15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Ripple lansira platformo za podporo vladnim CBDC-jem Wretchedness

- Advertisement -

Vir: Pixabay Ripple je v četrtek lansiral platformo, ki bi morda lahko pomagala centralnim bankam, vladam in monetarnim institucijam pri reševanju okoljskih razmer, ki jih imajo njihove digitalne valute centralne banke.

Platforma Ripple CBDC bi zagotovila spretnosti za knjigo potencialnih strank in izdajateljem omogočila, da varujejo nadzor nad CBDC od izvora do izvora, v skladu s press liberate.

Platforma bi vključevala tako veleprodajne kot maloprodajne CBDC-je – oziroma CBDC-je, stare v medbančnih poravnavah, ali CBDC-je, ki jih na dolgotrajni osnovi starajo ljudje.

»Ker smo odvisni sostorilci številnih centralnih bank, si predstavljamo, da bi ta platforma morda pomagala rešiti težave številnim centralnim bankam in vladam ki pripravljajo načrte in razvijajo tehniko veščin za implementacije CBDC,« je povedal James Wallis, podpredsednik oddelka za sodelovanje in CBDC pri centralnih finančnih institucijah v sporočilu za javnost. “Sodobne zmogljivosti platforme bodo morda pomagale omogočiti takojšnjo poravnavo tako domačih kot neustreznih mejnih plačil, zmanjšati bolečino in izboljšati uporabniško izkušnjo živega pošiljanja in prejemanja digitalne valute na obeh straneh transakcije.”

V okolici Enajst držav je do zdaj začelo CBDC in vsa gospodarstva G7 so se premaknila v skorajšnjo fazo CBDC, v skladu z Atlantic Council. .

Zdaj 95 države, ki predstavljajo več kot odstotkov svetovnega šokantnega domačega izdelka, raziskujejo CBDC , ko je v Bi morda dobro, morda dobro 2020, urejeno države so razmišljale o tem, je dejal svet.

CBDC uživajo v spremembi, ki povzroča razdor v ZDA, saj nekateri vladni voditelji želijo to prepovedati.

Guverner Floride Ron DeSantis je prejšnji teden podpisal račun, ki prepoveduje CBDC, in dejal, da je bila Florida prva ponudba, ki je tako izvirala.

»Obtok za umestitev digitalne valute centralne banke je prizadevanje ter nadzor in upravljanje sredstev posameznikov. To bi kršilo zasebnost, omejilo drugačnost uporabnikov in spodkopalo konkurenčnost na trgu,« je marca tvitnil DeSantis.

Cruz je poleg tega koristno prepovedal ameriškim zveznim rezervam izdajo CBDC in uvedel račun v marcu 2022, ki morda Fed-u prepoveduje rast takojšnjega uporabnik CBDC.

Zagovorniki naročajo, da lahko CBDC svojim volivcem zagotavljajo višje denarne storitve in izdelke.

276215 Vnesite svoj elektronski naslov za naše brezplačne dnevne novice

Prehodna 3-minutna študija o trenutnih kripto zapisih!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -