19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Rudarji bitcoinov lahko dokažejo zeleni potencial s preverjanjem ocen ESG

Rudarji bitcoinov lahko dokažejo zeleni potencial s preverjanjem ocen ESG

Okoljski pomisleki glede energetsko intenzivnega mehanizma za dokazovanje dela (PoW), ki ga Bitcoin (BTC) uporablja za izdelavo novih kovancev in preverjanje transakcij, so bili v zadnjem času osrednji. Razprave o porabi energije Bitcoin so še posebej narasle po tweetu, ki ga je maja poslal direktor Tesle Elon Musk, v katerem je dejal, da njegovo podjetje zaradi “vse hitrejše uporabe fosilnih goriv” v omrežju ne bo več sprejemalo plačil Bitcoin.

Od takrat so razpravljali o številnih načinih, kako bi podjetja za pridobivanje bitcoinov lahko postala bolj zelena, med katerimi je veliko tudi uporabo 100% obnovljivih virov energije. Na primer, predsednik Salvadorja Nayib Bukele je pred kratkim razkril načrte za geotermalno elektroenergetsko podjetje, s čimer je rudarjem bitcoinov omogočil, da uporabljajo svoje objekte za zagotovitev čistega rudarjenja.

Dokaz o zelenem potencialu z ocenami ESG

Čeprav so te pobude morda lažje reči kot narediti. Če bi bilo treba te mehanizme doseči, bo morda še vedno potreben dokaz o zelenem potencialu Bitcoina, da se pokaže njegov vpliv.

Za dokazovanje resničnega varčevanja z energijo je Bryan Bullett, izvršni direktor Bit Digital – one največjih javno uvrščenih bitcoin rudarskih družb – je za Cointelegraph povedal, da je podjetje pred kratkim oddalo na neodvisen pregled okolja, družbenega upravljanja in upravljanja podjetij (ESG). Bullett je opozoril, da številna podjetja uporabljajo mednarodni okvir ESG, institucionalni vlagatelji pa ga podpirajo za sledenje in preverjanje okoljskih standardov in spoštovanja podjetij.

Sam Tabar, glavni strateški direktor podjetja Bit Digital, je nadalje dejal za Cointelegraph, da je podjetje morda edini rudar s seznama Nasdaq, ki je zaposlil neodvisno podjetje ESG:

“Našo oceno ESG bo zagotovil Apex Group ESG Ratings & Advisory, znani strokovnjak za ESG. Apex je izpolnil naše zahteve po neodvisnem postopku, da bi zagotovil ustreznost in doslednost okolja ESG, in se strinja z našo zavezo ustvarjanju preglednosti ESG za vlagatelje. ”

Po mnenju Tabarja bo po zaključku poročilo ESG podjetja Apex Bit Digitalu omogočilo smiselne zaključke za boljše razumevanje uspešnosti poslovanja podjetja ESG v primerjavi z mednarodnimi standardi in njegovimi vrstniki ter nato prepoznalo področja za izboljšave, hkrati pa sledenje napredku skozi čas.

Pomembno je poudariti, da ocena Bit Digital ESG še ni na voljo, saj je Tabar dodal, da ni prepričan, kdaj bo podjetje dobilo oceno. “To ni odvisno od nas, vendar smo pripravljeni na pregled. Naša rudarska flota v povprečju deluje na večini mešanice energetskih virov brez ogljika, zato pričakujemo, da se bo to odražalo v našem rezultatu. ”

Ali bodo ocene ESG postale stalni trend rudarjev?

Čeprav je Bit Digital morda eno prvih rudarskih podjetij, ki je opravilo pregled ESG s strani neodvisno podjetje, lahko tudi drugi rudarji storijo enako.

Na primer, Rob Chang, izvršni direktor podjetja Gryphon Digital Mining – podjetja za rudarstvo bitcoinov s čisto energijo – je za Cointelegraph povedal, da podjetje uporablja 100% hidroelektrične energije za pridobivanje Bitcoinov. Medtem ko je Chang ugotovil, da je Gryphon že dosegel 100% ogljične nevtralnosti, je Brittany Kaiser, predsednica upravnega odbora pri Gryphonu, pojasnila, da bo ocena ESG izveden ob uvedbi prvih rudarskih strojev podjetja, ki je predviden za začetek avgusta. »ESG še nismo videli z oceno, saj smo pred operacijo. Vendar je naš vir električne energije 100% obnovljiv in kupili smo več kot 250 ) x več ogljikovih dobropisov za izravnavo dobave naših rudarskih strojev kot odtis, ki ga bo ustvaril. «

Tabar je še poudaril, da je pomembno, da javno delniške družbe opravijo ocene ESG za znanje svojih delničarjev :

“Institucionalni vlagatelji vedno bolj zahtevajo preglednost in skladnost z mednarodnimi standardi ESG. Zato se rudarji, da bi pritegnili institucionalne naložbe, soočajo z nujnostjo trajnostnega delovanja in zagotavljanja doslednih meril ESG trgu. «

Čeprav je primer za ocene ESG jasen, lahko za rudarje bitcoinov predstavlja izziv pridobiti ESG rezultat, saj je treba razkriti veliko podatkov. Andy Pitts-Tucker, direktor ESG za Apex Group, je za Cointelegraph povedal, da se postopek ocenjevanja ESG razlikuje glede na zadevnega ponudnika. „Za podjetja ali sklade, ki kotirajo na borzi, se podjetja ocenjujejo na podlagi javno dostopnih informacij, kot so medijski viri in letna poročila, z ocenami za vsako kategorijo„ E “,„ S “in„ G “, skupaj s skupno oceno.“ Dodal je: “Za zasebna podjetja in njihove vlagatelje morajo podatke zagotoviti podjetja sama.”

Pitts-Tucker je še dodal, da ocena ESG posebej zagotavlja skladen standard, na podlagi katerega uspešnost podjetja v ESG je mogoče izmeriti. Kot tak je ugotovil, da so ocene ESG lani resnično pritegnile pozornost, saj je svetovna pandemija obnovila svetovno osredotočenost na tveganja vseh vrst, vključno z nefinančnimi dejavniki in dejavniki ESG:

“ Podjetja se zdaj soočajo z vse večjim pritiskom vlagateljev, zaposlenih in strank, da razkrijejo svoje ESG poverilnice. Podjetja zdaj ne samo želijo, temveč tudi potrebujejo, da pokažejo svoje poverilnice in skladnost z ESG, saj jim primorava izvajanje predpisov. «

Je Bitcoin katastrofa ESG?

Čeprav nedavno poročilo o razogljičenju podjetja Big Four KPMG ponovno ugotavlja, da ocene ESG hitro postajajo najboljša praksa za podjetja, nekatera tradicionalna podjetja za finančne storitve menijo, da je bitcoin ESG skoraj nemogoč.

Na primer, Benefit Financial Services Group, registrirana investicijska svetovalka tako za institucije kot za posameznike, je nedavno objavila objavo v blogu o izzivih pridobivanja ocene Bitcoin ESG. Ni presenetljivo, da objava omenja, da je Bitcoin rudarjenje po svoji naravi “nesporni kršitelj okolja”. Kot celota celoten dokument očita Bitcoinu, da je neetičen in škodljiv za okolje.

Povezano: Sreča obračanje? Specializirani grafični procesorji in SSD-ji pomagajo kriptokopjem

Čeprav je to morda splošno mnenje , Sam Wyner, direktor kriptoassetnih storitev in sovodja pri KPMG, je za Cointelegraph povedal, da so v nekaterih primerih lahko rudarske operacije Bitcoin bolje postavljene kot večje organizacije za oceno ESG, saj so običajno manjše, bolj osredotočene in zato bolj gibčne:

“Soočili se bodo z enakimi izzivi, s katerimi se bo soočila vsaka družba, ki poskuša pridobiti oceno ESG: organizacijska zrelost, ko gre za ESG in razpoložljivost, ter podrobnost podatkov, potrebnih za podporo oceno. To je nekaj, s čimer se trenutno spopadajo tudi največje korporacije. In tako kot vsaka družba, ki se s tem prvič srečuje, vedno obstaja tveganje, da se ocena vrne manj ugodno od želene. «

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments