15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Regulator EU poziva kripto podjetja, naj izpodbijajo regulativni prostor za blago

- Advertisement -

ESMA je podjetja, ki financirajo, opomnila, da bo kriptovaluta ostala neregulirana v večini jurisdikcij brez prihodnjih pravil.

992 Skupaj ogledov

70 Skupaj delnice

Monetarni nadzornik Evropske unije je izdal izjavo, v kateri opominja podjetja, ki financirajo, naj poskrbijo, da se njihove stranke zavedajo regulativnega prostora za blago, ki ga ponujajo.

Evropski organ za vrednostne papirje in trge (ESMA) je v objavi izpostavil kripto lastnino in spomnil podjetja, da bodo kriptovalute v večini jurisdikcij ostale neregulirane, medtem ko bodo zakoni prišli. ESMA je omenil:

»Zlasti glede kripto lastnine, medtem ko zakon o trgih kripto virov (MiCA) sklepa, da sprejetja, bo kriptovalutna lastnina, ki jo zagotavljajo podjetja za financiranje, še naprej neregulirana v večini jurisdikcij, dokler ne začne veljati MiCA.” ESMA je izrazila pomisleke glede nereguliranega trgovskega blaga in storitev ter ponudbe izdelkov. V skladu z regulatorjem ti odpravljajo bonitetna tveganja in tveganja zaščite vlagateljev. Prav tako denarni nadzornik verjame, da se vam morda morda zdi dobro, da so stranke “zavedene glede ravni zaščite, ki jo prejmejo.”

⚠️ #ESMA opozarja vlagatelje na tveganja, ki nastanejo, ko finančna podjetja zagotavljajo regulirano in neregulirano blago in/ali storitve in izdelke.

opomniti podjetja na vedenje, ki naj bi ga sprejela
podjetja morda naključno ne bodo več uživala v regulativni zaščitihttps://t.co/TT3CQFgeKs pic.twitter.com/5CPrrbbvid

— ESMA – regulator EU za trge vrednostnih papirjev (@ESMAComms) Morda naključno 25, 2023 Za zmanjšanje takih tveganj, ESMA je dal navodila, da finančna podjetja izvajajo ukrepe, s katerimi morajo svojim strankam zagotoviti, da poznajo regulativni prostor blaga, v katerega vlagajo. Regulator je podjetjem tudi naročil, naj jasno razlagajo, da si stranke, ko dosežejo regulativno zaščito, ne zavedajo več njihovega blaga ali storitev in izdelkov .

Poleg tega je ESMA pozvala podjetja, ki financirajo, da pri oblikovanju politik in programov za upravljanje groženj zapišejo vpliv nereguliranih dejanj na njihovo poslovanje.

Povezano: Finančni ministri EU odobrili kripto zakone MiCA

Medtem se kripto podjetja začenjajo pojavljati na Irskem, da bi razvila svoja podjetja v Evropi. On Might per chance 05, je kripto podjetje Gemini izbralo Irsko za svojo evropsko grozo. Ustanovitelj Geminija Cameron Winklevoss je potrdil, da je njihovo podjetje izbralo Irsko kot “vstopno raven v EU”.

Poleg Geminija je tudi kripto stikalo Kraken začelo priprave za razvoj poslovanja v Evropi. aprila 05, hčerinsko podjetje stikala s sedežem večinoma v Dublinu, spremenjeno v takoj, ko je osrednja nacionalna denarna institucija pridobila dovoljenje za ponudnika digitalnih sredstev.

Crypto City: Priročnik do Osake, 2. najbolj primernega mesta na Japonskem

109294

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -