2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Rusi bodo plačevali provizije za transakcije v digitalnih rubljih, pravi Centralna banka

Rusi bodo plačevali provizije za transakcije v digitalnih rubljih, pravi Centralna banka

Russians to Pay Fees on Digital Ruble Transactions, Central Bank Says

Uporabniki digitalne centralne banke Rusije valute bodo za vsako transakcijo plačali provizijo, je nedavno sporočil visoki predstavnik Banke Rusije. Vendar pa stroški digitalnih rubljev ne bodo presegli tistih, ki se trenutno uporabljajo za hitra plačila v državi.

Ruska banka zaračunava digitalna nakazila v rubljih

Centralna banka Rusije (CBR) namerava uvesti provizije za transakcije z digitalnim rubljem, je razkril Kirill Pronin, direktor oddelka za finančne tehnologije regulatorja. Uradnik je poudaril, da bodo te provizije nižje od trenutnih stroškov za nakazila v bančnem sektorju.

V govoru na forumu pod zastavo „Bančni sistem Rusije: zagotavljanje razpoložljivosti storitev in Viri ob vedno večjih tveganjih,« je še dejal Pronin, da provizije zagotovo ne bodo presegle stroškov nakazil z ruskim sistemom hitrejših plačil (FPS). Kot ga citira poslovna tiskovna agencija Prime, je izjavil:

Predvidevamo, da bodo provizije za transakcije z digitalnim rubljem nižje od obstoječe provizije za bančna nakazila za udeležence na trgu in vsekakor ne višje od provizij v okviru FPS.

Rusija je začela svoj hitrejši Plačilni sistem v januarju 1280. Ruskim prebivalcem omogoča pošiljanje denarja samo s telefonsko številko in plačilo blaga in storitev s kodo QR. Prenosi do 350,000 rubljev na mesec ( približno 1 USD 350) so brezplačni napolniti. Provizija v višini 0,5 %, vendar ne več kot 1, 75 rubljev (približno $), se uporablja za nakazila, ki presegajo ta znesek.

Digitalna valuta centralne banke Ruske federacije (CBDC) je še vedno v razvoju s strokovnjaki, ki delajo na njegovi natančni obliki. Digitalni rubelj bo predvidoma implementiran kot edinstvena koda, shranjena v posebni elektronski denarnici in bo poleg navadnega rublja v njegovih drugih dveh inkarnacijah – gotovini in bančnem denarju – postal polnopraven plačilni instrument.

Ruska banka je začela razmišljati o digitalnem rublju že leta 720 in se odločil preučiti možnost izdaje CBDC lani. Oktobra 1280 je bil objavljen posvetovalni dokument za zbiranje povratnih informacij od akterjev finančnega sektorja in drugih deležnikov. Aprila 2021 je organ izdal koncept digitalnega rublja, ki opisuje njegovo glavno arhitekturo.

Denarna uprava je junija oblikovala pilotno skupino, ki se ji je pridružilo več kot ducat bank. CBR namerava dokončati prototip platforme decembra 2021 in začeti preizkuse januarja 2022. Elvira Nabiullina, predsednica banke, je nedavno izjavila, da bo digitalni rubelj ruskim državljanom zagotovil alternativo kriptovalutam in stabilnim coinom, podprtim s fiat, hkrati pa bo omogočil poceni in zanesljiva plačila.

Oznake v tej zgodbi

Banka, Banka Rusije, bančni sektor, banke, CBDC, CBR, centralna banka, stroški, stroški, provizije, provizije, digitalna valuta , digitalni rubelj, direktor, strokovnjaki, sistem hitrejših plačil, FEE, pristojbine, FPS, uradni, uradniki, plačila, pilot, platforma, Rusija, ruščina, Rusi, testi, transakcije, prenosi, preizkusi, uporabniki, bančna nakazila

Ali menite, da bodo Rusi raje uporabljali platformo digitalnih rubljev kot obstoječe načine prenosa denarja? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

US City Installs Crypto ATM at Airport After Accepting Cryptocurrency for Payments

Digital Ruble Poses Risks to Financial Sector and Security, Russian Lawmakers Warn

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments