14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Rudarstvo bitcoinov je v Iranu prepovedano do septembra

Rudarstvo bitcoinov je v Iranu prepovedano do septembra

Iranska vlada je takoj uvedla embargo na Bitcoin in kripto rudarstvo, da bi v poletnih mesecih ohranila električno energijo.

2746 Skupno ogledov

3 Skupaj delnice

Bitcoin mining banned in Iran until September

Nedavno zatiranje bitcoinov (BTC) in kriptokopavanje v Iranu je doseglo novo dimenzijo, ko je vlada poleti prepovedala to dejavnost.

Po poročilu predsednika Bloomberga Hassan Rouhani je v sredo v nagovoru na državni televiziji napovedal popolno prepoved rudarjenja bitcoinov v državi.

Prepoved po vsej državi naj bi trajala do septembra, vlada pa si želi zagotoviti dostop na elektriko za domačo porabo v vročih poletnih mesecih, ki so v preteklosti največja obdobja za povpraševanje po električni energiji.

Predsednik Rouhani je v svojem nagovoru trdil, da je večina dejavnosti kripto rudarjenja v Iranu – do 85% – je bilo unlic ensed. Dejansko je Cointelegraph pred kratkim poročal o zatiranju oblasti nad rudarji, ki uporabljajo električno energijo, namenjeno za gospodinjstvo.

Iran je začel postopek nacionalizacije svojega sektorja kripto rudarjenja že leta 2020 po mesecih ukvarjanja z nezakonitimi dejavnostmi kriptokopavanja. Januarja 2020 je država izdala približno 1, 000 licence za rudarstvo kriptovalut v državi.

V začetku maja, pojavila so se poročila iranske obveščevalne službe o lovu na nezakonite obsežne operacije kripto rudarjenja v državi.

Kriptokopalniki so povezani z obsežnimi izpadi v Iranu. Še aprila so kitajski vlagatelji po štirih mesecih ustavitve največjega rudarskega obrata za Bitcoin v državi ustavili zaradi pritožb, da kmetija porablja velik del lokalne oskrbe z električno energijo.

Poleg motenj v oskrbi z električno energijo je bil vzpon v dejavnosti kripto rudarjenja v Iranu povezan tudi s poslabšanjem kakovosti zraka v državi.

Prepoved predsednika Rouhanija se bo morda poslabšala pri napovedih rudarjenja Bitcoinov, ki bodo režimu v Teheranu zagotovile milijardo dolarjev letnega prihodka. Iranski zagon kriptosvojitve so mnogi videli kot sredstvo za izogibanje hromim gospodarskim sankcijam, ki so jih uvedle Združene države.

Iranske akcije kripto rudarjenja hitro nastopijo po poročilih o širša prepoved rudarjenja kriptovalut na Kitajskem. Medtem naj bi rudarji v Severni Ameriki iskali načine za bolj okolju prijazne operacije.

Prejšnji članekElon Musk opominja sledilce, da res ni mojster Dogecoina
Naslednji članekKanadski regulatorji kripto izmenjavo obtožujejo kršenja zakona o vrednostnih papirjih

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments