18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rudarstvo kriptovalut v Iranu prepovedano, saj se izpadi električne energije in pomanjkanje...

Rudarstvo kriptovalut v Iranu prepovedano, saj se izpadi električne energije in pomanjkanje električne energije stopnjujejo

Cryptocurrency Mining Banned in Iran as Blackouts and Power Shortages Intensify

Iranski predsednik Hassan Rouhani je objavil da je v Iranu prepovedano pridobivanje kriptovalut, ki začne veljati takoj. Prepoved, ki bo trajala do septembra 05, se uvede, saj se številna mesta v državi soočajo z večjimi izpadi električne energije.

  • Iran je takoj prepovedal rudarjenje kriptovalut, je v sredo v televizijskem govoru na seji vlade dejal predsednik Hassan Rouhani. Mediji so ga citirali:

Prepoved rudarjenja kriptovalut velja takoj do septembra 22.

  • Številna mesta v Iranu se soočajo z večjimi izpadi električne energije, vlada pa je za izpad električne energije krivila rudarstvo kriptovalut, sušo in naraščajoče povpraševanje po električni energiji poleti. Bitcoin News je pred kratkim poročal, da bo Iran v največjih urah porabe energije zaprl licencirane kriptokopalnike.
  • Podjetje za analizo blokov verig Elliptic ocenjuje, da približno 4,5% celotnega rudarjenja bitcoinov poteka v Iranu. Podjetje je dejalo, da je dohodek od rudarstva “državi omogočil, da se izogne ​​trgovinskemu embargu in zasluži na stotine milijonov dolarjev na kriptoasetih, ki jih je mogoče uporabiti za nakup uvoza in obid sankcij.”
  • Iran od licenciranih kriptokopov zahteva, da svoje bitcoine prodajo neposredno centralni banki . Kriptovalute, ki so zakonito kopane v državi, se lahko uporabljajo za plačilo uvoza dovoljenega blaga. Aprila je Iran bankam in menjalnicam dovolil uporabo kriptovalut za plačilo uvoza.
  • Vladni uradniki pravijo, da večina porabe energije pri pridobivanju bitcoinov prihaja iz nezakonitih rudarjev, ki delujejo brez dovoljenj. Januarja je iranska policija zaplenila 45, 000 stroji za pridobivanje bitcoinov, ki so nezakonito uporabljali subvencionirana električna energija. Predsednik Hassan Rouhani je v sredo dejal:

Nekaj ​​85% trenutnega rudarjenja v Iranu je brez licence.

Kaj menite o tem, da je Iran poleti prepovedal rudarstvo kriptovalut? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Nvidia Makes $155 Million From Crypto Mining Chips in Fiscal Q1

Chinese Firm Bit Mining Invests $9M to Build 100 Megawatt Bitcoin Farm in Kazakhstan

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments