15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Regulativni in zasebni pomisleki sledijo grožnji SEC Coinbase

Regulativni in zasebni pomisleki sledijo grožnji SEC Coinbase

Izdelki za posojanje kripto so bili pod drobnogledom varnostnih regulatorjev v nekaterih jurisdikcijah po Združenih državah. Čeprav so ti izvršilni ukrepi prišli od agencij na državni ravni, obstajajo znaki, da naj bi tudi Komisija za vrednostne papirje (SEC) začela ofenzivo.

Zato morda ni presenetljivo da bi SEC zaprosil Coinbase, naj ustavi predlagani program posojanja kripto z naslovom “Posoji”. Izvršni direktor Coinbase Brian Armstrong je na Twitterju izrazil nezadovoljstvo nad vedenjem SEC in dejal, da Komisija kljub javnim zagotovilim o nasprotnem ni podala koristnih napotkov.

Kritiki izvršilnih ukrepov SEC, namenjenih Ameriški kriptoprostor opozarja, da Amerika tvega zaostanek v nastajajočem digitalnem gospodarstvu, če ne ustvari ustreznih regulatornih peskovnikov. Vendar pa je SEC trdil, da zaradi velikosti in potenciala rasti prostora za kriptovalute industrija mora delovati v okviru obstoječih zakonov in smernic.

Posojanje je varščina

Kot je že poročal Cointelegraph, je SEC nedavno Coinbase zagrozil s pravnimi ukrepi, če bo borzni velikan na trg prinesel svoj produkt posojanja kriptovalut. Po besedah ​​Armstronga je obvestilo Wells – pismo, ki ga regulator pošlje podjetjem, proti katerim namerava vložiti tožbo – presenetilo podjetje, ker je skušalo s SEC odpraviti morebitne regulativne gube pred objavo objave.

Izvršni direktor Coinbase je dejansko izjavil, da želi Coinbase svoj izdelek Lend predstaviti strankam “v nekaj tednih”. Najnovejša informacija SEC pa bi lahko vsaj za zdaj odlašala z načrtovano uvedbo.

Kot del niti na Twitterju je Armstrong nasprotoval trditvi SEC, da je posojanje varščina. Ameriški uveljavljeni zakon o vrednostnih papirjih posojanje uvršča med vrednostne papirje, z nekaterimi pomembnimi izjemami, na primer bankami.

Po besedah ​​izvršnega direktorja Coinbase SEC pravi, da je produkt posojila družbe vrednostni papir, ker se obnaša kot “naložbena pogodba”, torej gre za naložbo denarja (v tem primeru strankinih kripto depozitov) v skupno podjetje z razumnim pričakovanjem dobička (donosa), ki izhaja iz prizadevanj drugih. Kot tak Coinbase ne more predstaviti svojega produkta za posojanje kripto brez ustrezne odobritve SEC.

Vendar pa je Coinbase temu stališču nasprotoval z izjavo, da Lend ne predstavlja naložbene pogodbe. Namesto tega stranke podjetja posojajo USD Coin (USDC) na svojih računih v okviru že obstoječega odnosa s Coinbase. Družba je tudi navedla, da je svojim strankam pri posojilih obvezno plačevati obresti, ne glede na uspešnost širšega poslovanja in poslovnih dejavnosti.

Del zmede v zvezi s tolmačenjem SEC o desetletjih starih varnostnih predpisih programu posojanja kriptovalut verjetno izhaja iz očitnega pomanjkanja preglednosti Komisije pri določanju, kako namerava oceniti take izdelke v okviru testa Howey in Reves, ki določa opredelitev naložbene pogodbe. Na to nejasnost je namigoval tudi Armstrong v svoji pritožbi glede vedenja Komisije do družbe.

V pogovoru za Cointelegraph je nekdanji izvršni direktor SEC Marc Powers izpostavil številne nianse pri prilagajanju ameriških regulativnih določb obema centralizirane in decentralizirane izmenjave, zlasti na trgih, kot sta posojanje kriptovalut in vložki.

Po mnenju Powersa, ker kripto subjekti, kot je Coinbase, niso registrirani kot posredniki pri SEC, se bo morala Komisija odločiti, ali izdelek za posojanje kripto se šteje za vrednostni papir, čeprav katalog kotiranja kriptovalut podjetja ne vsebuje nobenih varnostnih žetonov.

Powers je podrobno navedel številne točke, ki jih je treba upoštevati: “Varnost” po definiciji ni le vključuje „naložbene pogodbe“, kot jih razlaga vrhovno sodišče v zadevi Howey, pa tudi „udeležbo v vseh dogovorih o delitvi dobička“ in dodaja:

„Odvisno, ali so predlagane kovanci, ki bodo na voljo ali bo na platformi Coinbase na nek način združen dobiček od vsakodnevne posojilne dejavnosti, razdeljen na vse tiste, ki so posojali kovance? Če je tako, morda obstaja potreba po registraciji predlaganega programa kot ponudbe „vrednostnih papirjev“ in nato tudi menjave, saj ponuja nakup in prodajo „vrednostnih papirjev“. Kot “borza” je “objekt, ki združuje kupce in prodajalce vrednostnih papirjev.” “

Možen davčni nadzor?

Medtem ko morda je pravilno trditi, da je trditev Coinbase o tem, da posojilo ni vrednostni papir, napačna, kar zadeva ameriško zakonodajo o vrednostnih papirjih, so bili opozorjeni tudi na ravnanje SEC pri tej zadevi. SEC je poleg grožnje s pravnimi ukrepi, ki je na videz izven levega polja zaradi običajnega pristopa Komisije k izvrševanju, od Coinbase zahteval, naj posreduje podatke o strankah s svojega čakalnega seznama za posojila.

Nekateri kritiki SEC je dejal, da je bila zahteva v mnogih pogledih grozljiva in da poleg kršitve zasebnosti govori tudi o protikriptualnem razpoloženju, ki je na videz prevladujoče med več ključnimi osebnostmi v Washingtonu. Dejansko je med nekaterimi oblikovalci politike proti kriptovalutam v ZDA prevladujoč argument, da bodo manj kot strogi predpisi o kriptovalutah povzročili, da bodo digitalna sredstva ustvarila živahno zasenčeno bančno industrijo, ki se bo zlorabila.

Ti trditve o kripto kriminaliteti letijo v ustaljeno preiskovalno in forenzično analizo transakcij s kriptovalutami, pri čemer je le majhen delež celotnega obsega povezan z nedovoljenimi dejavnostmi. Tudi kripto se v primerjavi s tradicionalnimi finančnimi metodami uporablja veliko manj s kriminalnimi nameni.

SID, ki prosi za imena in kontaktne podatke strank Coinbase, ki jih zanima posojilo za kripto, je razvoj, ki še naprej potegnite kritiko iz prostora kriptovalut. Glede na to, da nezakonitost posojanja kriptovalut še ni ugotovilo nobeno pristojno sodišče, so nekateri osebki kripto izrazili svoje nezadovoljstvo glede zahteve.

Povezano: Sen. Elizabeth Warren kripto imenuje “nova banka v senci”

Del alarmov se sproži je, da zahteva verjetno kaže na usklajeno prizadevanje za davčni nadzor kripto populacije, zlasti v Združenih državah. Ta poteza odseva tudi slabe občutke, ki so se pojavili, ko je ministrstvo za finance poskušalo do konca 2020 izslediti lastne denarnice za kriptovalute.

Predsednik SEC Gary Gensler je že obilno govoril o nameri Komisije, da sprejme stroge zakone za upravljanje ameriškega kripto prostora. V začetku avgusta je vodja SEC poudaril, da bo regulativna policija vključevala tudi prostor za decentralizirane finance (DeFi), pa tudi stabilne kovance in posojila za kripto.

V začetku septembra so se pojavila poročila, da SID išče v Uniswap, največjo decentralizirano borzo na trgu kriptovalut. Gensler je tudi že trdil, da so bili nekateri protokoli DeFi zelo centralizirani.

Zatiranje kripto posojil

Pomemben del pritožb Armstronga v omenjeni temi Twitter je bil navidezna nepripravljenost SEC, da se pogovarja s podjetjem glede svojega programa posojanja kriptovalut. Komisija bi lahko imela razlog, da ne posreduje informacij v zvezi s posojilnimi produkti kriptovalut, to stališče pa bi lahko bilo povezano s prihajajočimi izvršilnimi ukrepi proti interesom BlockFi.

V poletnih mesecih je kripto posojilo BlockFi je prejel nekaj naročil o prekinitvi in ​​opustitvi naročil državnih regulatorjev za vrednostne papirje, vključno z New Jerseyjem in Alabamo. Takrat je Cointelegraph poročal, da bi bil niz regulativnih pritiskov na BlockFi s strani državnih agencij lahko zvok možnih zveznih predpisov proti ne samo BlockFiju, ampak tudi drugim udeležencem posojil kripto.

Povezano: Posojila s kripto zavarovanjem lahko kmalu pripeljejo v vesolje nove vlagatelje

Če se SEC pripravlja na napad BlockFija in drugih igralcev na prizorišču posojanja kriptovalut, bi morda odgovor na zahtevo Coinbase po smernicah morda pomenil prezgodnje razkritje njegovega pravilnika o izvrševanju. Po mnenju Powersa verjetnost nerešenega ukrepa SEC zoper BlockFi morda ni razlog za nejasnost Komisije, kot poroča Coinbase.

“Čeprav bi SEC lahko pomagal zagotoviti svetovalnim smernicam podjetjem, za to nima nobene obveznosti, “je za Cointelegraph povedal dodatni profesor na Pravni fakulteti International International University College. Komentira zadržanost SEC pri zagotavljanju širših smernic o posojanju kriptovalut. platforme, ki to počnejo, ali so „vrednostni papirji“ vključeni v intenzivno preiskavo dejstev in okoliščin. «

Posojanje kriptovalut je priljubljeno iz različnih razlogov, tudi zunaj privlačnih obrestnih mer, ki jih ponujajo všeč BlockFi. Prvič, takšna podjetja ljudem omogočajo, da vzamejo posojila v višini do 50% vrednosti svojih imetnikov kriptovalut, ne da bi jim bilo treba likvidirati njihova kriptovaluta. Torej, namesto da bi plačevali davčni račun od prodaje kriptovalut, lahko stranke in celo institucije dostopajo do gotovine, ki uporabljajo njihovo kripto kot zavarovanje.

Grožnja SEC s pravnimi ukrepi zoper Coinbase je morda prvi pravi pokazatelj, oblasti se pripravljajo na posojanje kriptovalut. Takšni izvršilni ukrepi lahko vključujejo tudi politike, namenjene stabilnim kovancem.

Zagovorniki kriptovalut še naprej opozarjajo, da bodo stroge regulativne določbe služile le za izsiljevanje inovacij zunaj Združenih držav.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments