14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Ripple išče dokumente na 15 offshore borzah, za katere meni, da bi...

Ripple išče dokumente na 15 offshore borzah, za katere meni, da bi lahko bile usodne za obtožbe SEC

Ripple verjame, da bodo evidence, ki jih vodijo offshore borze, dokazale, da njeni vodstveni delavci niso kršili oddelka 5 Zakona o vrednostnih papirjih z razkladanjem XRP za ameriško javnost.

5765 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

Ripple seeks docs from 15 offshore exchanges it says could be ‘fatal’ to the SEC’s charges

Generalni direktor Ripplea Brad Garlinghouse in soustanovitelj Chris Larsen sta vložila predlog, s katerim ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo preiskuje matično družbo Bitfinex, iFinex, in 14) druge mednarodne kripto borze.

Predlog z dne 2. junija zahteva izmenjavo dokumentov z borz, vključno z iFinex in Bitforex , Bithumb, Bitlish, BitMart, AscendEX (prej Bitmax), Bitrue Singapore, Bitstamp, Coinbene, HitBTC, Huobi Global, Korbit, OKEx, Upbit Singapore in ZB Network Technology

V spremnem memorandumu k predlogu so zapisana zaprosila za pomoč organov na Kajmanskih otokih, v Hongkongu, Južni Koreji, Združenem kraljestvu, Singapurju, Sejšelih in Malti.

Spremenjena pritožba SEC zoper Ripple Garlinghouseu in Larsenu očita, da sta prodala več kot dve milijardi enot XRP “javnim vlagateljem”, ki se nahajajo “po vsem svetu”, pri čemer je SEC na podlagi prodaje zahtevala razčlenjevanje vodstva Ripple.

Vodstvo podjetja Ripple zanika očitke SEC, da je kršilo oddelek 5 1933 Zakon o vrednostnih papirjih, ki poudarja, da oddelek 5 posebej prepoveduje domačo prodajo vrednostnih papirjev brez izjave o registraciji. Zakonsko zastopanje družbe Garlinghouse in Larsena nasprotuje temu, da je bila prodaja XRP izvedena na tujih borzah in torej zunaj pristojnosti SEC:

»V primeru transakcij, opravljenih na takšnih tujih trgovalnih platformah, se je tako ponudba XRP kot prodaja XRP pojavljala v knjigah in evidencah zadevnih platform, torej geografsko zunaj ZDA. Če SEC ni navedla domačih ponudb in prodaj, bi morala biti usodna za svoje zahtevke. “

Ripple trdi, da izmenjave in povezani subjekti, za katere je bil vložen nov predlog, „imajo edinstvene dokumente in informacije“ v zvezi s pravno bitko družbe Ripple s SEC, zlasti glede „postopka, v katerem naj bi posamezne tožene stranke na tujih platformah za trgovanje z digitalnimi sredstvi vodile transakcije v XRP“.

SEC je februarja spremenil pritožbo zoper Ripple in direktorje podjetja, češ da je njihova prodaja XRP zavirala ceno kriptoaktive. Pritožba Garlinghouseu in Larsenu očita tudi, da sta zavajala javne vlagatelje, medtem ko sta raztovarjala XRP v vrednosti milijard dolarjev, saj je Garlinghouse večkrat trdil, da je bil v času domnevne prodaje “zelo dolg” pri XRP.

Vložitev je prišla le nekaj dni po tem, ko je bila zadeva SEC zoper Fipple zadana pomemben udarec, pri čemer je sodišče zavrnilo ponudbo SEC za dostop do komunikacije med Rippleom in njenim pravnim svetovalcem.

Prejšnji članekECB pravi, da bo digitalni evro morda potreben za boj proti “umetnim valutam”
Naslednji članekConsenSys svojo težo postavlja za predlog lobiranja Uniswap DeFi

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments