13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Regulator Združenega kraljestva podaljša režim začasnih registracij, ker kripto podjetja ne izpolnjujejo...

Regulator Združenega kraljestva podaljša režim začasnih registracij, ker kripto podjetja ne izpolnjujejo pravil AML

UK Regulator Extends Temporary Registrations Regime as Crypto Firms Fail to Meet AML Rules

Številna podjetja, ki poslujejo s kriptovalutami ne izpolnjuje predpisov o pranju denarja, je razkril britanski organ za finančno ravnanje. Vladna agencija je razširila svojo začasno registracijsko shemo, potem ko se je soočila z vedno večjim številom kripto podjetij, ki umikajo svoje prijave.

FCA podaljša režim začasnih registracij do konca marca 2022

Organ za finančno poslovanje (FCA) je v četrtek sporočil, da podaljšuje končni datum režima začasnih registracij (TRR) za kripto podjetja do marca 31, 2022. Regulatorni organ je poudaril, da “znatno veliko število” podjetij ne izpolnjuje trenutnih zahtev za preprečevanje pranja denarja (AML), zaradi česar je “število primerov brez primere” umaknilo svoje vloge. V izjavi, objavljeni na svoji spletni strani, je FCA zapisal:

Podaljšani datum podjetjem, ki trgujejo s kriptoassetom, omogoča nadaljnje poslovanje medtem ko FCA nadaljuje s svojo trdno oceno.

Lani je finančni regulator dejal, da so vsa podjetja, ki so januarja trgovala s kriptovalutami . 10, 2020, za katere veljajo posodobljeni predpisi države o pranju denarja. Sprva so se morali do januarja prijaviti pri FCA 10, 2021. Kasneje je bil rok za skladnost premaknjen na 9. julij in uvedena je shema TRR, ki dovoljuje podjetjem za kriptovalute, ki so zaprosile za registracijo pred decembrom 16, 1280, da bodo še naprej delali, medtem ko se njihove vloge še vedno obdelujejo.

Britanci Opozorili, da FCA nima pooblastil za zaščito potrošnikov

V sporočilu tega tedna FCA pojasnjuje, da je britanska zakonodaja o pranju denarja in financiranju terorizma prilagojena zaščiti pred “Omogočanje prenosa in prikrivanja sredstev iz kriminalne dejavnosti ali financiranja terorističnih skupin.” Agencija, ki deluje neodvisno pod vlado Združenega kraljestva, je še navedla:

Čeprav to ni edini element, da FCA bo v zvezi s prosilcem ocenil, FCA bo registrirala podjetja le, če je prepričana, da obstajajo postopki za prepoznavanje in preprečevanje te dejavnosti.

Kripto sredstva so zelo špekulativna in so nagnjena k hitremu izgubljanju vrednosti, je opozoril finančni organ in poudaril, da ni dobil pooblastil za zagotavljanje varstva potrošnikov za dejavnosti britanskih kripto podjetij, tudi če so registrirana pri to. Če potrošniki vlagajo v kriptovalute, bi morali biti pripravljeni izgubiti svoj denar, je dodal FCA in poudaril, da je malo verjetno, da bodo imeli dostop do storitve finančnega varuha človekovih pravic ali sistema odškodnin za finančne storitve.

Zakaj menite, da nekatera kripto podjetja ne izpolnjujejo britanskih predpisov o pranju denarja? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Biden Administration Expanding Cryptocurrency Analysis to Find Criminal Transactions

Bitcoin Will Face Tougher Regulation as Popularity Grows, Says Sweden's Central Banker

Oznake v ta zgodba

AML, britanska, podjetja, podjetja, kripto, kriptovalute, kriptovalute, FCA, finančni organ, podjetja, pranje denarja, režim, registracija, predpisi, regulator, pravila, shema, začasno, Združeno kraljestvo, Velika Britanija

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je informativnega značaja samo za namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments