22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Razvijalec umetne inteligence Anthropic zbere 450 milijonov $ v Sequence C spherical

- Advertisement -

»Financiranje bo razbremenilo naša prizadevanja za nadaljevanje gradnje izdelkov AI, na katere se ljudje lahko zanesejo,« so zapisali gradbeniki.

992 Celotni pogledi

Popolne delnice

Vklopljeno Morda tudi 23, podjetje za varnost in študije človekove inteligence (AI) Anthropic je predstavilo, da je zbralo $450 milijonov v financiranju zaporedja C, ki ga vodi Spark Capital, z nadaljnjo udeležbo Googla, Salesforce Ventures, Sound Ventures in Zoom Ventures.

Gradbeniki so omenili, da so skladi morda že zastareli za načrtovanje »prijetnih, neškodljivih in pravih programov umetne inteligence – v povezavi s Claudom, pomočnikom umetne inteligence, ki lahko oblikuje široko modo pogovorne naloge in naloge obdelave besedila.”

Podjetje trenutno gradi neobičajne komponente, ki ustrezajo 450K kontekstna hišna okna, ki uporabnikom omogočajo objavo na stotine strani materialov, ki jih njegov digitalni pomočnik AI Claude prebavi in analizirati. V zvezi s sferičnim financiranjem bo Yasmin Razavi, vsakdanji sostorilec pri Spark Capitalu, poleg tega postal član upravnega odbora Anthropic.

Cointelegraph je pred tem poročal, da je generalni direktor OpenAI Sam Altman, glavni vodja sposobnosti Greg Brockman in vodilni znanstvenik Ilya Sutskever so skupaj opozorili, da bi lahko nadčloveška umetna inteligenca verjetno morda celo več kot strategija znotraj desetletja, pri čemer so trije zapisali: “Odločeni smo, da jo pridobimo pravilno.” Strokovnjaki so poleg tega omenili, da bi zaustavitev domnevno neizogibne uvedbe superinteligentne umetne inteligence zahtevala minimalno vzpostavitev režima svetovnega nadzora.

Per Scott Zoldi, glavni analitik FICO, blockchains lahko pomaga pri dodeljevanju varnejših načinov umetne inteligence s snemanjem “splošnega poteka nastavljanja teh načinov v povezavi z njihovimi napakami, popravki in izboljšavami.” Zoldi je ob tem za revijo Cointelegraph povedal: “Izdelovalcem pripomočkov umetne inteligence ni treba poškodovati ljudje, vendar jim redno niso več na voljo obvezni instrumenti za doseganje določenih stvari, ki se ne zgodijo.”

Z veseljem sporočamo, da smo zbrali $450 milijonov financiranja Sequence C, ki ga vodi @sparkcapital s sodelovanjem @Google, @SalesforceVC, @sound_ventures_ , Zoom Ventures in drugi.

— Anthropic (@AnthropicAI) Morda tudi 10, 2023 Revija: Make 480% iz delniških trikov ChatGPT? Bard se nagne levo, $100M AI memecoin

9401

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -