18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Ripple objavi predlog za zvezne stranske verige, da glavna knjiga ostane vitka

Ripple objavi predlog za zvezne stranske verige, da glavna knjiga ostane vitka

Namesto da bi razširili funkcionalnost glavne knjige, razvijalci Ripplea trdijo, da bo uporaba zveznih stranskih verig pomagala ohraniti vitkost in učinkovitost blockchaina pri plačilih.

4699 Skupno ogledov

6 Skupaj delnice

Ripple publishes proposal for federated sidechains to keep main ledger lean

Razvijalci Ripple se ukvarjajo s povratnimi informacijami in predlogi, da razširijo XRP Ledger ali XRPL, da vključijo funkcije, kot so pametne pogodbe. Slednji so postali glavna značilnost cvetočega decentraliziranega finančnega prostora, toda ustvarjalci Rippleja trdijo, da je za XRPL, usmerjen v plačila, boljša drugačna rešitev.

Ta rešitev je na voljo v oblika tega, kar imenujejo “zvezne stranske verige”, tj. vzporedne knjige, ki lahko podpirajo eksperimentiranje razvijalcev in posebne interese, bodisi za DeFi ali druge primere uporabe. Uporaba stranskih verig lahko glavno XRPL pusti poenostavljeno in učinkovito, hkrati pa razširi funkcionalnost širšega ekosistema XRP z zagotavljanjem interoperabilnosti za domače pametne pogodbe in druge funkcije.

Za olajšanje te interoperabilnosti Ripple’s ustvarjalci predlagajo del programske opreme “federator”, ki je na enem koncu povezan z ainnetom XRPL, na drugem pa na eno ali več stranskih verig. Vsak od njih deluje kot lastna veriga blokov, vendar XRP uporablja kot glavno sredstvo; poleg tega sistem zveze podpira prenos XRP in med njimi in glavno knjigo izda žetone.

Validatorji, ki upravljajo vsaj eno stransko verigo, bodo upravičeni do zagona programske opreme zveznika. Za integracijo te nove programske opreme Ripple pravi, da je treba v operacijo omrežja XRPL vnesti le “dve trivialni spremembi”. Nove funkcije strežniške programske opreme XRPL mu omogočajo delovanje v stranski verigi, vendar te funkcije ne bodo omogočene v samem omrežju. Nadalje opisuje zvezni sistem, vodja tehnologije Ripple David Schwartz piše:

“Vsaka stranska veriga bi imela” zaupanje ” račun na XRPL Mainnet. Ta račun lahko hrani sredstva na XRPL v imenu uporabnikov bočne verige. Račun bi uporabil večpredznačni ali pragovni ključ, pri čemer bi bili podpisniki potrjevalniki bočne verige. Vsak operater potrjevalnika bočne verige registrira podpisni ključ, ki podpiše transakcije na XRPL; tako lahko potrjevalniki bočne verige skupaj ustvarijo transakcije za upravljanje Mainnet računa bočne verige. “

Vsaka stranska veriga se lahko odloči, ali bo XRP uporabljala kot svoje izvorno sredstvo ali pa bo imela svoje novo izvorno sredstvo. V prvem primeru bo račun stranske verige v glavnem omrežju vseboval skupna imetja XRP v zaupanju za uporabo na stranski verigi. V slednjem se lahko glavni račun sidechain uporablja za izdajo novega, domačega sredstva na XRPL Mainnet.

Schwartz je dejal, da so prednosti zveznega sistema njegove nizke pristop k tveganju, zmogljivost za horizontalno skaliranje, enostavna podpora za nove eksperimente z verižnimi verigami in dolgoročna vizija, ki lahko sprejme nastajajoči nabor orodij in sprotne povratne informacije o novem razvoju stranskih verig.

Kot prej poročali so, da so sidechains postali priljubljen pristop za razvijalce blockchainov, da preizkusijo nove rešitve za reševanje težav s skaliranjem in vključijo nove funkcionalnosti v uveljavljene blockchain ekosisteme, kot je Ethereum.

Prejšnji članekKripto trg se zniža za 300 milijard dolarjev, medtem ko se transakcije z bitcoini približujejo triletni najnižji ravni
Naslednji članekZlato podprti digitalni žetoni bodo na turškem trgu nastopili po novem partnerstvu

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments