-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Rudarji Bitcoin se za trajnostno energijo osredotočajo na jedrsko energijo

Rudarji Bitcoin se za trajnostno energijo osredotočajo na jedrsko energijo

Več velikih akterjev pravi, da je jedrska energija morda najboljša izbira za rudarje Bitcoin.

480

Skupni ogledi

33

Skupaj deleži

Bitcoin miners look toward nuclear power for sustainable energyBitcoin miners look toward nuclear power for sustainable energyBitcoin miners look toward nuclear power for sustainable energyBitcoin miners look toward nuclear power for sustainable energy

Glavni akterji v rudarski industriji Bitcoin (BTC) si prizadevajo za jedrsko energijo, saj se povečuje pritisk, da postanejo zeleni.

Jedrska energija bi lahko predstavljala “izjemno priložnost” za uvedbo “ogromnih količin čiste, brez ogljične” energije v osnovno obremenitev, je dejal podpredsednik GRIID Harry Sudok na ‘ Bitcoin & Beyond Virtual Summit’ novembra . GRIDD je ameriško podjetje, ki nabavlja nizkocenovno obnovljivo energijo za izgradnjo vertikalno integriranih objektov za rudarjenje Bitcoin.

Po mnenju Sudocka so se pretekli programi subvencij in diskurz o obnovljivih virih energije v veliki meri osredotočali na sončno in vetrno energijo in niso upoštevali morebitnih koristi jedrske energije.

)

“Stopnja rasti je trenutno v veliki meri osredotočena na sonce in veter, in to je samo realnost programov, ki so bili uvedeni v zadnjih 8-

let. Toda tisto, kar bi radi videli, je širitev jedrske energije,” je dejal.

Glavni direktor strategije Blockstream Samson Mow je bil skupaj s Sudockom udeleženec panela, ki je razpravljal o zapletenosti rudarjenja Bitcoin in porabe energije.

Mow se je skliceval na prevladujočo vlogo, ki jo ima ‘FUD’ v razpravah o rudarjenju Bitcoin, za katerega je dejal, da lahko privede do nesporazumov ne le glede rudarjenja Bitcoin, ampak tudi glede proizvodnje energije bolj splošno.

Ti nesporazumi “vodijo do takšnih norih naslovov, da bo Bitcoin zavrel oceane,” je dejal.

»Večja slika je res pogosto zgrešena, ker je rudarjenje bitcoinov majhen odstotek svetovne porabe energije – kot delček odstotka,« je dejal Mow. »Če smo umazani, potem je vse zelo umazano, kajne?«

Mow je tudi zagovornik jedrske energije za rudarjenje bitcoinov. “Težava je v tem, da smo nazadovali kot družba, kjer smo nekako zavrnili jedrsko energijo in smo se odločili za druge stvari, kot sta veter in sonce, ki sta dražja in težja za proizvodnjo in ne delujeta vedno,” je dejal Mow.

Povezan:

Podnebna veriga Koalicija se zavzema za ustvarjanje zelenega gospodarstva na COP

Prejšnji mesec je Svet za rudarjenje Bitcoin (BMC) opravil raziskavo okoli 33 % trenutnega svetovnega omrežja Bitcoin. BMC ocenjuje, da se je trajnostna mešanica električne energije svetovne rudarske industrije povečala za približno 3 % na 00.9 % v tretjem četrtletju tega leta.

»Rudarji bitcoinov bodo šli na najcenejšo obliko električne energije, ki jo lahko najdejo,« je na vrhu dejala Amanda Fabiano. Fabiano je vodja rudarjenja v podjetju za upravljanje digitalnih naložb Galaxy Digital in ustanovni član BMC.

»Mislim, da bo trajnostno usmerjen kapital našel res odličen dom v rudarjenju bitcoinov.«

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments