19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Rudarji kriptofone v Teksasu vidijo poceni električne energije, vendar se bojijo, da...

Rudarji kriptofone v Teksasu vidijo poceni električne energije, vendar se bojijo, da bodo vplivali na omrežje

V nedavnem zatiranju kriptokopavanja na Kitajskem so bili izraženi pomisleki glede morebitnega vpliva migracije hašratov na nezanesljivi trg električne energije v Teksasu, saj je vse večje število dislociranih rudarjev v okolici države Lone Star.

Zaradi bogatih virov obnovljive energije v Teksasu in močno nereguliranega električnega omrežja je država očitna izbira za migracijske rudarje s Kitajske in drugod, z 20% teksaške električne energije, ki jo veter proizvaja od 2019.

V pogovoru za CNBC, Brandon Arvanaghi, nekdanji varnostni inženir pri kripto izmenjavi Gemini je napovedal, da bo Teksas v naslednjih nekaj mesecih doživel “dramatičen premik”, ko bodo rudarji želeli odpreti trgovino.

“Imamo guvernerje, kot je Greg Abbott v Teksasu, ki promovirajo rudarstvo. Postala bo prava industrija v ZDA, kar bo neverjetno, “je dejal in dodal:

” Teksas nima samo najcenejše električne energije v ZDA, ampak nekaj najcenejši na svetu. “

Ustanovni partner Castle Island Ventures, Nic Carter, je za CNBC povedal, da bi polovica svetovne močne moči na koncu lahko zapustila kitajske meje in bo potrebovala nove domove, pri čemer je izjavila:

„Vsakemu zahodnemu rudarskemu gostitelju, ki ga poznam, je telefon zazvonil. Kitajski rudarji ali rudarji, ki so imeli prebivališče na Kitajskem, gledajo v Srednjo Azijo, Vzhodno Evropo, ZDA in Severno Evropo. «

Globalna stopnja razpršenosti se je od začetka maja po začetku maja zmanjšala poroča, da bi bila kitajska rudarska industrija pod strožjim nadzorom.

Toda ali je teksaško elektroenergetsko omrežje kos izzivu zagotavljanja moči za dotok več kriptokopov? Svet za električno zanesljivost v Teksasu (ERCOT) je pravkar zaprosil Teksašane, naj omejijo porabo električne energije ob nedavnem vročinskem valu, ko je v začetku tega tedna veliko prebivalcev postavilo klimatske naprave.

Približno 12, 000 megavatov proizvodne zmogljivosti od ponedeljka ni bilo na voljo – dovolj za napajanje 2,5 milijona domov. ERCOT je obseg prisilnih izpadov opisal kot “zelo zaskrbljujoč”.

Regulator je opozoril, da lahko neupoštevanje zahteve povzroči ponovitev vsesplošnih zimskih izpadov električne energije

% Teksašanov brez električne energije, februarja pa približno polovica brez vode. Po navedbah Buzzfeeda bi februarski izpadi lahko povzročili do 700 smrtnih primerov v državi.

Angela Walch, teksaška raziskovalna sodelavka na londonskem Center for Blockchain Technologies v Londonu, je v svojem Twitterju zapisala zaskrbljenost glede deleža električne energije v Teksasu, namenjenega rudarjenju bitcoinov, in poudarila, da je bila njena družina “pozvana zmanjšajte uporabo klimatske naprave, ne poganjajte pralnih in sušilnih strojev itd. «

Očitno Bitcoin ni edini vzrok za to skupino ^%, ki ga je povzročilo naše slabo politično vodstvo v Teksasu.

Zanima pa me del mreže, ki jo uporablja. Mogoče so rudarji Bitcoinov prvi, ki jih zaustavijo v času stresa v omrežju.

– Angela Walch (@angela_walch) junij 15, 2021

Vendar se je izvršni direktor Tieriona Wayne Vaughan odzval s trditvijo, da je večina električne energije, porabljene za pogon Teksašanov rudarske operacije so obsegale nasedle vire, ki “nikoli ne bi mogli priti do vašega doma, da bi napajali vaše naprave.”

Drugi so trdili, da bi lahko veleprodajne rudarske operacije Bitcoin dejansko ublažile težave z električno energijo v Teksasu, s sezonskimi nagli porasti v Teksasu povpraševanje po električni energiji spodbuja rudarje, da prodajo električno energijo nazaj v državno omrežje, ki sicer ostane nezajeto.

Septembra 2020 je kriptokop Rudar, ki ga podpira Peter Thiel Layer1 v Zahodnem Teksasu je poročal, da je ustvaril dobiček, ki je presegel 700% s prodajo električne energije iz obnovljivih virov nazaj v omrežje zaradi naraščajočega poletnega povpraševanja.

Medtem ko je naraščal -podatki o globalni distribuciji hashrate-a niso na voljo, Bitcoin Electrici Univerze Cambridge indeks potrošnje (BECI) ocenjuje, da je Kitajska aprila predstavljala 65% svetovne moči razprševanja 700 .

V začetku tega meseca so okrožni regulatorji v zahodnem Xinjiangu in Yunnanu objavili obvestila, ki zahtevajo začasno ustavitev rudarskih podjetij z navidezno valuto. BECI ocenjuje, da dve regiji predstavljata 40% stopnje razpršitve v državi.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments