29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Regulator vrednostnih papirjev Ontario ukrepa proti Kucoinu

Regulator vrednostnih papirjev Ontario ukrepa proti Kucoinu

OSC je objavil izjavo o obtožbah proti družbama Mek Global Limited in PhoenixFin Pte. Ltd. v ponedeljek zaradi domnevnega kršenja lokalne zakonodaje o vrednostnih papirjih.

803 Skupno ogledov

1 Skupaj delnice

Ontario securities regulator takes action against Kucoin

Komisija za vrednostne papirje Ontario ali OSC strogo ukrepa proti dvema družbama, povezanima s KuCoin, ker domnevno ne izpolnjujeta lokalnih zakonov o vrednostnih papirjih, in postavlja temelje za nadaljnje regulativne ukrepe proti platformi za kriptovalute.

Družbi, na katero je usmerjen OSC, sta Mek Global Limited s sedežem na Sejšelih in PhoenixFin Pte s sedežem v Singapurju. Ltd. Skupaj podjetja upravljajo KuCoin, eno najhitreje rastočih borz kriptovalut na svetu. Od torka je KuCoin obdelal več kot 1,3 milijarde dolarjev kripto transakcij v primerjavi s prejšnjimi 24 ure, glede na industrijske podatke. To ga uvršča na 19 svetovno mesto med borzami kriptovalut.

“KuCoin upravlja neregistrirano platformo za trgovanje s kriptoaktivami, spodbuja Ontarce k uporabi platforme in prebivalcem Ontarija omogoča trgovanje s proizvodi kriptoaktivnosti, ki so vrednostni papirji in izvedeni finančni instrumenti,” iz OSC bere.

Regulator vrednostnih papirjev je borze kriptovalut že opozoril, naj ne ponujajo trgovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti – in sicer, da morajo od OSC zahtevati regulativno odobritev ali se soočiti s posledicami. Izmenjave so bile do aprila 19 za uskladitev njihovega poslovanja.

Kot je Cointelegraph že poročal, je OSC že sprejel regulativne ukrepe proti družbi Polo Digital Assets, matični družbi družbe Poloniex, ker domnevno ni spoštovala zakonov o vrednostnih papirjih v Ontariu. Tako kot KuCoin tudi Poloniex do aprila ni uspel stopiti v stik z regulatorjem vrednostnih papirjev 19 rok.

Ontario je v zadnjih mesecih postal leglo za kriptovalute. Zdaj je v pristojnosti prvih severnoameriških skladov, s katerimi se trguje z bitcoini (BTC). Prvi namenski sklad za naložbe ETF je v prvih dveh mesecih delovanja zagotovil 1,3 milijarde dolarjev premoženja v upravljanju, s čimer je poudaril neustrezno povpraševanje po digitalnih sredstvih.

Skupina Evolve Funds je februarja lansirala drugi Bitcoin ETF v Ontariju, ki ponuja neposredno izpostavljenost enotam BTC v kanadskih dolarjih in ameriških dolarjih.

Prejšnji članekCena bitcoinov se približuje 30 tisoč ameriškim dolarjem, saj ocene kažejo na 19.000 dolarjev podpore
Naslednji članekPrevaranti izbirajo bančne nakazile v primerjavi s kriptovalutami, razkriva avstralsko poročilo

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments