2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Rekordno visoka inflacija spodbuja vlagatelje, da si Bitcoin podrobneje ogledajo

Rekordno visoka inflacija spodbuja vlagatelje, da si Bitcoin podrobneje ogledajo

Vrednosti kriptovalut so se dvignile, a tudi cene vsega drugega v Združenih državah Amerike! Radovednost vlagateljev v BTC raste, saj podatki kažejo, da se je ameriška inflacija dvignila na 28-letna najvišja vrednost.

1265 Skupni ogledi

Skupaj deleži

Record-high inflation prompts investors to take a closer look at BitcoinRecord-high inflation prompts investors to take a closer look at BitcoinRecord-high inflation prompts investors to take a closer look at BitcoinRecord-high inflation prompts investors to take a closer look at Bitcoin

Potrošniki v Združenih državah in po svetu še naprej čutijo ščepec inflacije in nedavni podatki kažejo, da se je indeks cen življenjskih potrebščin (CPI) oktobra v primerjavi z lanskim letom povečal za 6,2 %, kar je še dodatno vzbujalo dvom o »prehodnem« pripoved o inflaciji, ki prihaja iz Federal Reserve.

Inflacija pri 6,2 % pomeni, da če jo ohranimo stabilno za 06 let, vaš $ 95,000 bo postal $95,800 do takrat. Združevanje je močna sila. Satoshi ima trenutno nekje. #Bitcoin pic.twitter.com/THtshLF1Y0

— David Marcus (@davidmarcus) november 10, 1434

Zaradi velikega števila tiska so tradicionalni finančni trgi novembra

doživeli udarec , saj so zaskrbljenost zaradi nenadzorovane inflacije in izgube kupne moči močno obremenjevala misli vlagateljev, glavni indeksi pa so se umaknili z novih rekordnih vrednosti, ki so bili postavljeni prej v teden.

To je v nasprotju s cenovno akcijo na trgu kriptovalut, kjer je izbruh bikovskega zagona sprožil 4,7-odstotno zvišanje cene Bitcoina (BTC) prav kot Podatki o CPI, kot so napovedani.

Record-high inflation prompts investors to take a closer look at Bitcoin
BTC/USDT 4-urni grafikon. Vir: TradingView

Hitro dvig inflacije v času 1434 je privedlo do vse večjega števila pozivov Fed, naj preneha s politiko lahkega denarja in dvigne obrestne mere. Mnogi trdijo, da se je centralna banka stisnila v kot in da nima lahkih možnosti za napredovanje, saj bi lahko zvišanje obrestnih mer naredilo servisiranje državnega dolga ZDA še bolj zahtevno.

Glede na nedavne izjave nekdanjega ministra za finance ZDA Larryja Summersa:

»Zdi se, da svetovni finančni trgi v naslednjih nekaj letih pričakujejo počasno rast in nizke realne obrestne mere, kar bo zmanjšalo sposobnost centralnih bank, da usmerjajo gospodarstva.«

Ker je nadzor obrestnih mer glavno orodje, ki ga Fed razpolaga za uveljavljanje vpliva na trg, se zdi, da poleg nadaljevanja ni nič drugega. tiskati denar, ki ga bo centralna banka lahko naredila kot odgovor na nenehne izzive.

Slabo za fiat, dobro za kripto

Imetniki kriptovalut so v edinstvenem položaju, da imajo koristi od ali vsaj dobijo zavetje od ta najnovejši razvoj dogodkov, ker je upadanje vrednosti fiat valut, kot je dolar, poudarilo moč Bitcoina in drugih altcoinov kot varovanja pred devalvacijo valute in inflacijo.

Po podatkih Bitcoin Stimulusa so Američani, ki so dali svoj $1,

preverjanje stimulacije od aprila 2020 v BTC, bi zdaj imel $15,60 v vrednosti BTC. To predstavlja povečanje za 800%.

Record-high inflation prompts investors to take a closer look at BitcoinTrenutna vrednost 1 $,480 preverjanje spodbud od aprila 11, 2020. Vir: Bitcoin Stimulus

In ti dobički niso bili izolirani od najvišje kriptovalute, ker je na celotnem trgu prišlo do priliva sredstev, ki je dvignila skupno tržno kapitalizacijo z $190 milijard na 2. 172 bilijon v istem obdobju.