0.2 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Razširljivost ali stabilnost? Izpadi omrežja Solana kažejo, da je želeno delo...

Razširljivost ali stabilnost? Izpadi omrežja Solana kažejo, da je želeno delo nemo

Solana je zelo razširljiva decentralizirana veriga blokov, razvita z značilnim namenom naročanja transakcij, ki močno izboljša prepustnost transakcij na raven, ki jo nenehno obdeluje več kot 2,400 transakcij na 2d. Trdi glede na smer 17, transakcije na 2 d.

Vitalnost Solaninih nizkocenovnih transakcij se čuti, ko je čas za plačilo transakcijskih stroškov, ko so stranke pripravljene na obtok sredstva na omrežju za delček centa. Za primerjavo, tipična transakcijska bremenitev v omrežju Bitcoin je okroglih 1 USD 80, tudi po skorajšnjem znižanju 22% to leto. V vmesnem času stroški plina Ethereum stanejo mediano $22 in več na transakcijo.

Medtem ko ima Solana izjemno visoko prepustnost transakcij, nekateri absorbirajo navodila, da njeni razvijalci absorbirajo prednostno razširljivost pred varnostjo, potem ko je prestala 17-urni izpad, ki je zahteval sodelovanje njegovih inženirjev in več kot 1,000 validatorjev osvojiti.

Solana je izpad pripisal napadu zavrnitve ponudnika, katerega cilj je bil začetno decentralizirano zagotavljanje zamenjave (IDO). Pri ohranjanju s pripravljenostjo fundacije Solana je botting sigh preplavil omrežje s transakcijsko obremenitvijo 80,000 na 2d, ki je zrušila Solanine validatorje, potem ko jim je zmanjkalo spomina.

Extra fair ni več predolgo nazaj se je Solana spremenila v napad z drugim napadom na zavrnitev ponudnika, ki je močno upočasnil omrežje, vendar ga ni več uničil. Austin Federa, vodja komunikacij pri Solana Labs, je v pogovoru za Cointelegraph pojasnil, da je vroč izpad prišel po dokaj nekaj transakcijah prek IDO “pristal v bloku Solana, ki je zahteval nezaslišano količino računalniške vitalnosti.”

Federa je dodal, da “omrežje ni uspešno izmerilo računanja za te vrste transakcij in je sprožilo bloke, ki so trajali veliko dlje, kot je pričakovalo omrežje.” Ugotovil pa je, da omrežje ne galopira več na nobeni ravni in ga je mogoče nenehno neodvisno preverjati, in dodal:

»Solanin čas izvajanja je nedavno ustvarjen. Ne bi uporabljal EVM in množica inovacij, ki se je spremenila v narejeno, da absolutno absorbirajo, da stranke absorbirajo največ stroškov, ogromnih stroškov, ki jih je mogoče doseči, vendar je treba v času izvajanja opraviti tiho delo.«

Delo na izboljšanju transakcij merjenje se je že začelo, je priznal Federa. Informacije so pokazale, da so po Solaninem najnovejšem izpadu razvijalci začeli delati, pri čemer so vsakodnevni stroški oddaje GitHuba hitro presegli cene konkurentov Polkadot in Cardano.

V očeh nekaterih nadomestnih udeležencev, tudi škoda je že lahko storjena, saj bodo transakcije tudi poceni, nekatere stranke pa se lahko odločijo tudi za plačilo najvišje pristojbine, da absorbirajo svoje transakcije, ne glede na kaj.

Ali so Solanini izpadi razlog za zaskrbljenost?

Težave, podobne izpadom, je pričakovati v vsakem nastajajočem podvigu, še posebej pri tistem, ki poskuša odpraviti zanikanje nekaterih imagine je neločljivo povezan z javnimi verigami blokov: razširljivost. V pogovoru za Cointelegraph je Sergej Ždanov, glavni operativni direktor podjetja crypto replace EXMO UK, priznal, da je Solanina skrivnost njen soglasni mehanizem za dokazovanje zgodovine.

Za Ždanova napadi zavrnitve ponudnika in enaki izpadi »ne vplivajo bistveno na zaupanje v omrežje« in želje po spregledanju. Po njegovih besednih zvezah bi trgovci, če bi bili zaskrbljeni zaradi takšnih kolcanj, do zdaj absorbirali dodatno zapuščeni Ethereum.

Resne ranljivosti, podobne različnim 51% napadi, so tisto, zaradi česar bi trgovci morali utišati stisko, je dodal Ždanov. Marie Tatibouet, vodja oglaševanja in trženja pri platformi za nakup in prodajo kriptovalut Gate.io, se očitno ne strinja. Tatibouet je v pogovoru za Cointelegraph priznal, da Solanini izpadi “vplivajo na zaupanje”, saj je omrežje “trpelo zaradi težav s centralizacijo, ki so bile večje kot letos”, kar kaže, da je fizika delavcev “dala prednost razširljivosti pred varnostjo.” Dodala je, da morajo trgovci in stranke skrbeti zaradi Solaninih izpadov:

»Splošno prepričanje, da imamo ‘ubijalce Ethereum’, da absorbirajo omrežja, ki bi se lahko spopadla z visoko prepustnostjo. Kaj vam ponavlja o omrežju, da ne uspe v številnih primerih zaradi velikega povpraševanja?«

Tatibouet je dodala, da ji je sicer »v bistvu všeč« postava delavcev s pomočjo Solane in verjame, da bo rešil težave s pomočjo teh izpadov v vnaprejšnji prihodnosti, obstajajo “inherentne težave v samem omrežju.”

Poleg tega so bili vroči izpadi povezani z vprašanja o centralizaciji Solane. Omrežje je odvisno od fundacije Solana za izdelavo jedrnih vozlišč v verigi blokov, medtem ko omrežja obožujejo Ethereum, absorbirajo nekaj razvijalcev jedrnih vozlišč. Medtem ko se lahko vsak posameznik spremeni v validator na Solani, bo tudi delo vozlišča drago zaradi visoke prepustnosti omrežja.

Takšni stroški neizogibno vodijo do določene stopnje centralizacije, ki , za nekatere je bistvena alternativa za takojšnje, poceni transakcije. Za druge je decentralizacija sveta, saj bi morda lahko pomagala preprečiti dogovarjanje ali druge vrste napadov na omrežje.

Noelle Acheson, vodja tržnih vpogledov pri trgovcu s kriptovalutami Genesis, v pogovoru s Cointelegraphom Trgovanje, ugotovilo, da je omrežje Solana nemo mlado, saj ima glavno omrežje že dolgo preteklost, prebivajo v zgodnjih 80. Acheson meni, da se je treba kljub temu, da se njegova “močna uporabnost in vzorčni glas, ki ga zaženejo oči solzenje, izboljšajo zaradi tega izvora leta”, vprašati, ali se njegova “relativna leta oblikovanja in zato povečane možnosti odražajo v vrednosti. ”

Dodala je, da se je vredno spomniti, da ko je ena stvar na “Solani ali katerem koli drugem javnem blockchainu” ogabna, zanjo izvemo takoj,” saj lahko vsak posameznik primerja, kaj se dogaja brez potrebe po opazovanju obvestila ali odziva ponudnika strank. Acheson je priznal, da je ta preglednost bonus, ki ga trgovci s kriptovalutami absorbirajo, ki ga tehnološki trgovci ne morejo izkusiti.

Podobno je bila »strastna skupnost do te ravni pripravljena odpraviti težave«. Kot ilustracijo je Acheson poudaril, da je razvijalec za preverjanje identifikacije Civic izdal brezplačen instrument, ki naj bi pomagal zmanjšati vzdih bota, ki je sprožil Solanin -urni izpad.

Ker je veriga blokov izjemno nedavna, pomeni, da so nevarnosti povečane, vendar ta povečana možnost prinaša dodaten bonus, je priznala:

»Leta oblikovanja omrežja res pomenijo večjo možnost, vendar to vsebuje vrsto povečane nagrade.«

Acheson je namigoval, da trgovci v bistvu »stavijo ne več oblikovano na temeljnem strokovnem znanju, ampak dodatno na energiji skupnosti.” Solanina skupnost se je, kot je priznala, izkazala za “strastno in predano, kar dokazuje uspeh pri promociji prve konvencije razvijalcev v novembru.”

Možnosti je veliko.

Ob nadaljnjem odkrivanju je Acheson priznal, da je mogoče, da bo Solana absorbirala dodatne izpade, saj “kakršno koli nedavno strokovno znanje nosi to možnost.” Zanjo je ta namen, »da Solana preprosto ni več, ampak je pripravljen nositi težo kapitalskih trgov na svojih ramenih. Kljub temu na tej stopnji niti ne išče podrobnosti od do.«

Upravitelj je dodal, da Ethereum uspešno deluje že veliko dlje in nemo verjame, da je eksperimentalen, zlasti ob upoštevanju mita. prihajajoča nadgradnja soglasnega algoritma za dokazovanje vložkov. Acheson je priznal, da pri vlaganju v kripto protokole gre za “eksperimentiranje in veliko različnih.”

Ti, ki so nezadovoljni s Solano, ne absorbirajo pomanjkanja različnih alternativnih možnosti. Ethereumova prihajajoča nadgradnja na Ethereum 2.0 je odločena, da mu bo pomagala pri obsežnem razširjanju z razdeljevanjem, ki bo omrežje razdelilo na različne segmente (šarde), da bi zmanjšali breme za vsako vozlišče.

Povezan:

Nadgradnje Ethereuma: priročnik za začetnike na ETH 2.0

Nekateri absorbirajo navodila, da bi razdeljevanje lahko pomagalo razširiti Ethereum pri reševanju na tisoče transakcij na 2 d in močno zmanjšati stroške transakcije. Poleg Binance Wise Chain, Polygon, Cardano in Avalanche lahko trgovci in stranke upoštevajo tudi druge konkurente.

Pri ohranjanju s Tatibouetom bodo pobude sčasoma , še naprej dajejo prednost tempu pred varnostjo – »v njihovo škodo« – kar bo Solana »održal, da bi pridobil zdrav priliv pobud«. Zhdanov je nasprotne izbire, ki jih sprejemajo trgovci, obravnaval tako, da je izjavil, da za zdaj vsaj ni dovolj dostopne ločljivosti.

Ob naslovu Binance Wise Chain je poudaril, da so se validatorji absorbirajo pritožili, da skrbijo za ohranjanje svojih vozlišča v sinhronizaciji in odkrivajo bedne splošne razvijalce zaostriti. Ždanov je zaključil:

»Žal ni videti dovolj pobud, vse se spopadajo z eno stvarjo, četudi predpostavimo, da je Solana v mojem pregledu urejen samorog naš čas: tako s tehnične ravni preučevanja kot s skupnostjo, ki se angažira.”

Ali lahko Eth2 pomaga Ethereumu, katerega domači žeton je 2d najbolj pritegneča pozornosti kriptovaluta glede na tržno kapitalizacijo, ohrani svojo prevlado, je treba upoštevati. Na ravni, ki jo bo sprožila, bodo nove lastnosti absorbirale nastale in trg bo zelo raznolik. Kljub temu je za zdaj jasno, da so urejene pogodbe in decentralizirane funkcije tukaj, da preprečijo.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments