22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Regulator ZDA izključuje digitalne vire iz pravila hedge skladov

- Advertisement -

Vir: Vrednostni papirji in alternativna provizija Securities and Alternate Fee se je odločil opustiti digitalne vire iz novega pravila, ki zahteva dodatne zapise od hedge skladov in svetovalcev za najglobljo poštenost.

Agencija je glasovala za sprejetje novih prilagoditev poročanja o najglobljih skladih, posebej za Originate PF – načrt poročanja za registrirane investicijske svetovalce za najgloblje sklade.

Te prilagoditve obsegajo zahtevo po razkritju primerov, ki “lahko poleg tega kažejo na pomemben stres”, podobno “izjemnim naložbenim izgubam.”

Toda SEC se je odločil, da bo digitalne vire odstranil iz tega.

V opombi h končnemu pravilu je agencija potrdila, da je predlagala dodajanje digitalnih virov v »izvorni slovar fraz PF«.

»Pristojbina in delavci vztrajno razmišljajo o tem izrazu in trenutno ne sprejemajo več ‘digitalnih virov’ kot delčka tega pravila,« je agencija priznala v tej opombi.

Kaj pokvari smernicaKončno pravilo hedge sklada, ki je včasih sprejet v sredo, bi prvič zahteval, da ti živahni hedge skladi in svetovalci za najglobljo pravičnost vložijo dodatno pravočasno ob jasnih priložnostih, ki “lahko poleg tega pošteno kažejo na pomemben stres ali v vsakem drugem primeru povzročijo sistemsko priložnost in propad vlagateljev,” Predsednik SEC Gary Gensler je v objavi priznal.

Novo pravilo tudi zahteva, da svetovalci v svojih letnih študijah vložijo dodatne zapise, ki se med drugim nanašajo na strategije korporacij, uporabo finančnega vzvoda.

Nejavni skladi so se v zadnjem desetletju skoraj potrojili, je priznal Gensler.

»Trenutno najgloblji skladi, ki jih upravljajo registrirani investicijski svetovalci, podpirajo približno $21 bilijonov pokvarjenih virov, vključno z bilijoni $ poročanih o Originate PF—skoraj v obsegu $21 bilijonov ameriškega poslovnega bančništva,« je priznal Gensler.

Prilagoditve bodo podpirale zaščito ponudbe vlagateljem, spodbujale denarno stabilnost in dodale prepoznavnost najglobljih skladov, je priznal Gensler.

Republikanska komisarka Hester Peirce je nasprotovala prilagoditvam in trdila, da agencija ni več “zadostno” navajala, zakaj so bili zapisi prej potrebni.

„Nadaljnji zapisi lahko poleg tega pošteno premamijo regulatorje, da posredujejo na trgih na načine, ki bi morda lahko ogrozili dolgotrajno odpornost trga in presegajo meje pristojnosti. Skladno s tem ne morem okrepiti smernic,« je v sredo priznal Peirce.

112993 Vnesite svojo elektronsko pošto za naše vsakodnevne brezplačne novice 112993

Kratke 3 minute zaslužite približno ta hip kripto novice!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -