišle od davčnih in monetarnih oblasti ZDA, vključno s predsednikom Zvezne rezerve Jeromeom Powellom, ki je predlagal, da je potrebno več predpisov.

Vse skupaj je zaradi navala negativnih posodobitev trg kriptovalut izgubil več kot $ 500 maja. Kot primerjalno digitalno sredstvo je Bitcoin trpel tudi breme agresivnega pritiska navzdol in padal 35. 50% v mesecu.

Bitcoin se po majskem padcu močno spreminja na svojih mesečnih grafikonih. Vir: BTCUSD na TradingView

Medtem , fizični skladi zlata, s katerimi se trguje na borzi (ETF), so zabeležili najmočnejše mesece maja 2021 od septembra 2020. Po podatkih, ki jih je zagotovil Svetovni svet za zlato (WGC), so sredstva po vsem svetu skupaj pritegnila 3,4 milijarde dolarjev v primerjavi s septembrskimi 4,8 milijarde dolarjev.

Natančneje, ameriški ETF za zlato s sedežem v ZDA. doživel priliv v vrednosti 2,1 milijarde dolarjev. Evropski zlati ETF-ji so poročali o vlogah v vrednosti 1,6 milijarde USD. Kljub temu so azijski skladi, ki spremljajo cene plemenite kovine, opazili odliv približno $ 300 milijonov.

Diagram poteka zlata ETF. Vir: WGC

Močno povpraševanje po zlati ETF-ji so prispevali tudi k dvigu njegovih promptnih cen. Posledično je tečaj XAU / USD maja poskočil za 7,6% na 1 USD 912. 785 unčo.

Negativna korelacija

Polarno nasprotne poteze na trgih Bitcoin in Gold kažejo, da se med državama pripravlja kratkoročna negativna korelacija njim. Poleg tega sta veterana z Wall Streeta Nick Colas in Jessica Rabe v poročilu DataTrek Research zapisala tudi, da bi lahko prodaja z virtualnimi valutami povečala privlačnost zlata med institucionalnimi vlagatelji.

Tržni strategi so napovedovali Bitcoin kot bolj tvegana alternativa zlatu. Medtem so ugotovili, da se vrednost plemenite kovine v petih tednih zaradi tvitov Elona Muska ne zmanjša za polovico, niti se ne odziva na grožnje prepovedi s strani politikov.

“Zlato je glede na virtualne valute naložba brez drame. , še naprej priporočamo 3-5-odstotno pozicijo v zlatu za raznolike portfelje. “

Bitcoin je v veliki meri špekulativna stava za bogate majhni vlagatelji v maloprodajo, ki iščejo hiter dobiček. Toda fiksna ponudba BTC je imela tudi koristi od strahu pred naraščajočo inflacijo, podobno kot pri zlatu. Podjetja, vključno s podjetji Tesla, Ruffer Investments, Square in MicroStrategy, so dodala Bitcoin v svoje bilance stanja, ki jih urejajo gotovine.

To so storili, da bi izravnali inflacijska tveganja, ki jih je prinesla ekspanzivna politika Zvezne rezerve brez primere, vključno z skoraj nič obrestnimi merami in $ 120 milijarda mesečnih programov nakupa sredstev.

Odmevne naložbe je igral ključno vlogo pri podvojitvi cen Bitcoinov v prvem četrtletju leta 2021, ki so se še povečale na približno $ 65, 000 do sredine aprila s strani povečanje dolžniškega le velike stave in priliv novih trgovcev na drobno na trg.

Po drugi strani pa so zlati ETF poročali o šestih mesecih medsebojnih odlivov do maja . Januarski analitiki JPMorgan 2021 so poročali, da so zlati ETF v istem obdobju izgubili približno 7 milijard ameriških dolarjev Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), zaupanje, ki ga upravlja newyorška družba Grayscale Investments, je pritegnilo 3 milijarde dolarjev.

Tudi pomanjkanje dokapitalizacije v sklade plemenitih kovin je znižalo njegove promptne ponudbe; XAU / USD je zaprl prvo 2021 četrtletje

14% v nasprotju z bitcoini 100% donosov.

Maja 2021, drugo poročilo JPMorgan navaja, da so si veliki institucionalni vlagatelji zagotovili dobiček v Bitcoinu in iskali priložnosti v zlatu. Navedli so podatke o odprtih obrestih za Bitcoin terminske pogodbe na trgovski borzi v Chicagu, ki so doživele največji padec od oktobra 2020. Analitiki JPMorgan so dejali:

“Slika toka bitcoinov se še naprej poslabšuje in kaže na nadaljnje krčenje institucionalnih vlagateljev.”

Bitcoin (oranžna) se je gibal obratno do zlata (roza) do zdaj v Vir: TradingView

Izjave so se pojavile tudi kot Ruffer Investments, sklad s sedežem v Združenem kraljestvu, ki upravlja približno $ 33. 95 milijard za bogate posameznike in dobrodelne organizacije, je prav tako v torek sporočilo, da je izpraznilo celotno svojo pozicijo v Bitcoin in doseglo 1 USD. milijard dobička.

Duncan MacInnes, direktor naložb pri Rufferju, je za Finance Times povedal, da so sredstva preusmerili v zlato, zaloge blaga in obveznice, zaščitene pred inflacijo.

Macinnes je dodal, da je Bitcoin še vedno l »na jedilniku« Rufferjevih potencialnih naložb v prihodnosti, pri čemer ugotavljam, da svet obupno išče novo varno zavetje pred izjemno nizkimi donosi obveznic.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments